Drama Leaves

måndag 21 juni 2010

Månadens bild, Juni - Picture of the month, June

I lördags såg det ut såhär (alla bilder är klickbara. click the pictures to enlarge)Idag blir det trädgårdsmys för hela slanten, jag har en del att "ta igen" där. Jag ska rensa alla planteringarna från ogräs och plantera en del nyköpta växter =)

9 kommentarer:

 1. Hej Gittan!
  Som det prunkar hos dig:-)

  Igår gjorde jag också en heldagsrenovering av trädgård. Men först gick jag bara runt och virrade en stund... var ska man börja när allt är kaos?! Satte mig och drog ogräs mellan plattorna, en säker terapi för stressade magar:-)

  Ha en fin midsommarvecka! H.

  SvaraRadera
 2. Halloj vännen!

  Vad härligt soligt det ser ut att ha varit hos dig i helgen...... Det är ju en jättkul idé att ta månadsbilder.... Alltid lika roligt att se utvecklingen på dem hos dig. Blir lite inspirerad... kanske ska börja med det också.... om inte annat för ens egen del kan det ju vara bra.

  Det växer så det står härligt till ser jag.....

  Ha en bra vecka!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Vad det växer! Fint!

  kram louise

  SvaraRadera
 4. Åh, nyköpta växter! Vill jag också ha.
  Idag har jag gjort något ovanligt, jag har faktiskt legat och solat i trädgården i mer än två minuter. RIktigt skönt när jag bestämde mig för det. HAde en bra bok i handen och det underlättade.

  Har nog inte svarat dig om katsurasticklingen. Jag tog den här om dagen men just nu ser den ledsen ut. Vi får se hur det går men det är ju inget att förlora i alla fall. Tog den mest för att testa.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej vad det växer i nya rabatten, kul att följa.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 6. Fint det är!Det är kul att få följa er upphöjda rabatt. Vilket fint väder det ser ut att vara, här regnar det mest.
  MOnica

  SvaraRadera
 7. Kul att följa din rabatt, vad ska det blir runt vattnet? Vatten i trädgården är fint, vare sig det är ett litet fågelbad eller en stor damm!
  ha en skön vecka/Sophia

  SvaraRadera
 8. I've enjoyed watching your photos of the new raised border as it matures over the season. Are the new plants for the area around the pond?

  SvaraRadera
 9. Hillevissan: Där satte du hammaren på spiken - KAOS är verkligen rätt benämning för hur det såg ut i planteringarna här! Ogräset växer ju med raketfart när vädret är som det varit den senaste tiden. Men det är inget som man inte kan rätta till och idag ser det ganska hyfsat ut överallt (nja, det finns ju en del skamfläckar förståss)

  Charlotte: Månadsbilden är väldigt användbar tycker jag eftersom man ser precis hur det ser ut varteftersom. Det underlättar om man är missnöjd och vill förändra något. Förra året körde jag med flygfoton (tagna från ovanvåningen)på Entré-rabatten men de försvann dessvärre när de flyttade Trädgårdsblogg.se till en ny server =( Jag måste erkänna att min blogg är helt och hållet egoistisk, allt som skrivs här är en sorts dagbok för mig. Att man sen får "träffa" en mängd trevliga männiksor och får massor av respons på det gör ju inte saken sämre =P

  Louise: Det växer nästan för bra! Jag gissar att det beror till viss del på att hela muren är fylld med ko-på-påse dvs. näringsrik jord.

  Marina: Det lär nog bli fler växtinköp snart =) Vi ska snart ta en tur till Ystad maken och jag och då MÅSTE man ju köra inom både (minst) Ystad Plantskola och Åberg "sss"

  Lena: Den är extra spännande eftersom man inte riktigt minns vad som planterades var.

  Monica: Det regnar minnsann en hel del här med. Det gäller att passa på mellan skurarna.

  Sophia: Vi ska plantera runt dammen så snart den är färdig. Vi saknar fortfarande genomföringar och pump men det är beställt.

  Northern Shade: Some of the new plants are for the raised bed. We didn't really plan that trip to the nursery so we just bought a few plants by impulse =)

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)