Drama Leaves

tisdag 29 juni 2010

Mil efter mil på vägen

genom vårt vackra land (en låt från 70-talet om jag inte minns fel)


Förra söndagen plockade vi upp dotterns kompis vid tåget kl.09.00 och begav oss sedan iväg mot Göteborg där de skulle på Pier Pressure. Efter att ha släppt av tjejerna nere vid frihamnen begav vi oss mot Borås för att fördriva tiden - vad gör man en söndag i Göteborg? Målet var (såklart) Rångedala Plantskola. Där fördrev vi utan problem några timmar. Regnet upphörde dessutom precis tills vi var framme.

Vägen kantades av enorma hav av Lupiner och med maken vid ratten så njöt jag av allt vackert utanför bilrutan (inte så enkelt att fotografera när man kör på motorvägen)
Jag är sedan barnsben förälskad i berghällarna! På den tiden satt jag som klistrad vid bilrutan när vi var ute och körde någonstans där det fanns berg - helt faccinerad av hur vackert det var/är

Efter Borås styrde vi kosan mot Göteborg igen och Bohus fästning

Köpte vars en glass och promenerad uppåt. Dessvärre visade det sig att de stängde om en kvart =( och vi insåg ju att det var meningslöst att betala entré för den stunden. Vi fick nöja oss med att titta från utsidan

Helt otroligt vilka tjocka väggar de byggde på den tiden
mer berg =)

Bron över Älven vilken vi hittills inte lyckats hitta upp på. Vi kommer här ganska ofta när vi är i Göteborg men kör alltid nere längs med älven. Jag gissar att utsikten uppifrån bron är makalös. Klicka upp bilden så får ni en uppfattning om hur hög bron är - bilarna där uppe ser ut som små myror

Nästa stopp blev Liseberg (a fairground) Vi gjorde tvärtemot alla andra, åkte inte en enda karusell
utan strosade mest runt och spelade på chokladhjulen. Med oss hem hade vi en liten påse "Gott och Blandat" Men vi vet ju alla att: har man tur i kärlek så har man inte tur i spel! Och jag vet ju vilket jag föredrar "ler"

Sen upptäckte vi en ny del av Liseberg, en del som vi inte visste fanns. Men så är det när man oftast har barnen med sig och kör hit för att åka karuseller (såklart)

Vilken tur att jag har en nyfiken make! Utan honom hade vi fortfarande varit ovetande om att Lustgårdarna var mer än bara det man ser på den första bilden.

En ganska lång klättring uppåt men allt vackert lockade oss att fortsätta vandringen

När det närmade sig stängning körde vi till en bensinmack, köpte vars en kopp kaffe och en kanelbulle och hamnade sedan ute på näset (vid Frölunda)

SÅ VACKERT!!!!!!

Det var en underbar, ljum kväll. Där satt vi med ryggen mot den varma klipphällen och njöt av vågornas rofyllda kluckande mot strandkanten och drack vårt kaffe. Aldrig smakar väl fikat så gott som vid sådana tillfällen!

Tillbaks in till Frihamnen blev det en lång väntan på parkering vid macken innan tre trötta tonåringar äntligen var redo för hemfärd. Ett stopp vid hamburgerkedjan för lite "natta-mad" Det kunde dom behöva! Sen bar det (äntligen) iväg hemåt.

Kl. 02.30 var vi hemma igen efter en liten Road trip på ganska exakt 70 mil! (hrm... det är bara 23 mil till Göteborg...)

Med hem hade vi en Banan planta (som förhoppningsvis ska producera mini bananer om nå´t år) och en Canna

En Praktspirea Spirea japonica 'Magic Carpet'
en Lager, Laurus Nobilis
en Alunrot, Heuchera 'Stop Light'
ett Randgräs, Phalaris arundinacea 'Picta'
ett Fänrikshjärta, Dicentra 'King of Hearts'
ett Träjon, Athyrium niponicum 'Pictum'

Idag är det ännu en dag med strålande sol och klarblå, molnfri himmel - trädgården kallar!
Ut och njut hör ni!

13 kommentarer:

 1. Nej , den där lummiga delen av Liseberg tänker man ju inte på . Måste nog utforskas nästa gång man kommer dit. Vilken tur ni gjort men du fick ju med dig en massa härligheter hem :-)Kram

  SvaraRadera
 2. Ser ut att ha varit en härlig "liten" utflykt ni varit på. Har heller aldrig hittat till den där delen av Liseberg. Ska försöka orka klättra upp dit nästa gång, men man brukar vara helt slut efter en dag där.
  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dag ni fick! Lisebergs trädgård har jag hört talas om, och OM jag kommer dit nån gång skall jag absolut gå in där, det verkar ju väldigt mysigt!
  Gräver du nya rabatter igen, eller hade du ännu plats i murrabatten månne...:o) Själv har jag så trångt nu, är så trist när man hittar en massa man vill ha...

  SvaraRadera
 4. Lovely tour and beautiful pictures. Yes rockface is always exiting to watch. At some places over here, we can see water oozing slowly from the rockface. Somewhere along a major highway, a waterfall so large that the whole thing can be viewed from the road. Nature is always fascinating... ~bangchik

  SvaraRadera
 5. Vilken helgdags-utflykt det blev. Gillar sådana..... och på somrarna brukar man kunna få till några av den sorten..... Tack för tipset om Liseberg. Har nog inte sett det du visar på bilderna. Är inte speciellt förtjust i karuseller, så barnen/ungdomarna brukar få roa sig själv när man är på ett nöjesfält..... Å nästa gång det blir Liseberg kommer även jag kunna roa mig...... tack, tack...

  Sverige är vackert......å lite växtinköp sitter ju alltid 'rätt' på en utflykt......

  Ha det supergott Gittan!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 6. Vilken trevligt resmål, med många vackra vyer och sköna upplevelser längs vägen,det ger valuta för milen man lägger bakom sig ;)
  Fina växter du "fick" med dig hem, hmmm...Alunroten...är det Klockvippa månne? Tycker den liknar jag köpte ifjol med det namnet?? Måste googla lite..!
  Ha en bra dag!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 7. Japp...det var en Heuschera, hade glömt det latinsk namnet :)/ Bea

  SvaraRadera
 8. Intressant resa! Du kör väl försiktigt?? ;-)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. En så härlig dag, rena rama semestern:-)
  Ha det gott, H.

  SvaraRadera
 10. Visst är det fint där på Liseberg. Jag gick där förra året och strosade. Är inte heller så mycket för karuseller längre. Klippor/berg är fint. Alperna är ju jättestora klippor :-D Du skulle nog gilla vägen upp till mig på Huskvarnaberget. Dessutom så har jag ju lite mini-klippor i trädgården.

  Kram Anette

  Ps. Det var ju tur att du fick köpa lite växter också ;-)

  SvaraRadera
 11. Kul med utflykter som bjuder på trevliga överaskningar ;)

  SvaraRadera
 12. Minisemester med stort upplevelseformat. Förstår om det blev mycket körande.
  Ha det gott!
  Pella

  SvaraRadera
 13. It looks like a fun trip, with sight seeing, gardens and plant shopping. If you enjoy rock faces, you would love the drive between Jasper and Banff through the Rocky Mountains in Alberta, Canada. It has spectacular scenery as you travel in between mountain ranges, and is my favourite drive.

  It is always especially fun to come home with new plants for your garden. The Heuchera 'Stop Light' has light coloured leaves that will look nice in your shady areas, as will Athyrium niponicum 'Pictum'. I like the silver tones and colour of this fern.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)