Drama Leaves

söndag 9 augusti 2009

Jag lever - I'm alive

Jag skulle bara vilja tacka för alla värmande ord och mail från alla er underbara!
Skuldkänslor för att jag inte känner någon sorg, det har jag INTE! Utan det är som mammas barndomsvän sa till mig när hon ringde, det känns skönt. Och man får känna så!

Just nu springer veckorna iväg och det är mycket att stå i både inför begravningen och annat. Sen kommer det ju att ta ganska mycket av min/vår tid att gå igenom hemmet, sälja alla tillhörigheter osv. Men det tar vi sen!

Vi har trots detta njutit av vår semester och gjort en del utfärder. I Danmark har vi varit så många gånger i sommar att de frågade om vi skulle byta nationalitet =)

Vi var ju på Super Koi för att leta damm.
Sen blev det Bakken (ett tivoli utanför Köpenhamn) och Danmarks akvarie.
Däremellan var maken en sväng till Köpenhamn med ett par vänner.
Igår var vi på Tivoli i Köpenhamn.
Och till helgen är det dags igen, då är det bowlingtävling för minstingen. En årligen återkommande tradition att spela den.

Men vi har inte enbart varit i Danmark utan gjort en del andra turer också. I veckan som gick tog vi en tur över åsen till Halland. Där hamnade vi på ett flertal plantskolor bl.a Bohus perenner, Hallandsåsens plantskola och Horsabäcks perenner.

Vid varje stopp inhandlades ett flertal växter som sig bör och maken var nog den som var värst "LOL" Jag var tvungen att ifrågasätta VAR han hade tänkt sig att plantera dem? Och det visste han ju egentligen inte "sss" Men vi kom på en del lösningar (vad gör man inte för sin man) och kom hem med ett gäng rariteter.
(Jag ska visa bilder från vår tur så snart jag lyckas flytta alla bilder i datorn så att jag kan lägga upp dem)

Dammen är köpt och den är STOR!

Murens toppstenar är sågade och ligger på plats. Lite mer jord ska fyllas på i framkant sen är den helt färdig (förutom i damm-delen) och toppstenarna ska limmas. Det regnade hela dagen när maken sågade så limnignen fick snällt vänta.
115 växter är planterade men det finns fortfarande en del luckor + de flesta kantväxterna är inte planterade.

Imorse kom Nathalie hem från Italien (träningsläger med gymnastiken)och imorgon börjar maken jobba igen. Han ska förvisso inte arbeta mer än ett par veckor för sen ska huset få nytt tak med takutsprång/vingskivor (det har vi inte nu) och ytterligare en rad pannor neråt sett. Huset kommer alltså att bli lite snyggare, men vackert lär det nog aldrig bli. Men det gör inget för det är inte på utsidan vi bor och insidan är vi nöjda med som den är.

Fler dagliljor har slagit ut och förevigats med kameran. Fortfarande har vi inte lyckats lösa problemet med att Norton blockerar kameran så att jag inte kan ladda upp bilderna "normalt" Men jag har lyckats få in dem i datorn på annat sätt - men då har jag krångel med att få in dom i inläggen och de hamnar inte i de mappar i datorn jag skulle vilja. Jag hoppas (makens kompis) H kommer hem från sin semester snart för då är jag övertygad om att han vet var det felar.

Detta var en liten "rapport" för att ni ska veta att jag lever och mår bra. Faktum är att jag mår bättre än på väldigt länge! Ett nytt lugn har infunnit sig och jag ser att framtiden kommer att vara just så... lugn - en härlig känsla!

12 kommentarer:

 1. Hej Gittan! En omvälvande tid för dig förstår jag, men det är bra att du inte har skuldkänslor! Det ska du inte ha......man måste väl inte älska en människa bara för att man är nära släkt!
  Så spännande det låter med alla nya växter och dammen. Hoppas du snart får ordning på datorn. Jag är nyfiken som du vet;-)
  Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Så skönt att se att du är "alive and kicking"! Tack för alla dina tips när vi var i Skåne, hade gärna velat träffa dig och kanske att vi nästa år planerar in det innan vi åker ner? Tivoli i Danmark är ett paradis för barnen, men inte för plånboken ;), fast vad gör väl en gång om året?!!
  Vilket angenämt problem att maken köper många växter!! Ett sånt problem kan jag faktiskt tänka mig!
  Sköt om dig ordentligt och fortsätt njuta av sommaren!
  Kram
  /Cyrene

  SvaraRadera
 3. Härliga positiva tongångar!
  Hur går det med jobb/skola förresten?
  ii5 plantor det är mycket det, blir nog bra tror jag.
  Vill min handled bara bli som den ska så ska jag ut och gräva o plantera. Har nog inflamation i handleden men det känns bättre idag. Har tagit ibumetin ett par dagar. Mina leder är lite klena.
  I Danmark ahr vi inte varit hela familjen på länge. De andra har varit där var för sig vid olika tillfällen men inte jag.
  Mulet men uppehåll här ännu så länge. Kram!

