Drama Leaves

tisdag 1 juni 2010

Ännu en (lång)trädgårdsvandring - Another (long) garden tour

20 kommentarer:

 1. Så tjusigt, så tjusigt!!!! SMUK, som dansken säger. Men en flagga i rött och gult, är det så snyggt egentligen?? ;-I) /Ruben

  SvaraRadera
 2. Ruben: Skulle det vara snyggare med gult och blått??? Vi här ner i "blindtarmen" räknas ju inte ens när de drar väderprognoserna från huvudstaden. Då slutar ju Sverige där Skåne börjar!
  NÄ, e man Skåning så e man! Och jag härstammar från Stångby sedan ca 450 år tillbaka - då flaggar man minsann stolt med den Skånska fanan! =P

  SvaraRadera
 3. Verkligen grönt hos dig och det där med dammen ser ju jättespännande ut. Kram!

  SvaraRadera
 4. Alltså vilka mängder av växter och så snyggt. Jag försöker se om jag kan knycka någon ide men då har du växter som inte är härdig hos mig. :o(.
  Jag får ta någon liknande.:o)
  Det är så frodigt och lummigt. Jag köpte en ormhassel för två år sedan men den klarade inte sig utan det kommer upp vanlig hassel från roten så jag har den som klätterställning till sommarplantorna.
  Funkian med gul kant vad heter den?.En sådan skulle jag gärna vilja ha.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 5. Så fint du har det i din trädgård och ännu finare blir det med en damm också.

  SvaraRadera
 6. Visst är det snyggt med mörka blommor. Gillar de nästan svarta tulpanerna, alunroten, rodgersian, lönnen etc, etc....
  Den uppstammade ormhasseln är inte dum den heller. Och så har vi rönnen, ser ut som en Sorbus dodong, älskar den, både blad, blommor och bär är helt ljuvliga på den. Ja, listan kan göras lång, du har helt enkelt en helt enastående samling vackra växter.
  Ha det gott och njut i din trädgård!
  Camilla

  SvaraRadera
 7. fint och det ska bli kul att se hur det blir med vatten blänket när det blir klart.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 8. Häftigt med dammen där.
  Är det Alunrot på den tredje sista bilden som går i nästa höstorangea färger? Jag är visserligen på jakt efter nåt limegrönt typ den du har framför den röda Alunroten två bilder under Budda men den orangea var med läcker, hmm alla dessa val... =)

  Tack för ny inspiration.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Så mycket de har...har jag nog sagt innan förresten, fattar att det blir en del att avyttra ;)

  SvaraRadera
 10. I enjoyed the tour all the way around your proerty. I can see how it all fits together. Your Polygonatum under the tree fill the area well. Mine are still a bit small, and need to fill in more. The garden around the well is turning so green now, and you still have a few lingering bulbs. Hosta look fabulous when they first come up, with their leaves all rolled up. I especially like them paired with ferns, like your photo under the tree. The border of Asarum looks nice and glossy. Mine have been slower to fill in around the trees.

  SvaraRadera
 11. The tenth word was supposed to be 'property'.

  SvaraRadera
 12. Oj, vilken underbar trädgård du har Gittan! Grön, prunkande och fantastiska växter i fina kulörer.
  Upphöjda rabatten börjar växa till sig ser jag och inte ett ogräs i sikte ;)
  Ha en bra dag!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 13. Vad frodigt fint allt är hos dig! Ser nu att dammen ska vara i den upphöjda rabatten - smart och snyggt..... Säger som Bea - inget ogräs i sikte.... du måste vara flitig och hålla efter ordentligt......

  Ha' en bra dag!
  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 14. Suck.... här sitter jag och skriver långa svar på era goa kommentarer och då försvinner alltihop plötsligt!!! Jag återkommer senare för det fanns ju en del frågor som jag gärna vill besvara / kram gittan

  SvaraRadera
 15. Oj, vilken trädgård. Som det har kommit upp hos dig. Jag är en skånetös också men vi bor i zon 2. Så mycket inspiration du bjuder på.
  Hoppas du får en bra dag med mycket sol.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 16. Du har så otroligt fin trädgård Gittan. Ordentlig, välplanerad och prunkande!

  SvaraRadera
 17. Det e så roligt att se bilderna! Som det har ändrat sig bara sen jag var hos dig?? Det går verkligen undan nu!

  Kramen!

  SvaraRadera
 18. Tackar för den bildrika rundturen! Och spännande med dammbygge.

  Ha en fin kväll,

  Rebecca

  SvaraRadera
 19. Marina: Dammen blir förhoppningsvis färdig i helgen, klematisstöden ska på plats och växterna runt dammen planteras sen är den upphöjda rabatten klar! Då fattas bara trägolvet i rundeln där vi ska sitta (en lite klurig historia att få till eftersom jag vill ha det på ett speciellt sätt)

  Gunilla: Min Ormhassel skjuter också vanliga skott nerifrån, dom klipper jag bort varje år för att de inte ska ta över. Funkjian heter 'Wide Brim'

  Carina: Visst blir det bra med dammen däri. Sen hoppas jag att vi kan dra igång nästa projekt =)

  Camilla: Det är en Sorbus 'Ullung-do'

  Lena: Vatten, lite fina växter runtomkring och ett par fiskar som simmar i dammen - det kommer att bli mysigt!

  Millan: Den rostfärgade heter 'Sothern Comfort' och har lite större blad än de flesta andra Alunrötter. Den limefärgade heter 'Lime Ricky' och är nog den mest limefärgade jag sett. Jag hade en till som heter 'Citronella' också men den försvann i vinter.

  AnnCharlotte: Den verkliga anledningen till det stora överskottet på växter är att jag köpt för många och dessutom delat dem i tron att de skulle behövas till den upphöjda rabatten!

  Northern Shade: Thank you for your kind words! All that rain we've had have made the garden look great so there's something good about rain.

  Bea: Jodå, det finns allt ogräs här med MEN dom vill jag ju inte visa "skrattar" Jag önskar baar att träden också ville växa till sig så att det blir en trädgård. Och visst växer de men det tar ju lite längre tid =)

  Charlotte: Jag får kanske fotografera mina ogräsområden "skrattar" de finns, jag lovar! Jag ska hand om en del av dem idag och det tar säkerligen ett par timmar i anspråk.

  Pella: Du bor väl neråt Österlen? Jag finns utanför Lund och zonen här är nog mest 0 skulle jag tro, vi kan ju odla allt utan problem.

  Jord under naglarna: Sån är jag, ordentlig och strukturerad =)

  Humlan: hihi, ja jag tänkte faktiskt det bara ett par dagar efter det att du var här, nu skulle V varit här för nu är det ännu finare! Men trädgården förändras ju under hela säsongen - vi får ses fler gånger hoppas jag!

  Rebecca: visst är det kul med dammbyge även om det bara är en plastpotta till damm (om än modell större) Vi hoppas kunna gräva en rejäl "riktig" damm också inom de närmsta åren.

  SvaraRadera
 20. Tack för en trevlig rundtur. Blir läckert med dammen.
  Skånes flagga är så vacker...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)