Drama Leaves

onsdag 29 juli 2009

När livet tar slut

När livet tar slut förväntas vi känna sorg, men jag kan inte det.
För många djupa sår i min själ gör att denna känsla inte kan infinna sig. Men en viss sorg för att mina barn nu mist även sin morfar känner jag. Tidigt imorse somnade han lugnt in. Borta från sjukdom och smärta. Kanske får han äntligen ro...

22 kommentarer:

 1. Ibland är det så Gittan... och du är INTE ensam om att känna så...
  Linda

  SvaraRadera
 2. Även om jag inte vet vad det gäller så hoppas jag att dina sår läker, ärren finns det säkert kvar efter det ...
  Kram, Petra

  SvaraRadera
 3. Känn ingen skuld för att du inte sörjer döden. Ditt hjärta har säkert sina skäl. Tänker på dig ändå. Kram!

  SvaraRadera
 4. Man är faktiskt inte tvungen. Det finns kanske en massa gammalt bagage man går omkring med, och har inte det blivit undanröjt kan det vara väldigt svårt att sörja. Jag hoppas bara att du kan gå vidare ändå. Även om du inte sörjer påverkar detta förstås dig iaf.
  Tänker på dig!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 5. I am so sorry for the loss of your family member and the pain of old scars. Peacefully asleep. May we all end so.
  Frances

  SvaraRadera
 6. I forgot to say, double kram to you, my dear friend.

  Frances

  SvaraRadera
 7. Jag förstår vad du menar Gittan. Jag vet ju vad du gått igenom. Jag tänker på dig och önskar dig allt väl.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Så är det ibland - och jag tror inte alls att det är ovanligt. Om man känner sorg eller ej, beror nog på hur det har varit... Jag hoppas bara att du inte känner skuld för att du inte sörjer - snälla, gör inte det!
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Jag tror att många känner att de "måste" sörja förlusten av en anhörig. Jag stöter på det då och då i mitt jobb inom äldreomsorgen... Många gånger finns det allt för mycket som är osagt, eller sagt, gjort eller ogjort, för mycket bagage... Jag vet sällan hela historien då heller men jag tycker inte att man måste sörja, det kan finnas för mycket ivägen för det. Istället måste man hitta ett sätt att läka såren, hitta ett sätt att leva livet utan att det påverkar en för mycket. Tänker på dig! Kram!

  SvaraRadera
 10. För mig låter det som att du visst sörjer, men någonting annat än döden. Ibland kan man ju faktiskt sörja något som inte blev. Eftersom jag inte vet din bakgrund kan jag bara hoppas att du får ro nu.
  Trädgården är en bra plats för läkning av de flesta känslor.
  Eva

  SvaraRadera
 11. Livet blir inte alltid som vi har tänkt oss, men det är inget vi kan eller ska ha skuldkänslor för. Skickar en stor styrkekram och försöker blåsa bort dina tankar om skuld (ungefär som en mor blåser på sina barns sår). Så gör även naturen just nu, känns det som, det blåser här!
  Ta hand om dig och njut av trädgården som är ett bra "plåster".

  SvaraRadera
 12. Det är väl så att sorg är när nån "fattas en"...och jag antar att du redan gått igenom den sorgen..
  Kram på dig..
  /Tesa

  SvaraRadera
 13. Tänker på dej och hoppas att det ändå kommer något gott ur detta.

  SvaraRadera
 14. Livet är för mångfasetterat för att alltid förstå hur allt kan hänga ihop. Sorg kan man ha på många sätt, kanske du har redan gått igenom en sorg i den nämnda situationen!?
  Ta hand om dig! /Bea

  SvaraRadera
 15. Även jag sänder dig en varm Ta-hand-om-dig-kram, och kan bara instämma i allt det kloka de andra redan sagt i sina kommentarer..
  Tänker på dig!
  /Kirsti

  SvaraRadera
 16. Kram från mig också, var rädd om dig, Wi

  SvaraRadera
 17. Kära Gittan.
  Jag förstår dig likså. Det är inte alltid så lätt, det vet jag också. Men, du valde. Och det ska du vara stolt över.Hur svårt det än var. Och med ditt val, kan du och dina barn fortsätta era liv i kärlek.
  Förlusten var din fars, han kunde inte välja.

  Stor varm kram till dig. Jag tänker på dig...

  SvaraRadera
 18. Ginnalalönnen vet inte sitt eget bästa, brukar jag säga. Kronan bara växer och växer och vet inte att det är dags att sluta. Väntar bara på det stora braket när någon stor gren ska dunsa i marken. Det har hänt förut att trädet har skadats av vinden. Svårt att ange ett mått, men 6-8 m högt och kronan minst lika bred.

  SvaraRadera
 19. Hej - har liksom dig sår i själen och en sjuk far som lidit i drygt 2 år. Livet tar sig nog andra vändor när man minns anar det, gäller att njuta av dom positiva stunderna - allt gott till dig och dina barn.

  SvaraRadera
 20. Du har fått många vackra och kloka ord av de andra och jag instämmer och sänder dig mina varmaste kramar och tankar till dig.. Ta vara på glädjen i dina barn, ha inte dåligt samvete.. utan njut av det du har. Massa sköna kramar från mig.. Moa
  ps.. skulle mailat dig angående överföring av gamla inlägg.. behöver du fortfarnade hjälp? I så fall ska jag försöka friska upp mitt minne och skriva ner nåt.. =)

  SvaraRadera
 21. Ibland kan döden kännas som en befrielse.Sorgen behöver inte synas.
  Tänk framåt på dig själv och de dina.
  Gunilla

  SvaraRadera
 22. Hur har du det? Jag kan inte komma in på din andra blogg längre. Har du avslutat den? Jga kommer bara till träsgårdsblogg.se, huvudsidan liksom. Kram!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)