Drama Leaves

lördag 25 juli 2009

Mer planterat - More planted

Det blev inte så många växter planterade igår men desto mer funderande. Ett Alunrotsgäng fick sin plats och Dagliljorna står utställda för plantering inom kort. Mellan Ginkon (som ej syns i bild, men finns precis till vänster om dem) och den andra Hibiscusen som inte visades förra gången planterade jag dessa.
Not so many plants came into the ground yesterady, we mostly did a lot of thinking. A couple of Heucheras did get into there spots and the Daylilies are standing in the posts all over and will be planted real soon. Between the Ginko (on the left outside of the picture) and the other Hibscus I planted these Heucheras.

'Sugar Frosting'
'Green Spice'

'Peach Pie'

'Licorice' (ser nästan svart ut IRL) (looks almost black IRL)

'Lime Ricky'

'Creme Brulé'

Framför Skäggbusken sattes ännu ett gäng
Infront of the Caryopteris I've put another Heuchera gang


'Green Spice'

'Regina'

'Citronella'

'Caramel'

8 kommentarer:

 1. Mmm...heuchera är kul...när dom överlever :0(
  Det är hela tiden gränsfall här så dom blir aldrig nån storlek på
  Joo..ja tackade ja till skolan till slut...men i bak huvudet finns ju reservationen att man kan hoppa av..
  Men jag VILL ju...och jag kan ändå inte hålla på som mjölkbonde så länge till för kroppen håller inte så jag behöver ändå byta "karriär"..Och NÅT måste jag ju göra så varför inte nåt jag tycker är kul och intressant :0)

  SvaraRadera
 2. Gillar verkligen de mörka mest. Men de i lime gör kontrasterna tydliga. Fina blad är viktigt tycke rjag.
  Synd att de titne kunde bli en utfärd hit åt. Men så är det, man akn itne alltid få som man vill. Hmmm...

  Skulle absolut vara kul att träffas! Kram!

  SvaraRadera
 3. Tesa: De kan vara lite kinkiga även här. Ibland ger de upp efter något år så då gäller det att ha sparat någon likadan i reserv =) Det gjorde du rätt i som tackade ja. Jag resonerade likadant när jag kom in på läralutbildningen men hoppade ju av eftersom den var så otroligt dålig. Nu spinner jag en del andra planer men helst vill jag ju in på trädgårdsutbildningen. Vi får väl se vad det blir med tiden.

  Marina: Fina blad är nog hela min trädgård uppbyggd på. Jag tycker att det är det viktigaste eftersom blomningen oftast bara är en kort tid. Bladen står ju där från tidig vår till sen höst och bara genom att kombinera bladfärger/former kan man ha fina planeringar hela säsongen även om det inte finns några blommor. Färden åt ditt håll (solhaga? heter det väl) blir nog av på måndag eller tisdag för maken och mig. Alltid skoj med något nytt ställe man inte besökt tidigare. En träff måste vi ju få till =) Vi kan väl mailas ang. när och var. Kram

  SvaraRadera
 4. Så otroligt vackra alunrot.

  SvaraRadera
 5. Alunrot: så vackra!! Har flera sorter själv, av de som du visar bla Lime Ricky och Peach Pie.. Satt själv och planerade en ny rabatt i tanken på vägen hem idag.. Många fler dagliljor vill jag ju ha och det blir nog snyggt med alunrot mellan kanske...
  Ha det gott!
  /Cyrene

  SvaraRadera
 6. Hannele: Ja det finns verklgien många vackra att välja mellan.

  Nina: Svårt ord att böja =)

  Cyrene: Tacksamma att samplantera med de flesta andra växter tycker jag. Dagliljor, Funkior och Alunrot använder jag mig gärna av.

  SvaraRadera
 7. Vilken fin samling av alunrot. Det gillar jag ochså, det finns ju så många fina sorter och bladfärgerna är ju fantastiskt användbara. Blommorna är ju obetydliga.

  Ha det gott

  Gunilla

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)