Drama Leaves

måndag 20 juli 2009

Min favorit - My favorite

I potatislandet står min favoritdaglilja och väntar på att få en betydligt bättre placering. För att överhuvudtaget se den där den står måste man gå in i växthuset. I och för sig ingen dålig syn att ha när man befinner sig där inne, men jag hade gärna sett den även när jag är i trädgården. Bildkvaliten är si så där eftersom den är tagen inifrån växthuset, genom glaset.

In the area where the Carpenter were supposted to grow potatoes you'll find my daylily favorite. Standing ther, waiting for a more proper place to grow. To even be abel to see it one has to inside the greenhouse, not a bad view when you'r in there but I'd like to see it even when I'm in the garden. The picture isn't that sharp since I stod in the greenhouse and toke the picture thrue the glass.


'El Desperado' med den vinröda kanten...
'EL Desperado' with the darkred edge...Krusningen...
The curl...ÅH, jag tycker den är helt underbar!

Oh, I think it's so wonderful!Det enda negativa med den var nog priset. Vi köpte den på Sofiero när det var Blomsterfestival där en gång. Mannen som sålde växter påstod att detta var en helt ny sort och väldigt exklusiv, därav priset. Maken och jag funderade både en och två gånger innan vi besluta oss för att den var värd det och slog till. Övertygade om att detta var något extra! Trodde vi, tills vi såg den på plantskolan till helt andra priser. Frågade (såklart) om det var en nyhet? Och fick till svar att det var det inte.
There's only one bad thing about this plant and that's the price that we payed. We bought it at one af the castle-gardens and the man who sold it to us convinced us that it was a new, rare, exclusive daylily, that's why it was so expensive. We thought about it for a while and desided that it was worth it! Convised that this was something extraordinary! So we thought until we found it at the nersery with a complete different price. We had to ask (ofcourse) if this was a fresh arrival? And the answer was no!Jag kommer att dela den när den ska flyttas och ser fram emot att få se den på flera platser i trädgården för 'El Desperado' kan jag inte få för många utav (den var väl värd sitt pris trots allt)

I'll split it when I'll move it and I'm looking forward to see it in several places in the garden since 'El Desperado' is a daylily that I can't have to many of (it was worth the price)


7 kommentarer:

 1. Vilken vacker Daglilja, men synd att priset varierade, men sånt får man leva med. Huvudsaken att man är nöjd med blomman.
  Ha en fin dag ! Kram / bea

  PS Skall i dessa dagar försöka få iväg ett paket till dig! DS

  SvaraRadera
 2. Jättevacker Daglilja, trist när man känner sej lite lurad, men men....vad gör man inte för att få tag i det man gillar.

  Ha en bra trädgårdsvecka.

  SvaraRadera
 3. Trist att ni blev lurade men å andra sidan, den är verkligen läcker!!
  Kram/Veronica

  SvaraRadera
 4. Åååååh, kan jag bara säga när jag sitter här helt mållös.. Vilken kant den har!! Längtade genast tillbaka till min trädgård och är nyfiken på om något har slagit ut.. Är det något som är livsfarligt för plånboken så är det dagliljorna!!! ;)
  /Cyrene

  SvaraRadera
 5. Bea: Priset mer än varierade. Tre gånger så dyr var den på Sofiero och då var det deras egen plantförsäljning och inget försäljningsstånd. Men det är inte lönt att reta sig på sådant, gjort är gjort =)

  Livsnjutaren: Hade det varit en raritet hade det varit helt ok.

  Veronica: Jag älskar den. Men hade man köpt den någon annan stans hade man fått tre för samma pris. Men det får man glömma och glädja sig åt dess skönhet.

  Cyrene: Hihi, jag tar maken med när jag handlar och han är lika svag för dagliljor som jag. Oftast har jag inte ens plånboken med mig =) Men du, vilket väder det blev ikväll! Jag tycker synd om er ...

  SvaraRadera
 6. Hejsan!
  Grattis till att den åtminstonde var RÄTT! Även om priset var FEL.
  MÅNGA blir lurade även på sorten, inte bara priset, vilket jag tycker är tråkigt.
  Finns så många 1000 vackra och vissa människor försöker alltid luras, vilket gör mig, som Älskar dessa underbara blommor, mycket ledsen.

  Stort GRATTIS dessutom för att den är så perfekt i färgen och att krusningen också är fullfärgad, nästan.
  Inte ofta jag ser så vackert ex. VAR GLAD FÖR DEN och skit i priset!!!
  Karin3 //

  SvaraRadera
 7. Karin: Den blommade när vi köpte den så vi visste ju vad vi fick. Idag bryr vi oss mindre om vad vi fick betala för den, men då kändes det surt! Men jag älskar den!!! Den är så underbar i färgen / gittan

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)