Drama Leaves

torsdag 23 juli 2009

Ännu en Daglilja - Another Daylily

Maken är i Köpenhamn (igen) och jag har tillbringat förmiddagen sittande vid datorn där jag letat intressanta plantskolor/växter på nätet. Det regnade i stort sett hela tiden men plötsligt sprack molnen upp och solen är åter här. Hoppas den bestämmer sig för att stanna!

Nyss var jag ute på min "morgonrunda" med kameran. Planteringen i den upphöjda rabatten fick en genomgång (jag visar nästa gång) så nu är allt vi planterat hitintills förevigat. De flesta växterna har börjat repat sig efter flytten och det ser redan betydligt bättre ut. De blir ju ganska medtagna när man gräver upp fullvuxna växter även om vi gjort vårt bästa för att inte skada mer rötter än nödvändigt.

En ny daglilja har slagit ut idag
'Joan Senior' köpt på Rångedala förra sommaren
Mer blev det inte just nu. Nu ska jag ut och "röja en runda" dvs. klippa bort vissna blomstänglar mm. Funkiora ser ju inte så kul ut med sina blompinnar som spretar åt alla håll. Nej, ordning och reda är vad som gäller i mina planteringar.Jag återkommer kanske redan ikväll med fler bilder från den nyplanterade upphöjda rabatten.

Ha en bra eftermiddag, hoppas solen fortsätter lysa över oss alla.


1 kommentar:

  1. Så du passar på att röja när maken är i Köpenhamn, och förhoppningsvis INTE röjer. Nåja, det hela verkar ju vara under kontroll! ;-) PS Din Thalictrum har knopp! /Ruben

    SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)