  SvaraRadera
 4. Det verkar som om du haft en skön sommar trots allt! Jag är imponerad över passionen för dina trädgårdsprojekt och planer. Själv är mina ambitioner "slutkörda" för i sommar, men det kommer en ny vår med nya planer ;)
  Förresten har vi bygget på gång och det tar sin tid.
  Må gott! Kramen / bea

  SvaraRadera
 5. Anette: Det har du så rätt i, men alla människor ser det tyvärr inte så. Helst av allt skulle vilja slippa gå på begravningen. Imorgon kommer det bilder, jag har lyckats "lura" datorn =)

  Cyrene: Nästa gång är du välkommen hit =) Maken är underbar att ha med sig på plantskolan. Väljer han inte växter så ser han alltid till att betala. Det gör mig glad även om man har gemensam ekonomi.

  Marina: Nu kan ju livet bara bli bättre! Positiv har jag alltid försökt att vara, men de senaste åren har tagit på både krafter och humör. Danmark blir det ofta och till stor del beror det nog på att det är så nära.

  Bea: Absolut har vi haft en skön sommar! Jag önskar bara att den vore mycket längre för jag har så många ideér som jag vill genomföra. Men det kommer en sommar nästa år också, då ska det läggas plattor, byggas trädäck och kanske byggas en pergola och en upphöjd rabatt till =§ När det gäller trädgården så kan jag aldrig få nog.

  SvaraRadera
 6. Vad!?!?!? Var det DU som frågade var alla växterna skulle få plats!! Nej du, Gittan - den historien går jag inte på!! /Ruben

  SvaraRadera
 7. Jag skrev just ett inlägg om att jag planterade en planta...hm.. och du har satt 115 st.
  Ska bli kul att se bilderna på dammen.

  Skönt att du känner ett lugn, det behövs säkert inför begravningen och de andra bestyren du har framför dig.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Haha - läste de kommentarer du fått och jag gillar allt Rubens :) Men det är ju å andra sidan ett angenämt bekymmer :)
  Men usch - har du haft en jobbig tid, eländes, elände. Men du har säkert dina orsaker till att känna som du gör, och det har du rätt att göra. Det är jobbigt när saker rörs upp till ytan igen men hoppas du kan lägga detta bakom dig när begravningen är förbi.
  I dag har jag haft en trädgårdsdag och det var rätt skönt. TÄnkte tagit en tur till plantskolan men jag hamnade hos frissan istället - det var mer behövligt än ett par blommor :) Såg ut som plupp nu när vi kom hem från sol och hav. Vi fortsätter nog att vara hemma sista veckan i lugn och ro, maken har fiskat idag utan fångst men upplevelsen kan ju vara en "bra fångst" att minnas i vinter.
  Tänkte på ditt virusprogram, det finns ett gratis som heter AVG (googla AVG antivirus) som vi använder och har använt i många år, om du bytter kanske det ordnar sig? Ha det gott, kramen =)

  SvaraRadera
 9. Hi Gittan, I am glad to hear of you being alive! Good news indeed. :-) Your trips and visits sound perfect. Lots of plants for the new raised wall bed probably. I can't wait to see them, or read about them if the computer does not cooperate. Good deal on the finishing of the big project too.
  Kram, Frances

  SvaraRadera
 10. Låter spännande med damm.
  Bakkenär en favoritplats.
  Skönt att höra att du mår bra och jag känner igen den där lättnaden inombords.
  Ha det fortsatt gott
  Annika

  SvaraRadera
 11. Ruben: Jo då, han går där och plockar.. en sån, och en sån osv. helt utan planteringsplan. Då måste man ifrågasätta VAR han hade tänkt plantera dem =)

  Millan: "ler" men så har vi också en stor ny yta att sätta dem på (den upphöjda rabatten). Den måste ju fyllas för att inte bli full av ogräs istället.

  Lotta: Ärligt talat så har jag haft ett jobbigt liv när det gäller personen i fråga och begravningen hade jag gärna låtit bli att gå på. Men man kan ju inte få allt som man vill. Avkopplingen är viktig när det är semester. Hur man kopplar av spelar mindre roll, ni har säkert haft det underbart på havet. Hoppas er sista sem.vecka blir fin den med.

  Frances: No, we didn't by any plants for the raised one =) That's why I wondered where he were going to plant them / kram gittan

  SvaraRadera
 12. Annika: Dammen var bara tänkt som ett litet vattenblänk från början. Men är man gift med en akvarist så ska det naturligtvis finnas fiskar i dammen och då växte det lilla vattenblänket till en "plastpotta" på 1000 liter. I planen för trädgården finns ytterligare en damm, men då blir det till att gräva och lägga dammduk. Kanske blir det nästa år. Då står en sittplats i den upphöjda rabatten, ett trädäck vid huset och en plattsatt sittplats vid växthuset redan på önskelistan. Vi har väldigt mycket planer men tiden räcker dåligt till (som för de flesta).

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)