Drama Leaves

måndag 27 juli 2009

Canon hjälpa mig?

Åh, så irriterande det är när tekniken inte fungerar som den ska!

Igår uppdaterade vi Virusprogrammet på datorerna här hemma, så långt inga problem. När jag sedan skulle ladda upp dagens bilder från kameran så kommer det upp en ruta som säger att datorn inte får kontakt med kameran.

Nu har jag provat alla tänkbara sätt för att få rätt på problemet. Jag har t.o.m avinstallerat programmet till kameran och återinstallerat det igen - utan resultat. Det ser likadant ut ändå!

För att vara säker på att felet inte ligger i kameran så plockade jag fram min gamla lap-top och testade där. Det fungerade hur bra som helst!

Men där kan jag ju inte ha bilderna för då kan jag ju inte använda dem!

Efter vad jag vill minnas så fanns det tidigare en Ikon på skrivbordet där det stod EOS??? den är nu försvunnen. På den gamla datorn finns den så den borde ju ha funnits här med.

Vi har även försökt att flytta över den med hjälp av USB men det fungerar inte eftersom den bara kopierar genvägen. Vi får inte själva programmet med i flytten.

Som ni vet har jag inget stort tålamod för tekniska prylar som inte fungerar som de ska ... alltså har jag nu en uppsättning maskiner som ligger risigt till!

Snälla... har du något tips eller vet vart man ska vända sig för att få bukt med problemet så är jag evigt tacksam!

Som synes av rubriken så är min kamera en CANON

Nu går jag ut och fortsätter plantera och fotografera.

Och önskar er alla en bra dag

9 kommentarer:

 1. Fniss - ja, det var elakt att skratta men canon/kan nån, hjälpa mig :) Nä tyvärr, alltid svårt när man inte vet hur det ser ut.... jag ploppar ju bara in minneskortet i en kortläsare och stoppar in sladden...... Hoppas du får något tips.
  Det var väldans vad ni är flitiga i trädgården, planterar och planerar :) Det blir säkert jättefint! när allt vuxit till sig - och ni behöver inte vattna i alla fall - usch vad här regnar idag! Tappar sugen fullständigt att ge mig ut, om så bara en runda i trädgården :( Nä, det får bli soffläge och datorläge idag, kan tänka mig att laga middag också..... Ha det gott :)

  SvaraRadera
 2. Vad irriterande. Datorer kommer jag inte speciellt bra överens med. Det är sambon som gör allt sådant där. Jag är däremot bra på att få datorerna att få spader.
  Ska fråga sambon när han kommer hem om vad som kan vara fel. Han jobbar med datorer på ett stort sjukhus så han kanske kan hjälpa dig.
  Hoppas att det ordnar sig med datorn. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mej att det ligger i inställningarna på ditt virusprogram kanske att det läser fotona som spam och blockerar där, kolla i inställningarna om du hittar något som tillåt eller blockera.
  Mitt norton är på sluttampen funderade på att ladda ner fortsatt prenumeration istället för att köpa ny men det verkar mer struligt att inte ha en skiva.

  Datorer är underbara så länge de fungerar som de ska.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Fyndig rubrik! Men tyvärr kan inte heller jag hjälpa men hoppas problemet är löst :)
  Tekniken och jag är inte sådär värst samspelta ;)
  Ha en fin dag ! Kramen / Bea

  SvaraRadera
 5. Frustrerande! Jag kan tyvärr itne så mycket om sånt så jag hoppas du klarar det med andras hjälp. Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag håller med Millan, kan tänka mig att det är virusprogramet som blockerar kameran. Kolla där och se om du kan ändra någon inställning!
  Jag har varit hjär inne och läst flera gånger men inte kunnat kommentera, udnras vad det eror på? Men nu fungerar det äntligen!
  Vad flitig du är med den nya rabatten! Det kommer att bli så snyggt! Men det vet du ju redan! *ler*
  Kram/Veronica

  SvaraRadera
 7. Hi Gittan, it sounds like a software problem. We are quite lazy here and I remove the little card from the new cameras and place them in the oldest camera, the Kodak, whose software is loaded onto my laptop to load photos. That way I don't have to reload new software when I get a new camera. If that is not the problem, the anti virus software must be identifying the photos as a threat. I would call the help line, or contact them online. I have just had lots of experience with tech support people, and they really know how to help you. It just takes a long time to get to a human, but worth the wait. Good luck!
  Kram
  Frances

  SvaraRadera
 8. Inga från Närke1 augusti 2009 kl. 20:48

  Tidigare dator så gick USB-kabel sönder så det funkade inte. Kom då på att min skrivare jag har kan ta en del olika kort så jag testade och det fungerade super. Ingen programvara mer än den som är installerad för skrivaren. Bytte dator för ca 1 mån. sedan och har inte installerat för kameran utan tar bara ut kortet och stoppar det i skrivaren. Då kommer frågan vad jag vill göra spara eller skriva ut m.fl.
  Lycka till och fina bilder.

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Upptäckte att jag har samma problem efter att jag bytte till norton, min kamera en Canon, blockeras också, då testade jag min fars kamera en Nikon och det funkade inte heller, gillar inte att behöva gå omvägar för att få bilderna dit man vill ha dom. Jag letar vidare för att hitta lösning...

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)