Drama Leaves

söndag 19 juli 2009

'Gentle Sheperd' ???????

Ännu ett par Dagliljor har slagit ut de senaste dagarna Här har vi 'Sammy Russel'
More Daylilies are blooming. Here you have 'Sammy Russel'


som åtminstone i mina ögon är identisk med den namnlösa (köpt som gul daglilja) som det bloggades om häromdagen. Kan ni se någon skillnad? (förutom i bildens skärpa)
as far as I can se he's identical with the one without any name (supposed to bee yellow) that I posted the other day. Can you see any differens? (except for the sharpness in the pictures)


Ännu en nykomling slog ut igår 'Gentle Sheperd' kallade dom den på Odla. Svagt vaniljgul och jag blev allt lite förvånad... hade jag köpt ännu en gul? Den föll visserligen både maken och mig i smaken. Men någon daglilja med den stavningen kan jag inte hitta någonstans (förutom från Odla)
Another newcommer are blooming. They called it 'Gentle Sheperd' on the website Odla where I orded it from. Porly vanilla and I was a bit confused... did I bye another yellow one? Even if we liket it both me and the Carpenter.. But I can't find any daylily with the name spelled like that (except at Odla)


Det finns en 'Gentle Shepherd' som i en artikel på Odla http://odla.nu/artiklar/vita_dagliljor.shtml
beskrivs som en gammal sort och förmodligen den vitaste som finns. Lite limegrönt i mitten.
There's a 'Gentle Shepherd' in an article at Odal (link above) where they describe it as an old sort and probably whe whitest of them all with a bit lime in the middle.

(Bilden lånad från Odlas artikel)
Det var ju den jag beställde!
That's the one I've orderd!
9 kommentarer:

 1. De tär skumt med namn ibland. Jag har också Gentle Sheperd men den blommar inte ännu (från Odla). Om den blommar i år så ska jag meddela färgen. Jag ahr skrivit in den som cremevit i listan men vi får väl se....

  Hoppas ni har en bra söndag. Jag är trött och förkyld så jag småpysslar bara lite. Kram!

  SvaraRadera
 2. Den var vacker ändå, jag antar att det var vit jag med hade köpt och inte ljusgul som min blev.
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 3. Marina: Jag kan bli lite sur emellanåt när jag inte alls fått det jag betalat för och velat ha. Men vad gör man? Oftast får växten ju stanna ändå men ibland passar de ju inte alls in i planteringen man satt dem i. Det ska bli intressant att se vilken färg din får. Trist med din förkylning, hoppas den ger med sig snart. Här har int ehänt mycket idag. Maken gödslade gräsmatatn igår men det regnade inte tillräckligt så idag har jag mest flyttat runt vattenspridaren och regnmätaren.

  Millan: `Visst var den vacker ändå. Både maken och jag blev väldigt förtjusta i den. Men man retar sig lite när man inte får det man betalat för.

  SvaraRadera
 4. Hej där! Försökte lämna en kommentar igår, men det var stört omöjligt, vet inte om jag lyckades till slut.. Det där med mobilt bredband är inte alltid det lättaste. Jag har också köpt den på odla.nu tillsammans med Black Emmanuelle och Canadien Border Patrol. Tyvärr hade den inga knoppar när jag åkte hemifrån, men om det kommer några så meddelar jag färgen! Visst är det de vackraste blommor som finns med alla variationer som finns? Älskar dem!!
  Ha det gott!
  Kram
  /Cyrene

  SvaraRadera
 5. Jättevackra dagliljor! Jag skulle verkligen vilja ha mer av dem här hos mig, gillar de mörk orange och ljust gula, lite lime över dem? Såg att Linda också hade blommande Dagliljor hos sig - så fina :) Men som sagt, jag har den ytan jag har och inget att göra åt :)
  Fina bilder från Japanska trädgården - jag gillar ju den stilen men den där filuren som sitter på höjden, ser lite skrämmande ut :) Tack för titten och för tipset, kanske en dagsutflykt under ledigheten.... ;) Kramen :)

  SvaraRadera
 6. Rätt namn eller ej- vackra är dom verkligen!!!!;-)

  SvaraRadera
 7. Jag ändrade snabbt från "daglilja" till "lilja" i mitt inlägg, där ser du jag visste inte ens vad det var för blomma ;)

  SvaraRadera
 8. Cyrene: Jodå, det fanns en kommentar från dig igår också. Så du köpte också alla tre, det gjorde jag med =D och alla har knoppar även om de är små än på de nadra två. Hoppas färgen stämmer bättre på dem! Jag har tovl nykomlingar att plantera och det lär garanterat bli fler, jag/vi älskar dem!
  Lotta: Måste man ha plats till allt man köper? Så tänker jag aldrig! "LOL" Super Koi är verkligen värt ett besök även om man inte åker dit för att handla karpar. För det är ju trots allt en Koi och stenbutik. Allt annat inspirerande har de trängt ihop i ett par stora växthus och på en innergård.

  Nina: Oh ja! Jag älskar dem, så länge ingen är rosa =)

  Millan: Man kan ju inte veta allt. NU vet du ju tills nästa gång eller hur ;D

  SvaraRadera
 9. I don't know much about daylilies, but they really are pretty even if the one isn't what you thought it would be.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)