Drama Leaves

fredag 19 februari 2010

Väderprat


Snön faller utanför mitt fönster. Likt stora bomullstussar i mängder nästan svävar den ner. Samtidigt hör jag ett dån, som är som musik i mina öron, snön på hustaket har blivit för tung och rasar ner för taket. Vilken tur att man inte befinner sig nedanför på gången då =) Den landar nämligen precis på gången, ännu en anledning att flytta gången lite längre ut från huset.
Maken ringde nyss och när jag berättar om hur det snöar hemmavid (han befinner sig ute på vägarna) så säger han att i Malmö vräker regnet ner! Motorvägen är full med vatten och risken för vattenplaning är stor. Jag är så tacksam för hans stora och relativt trygga bil med fyrhjusdrift och stora däck med djupa mönster. Då minimeras åtminstone risken att råka ut för både vattenplaning och att fastna i drivorna när snön fyger. Igår var det trots det problem även för honom att ta sig hem fast att det då ännu inte börjat snöa. Vinden flyttade snön från åkrarna och drivorna på vägen var djupa. Så trots att han har en bil som är bättre rustad för sämre väglag så kände han att det var ganska eländigt.
Imorgon ska jag ut på långtur!!!
Vi har match i Olofström och Osby och ärligt talat är det inget som lockar mig det minsta lilla när vädret är såhär!
Jag säger bara en sak: Jag önskade INTE en vit vinter, så skyll inte på mig! "skrattar"

11 kommentarer:

 1. Ser ju riktigt julaktigt ut hos dig! Inte precis som det brukar vara vid den här tiden antar jag. Här snöar det fortfarande.....
  Kör försiktigt och trevlig helg. /Anette

  SvaraRadera
 2. Ja idag är det inte kul...jag var ute och körde när det regnade ;(

  SvaraRadera
 3. Litta trött e man allt på det.. Det snöade här innan oxå, stora som dasslock var flingorna! Sen regnade det en skvätt och nu bara blåser det.. Jag ska jobba i helgen o värgarna till mitt jobb är inte dom roligaste så jag ser inte alls fram emot att ge mig ut imorgon. I värsta fall så får jag sova där. Jobbar eftermiddag o sen morgon så det känns lite överarbtetat att köra hem om det tar flera timmar fram o tillbaka.. men roligare ställen kan man ju tillbringa en lördgaskväll på...
  Ha det gott! Kram!!

  SvaraRadera
 4. Jag tror dig när du snackar om stora snöflingor. Var ute för en stund sen och plåtade. Stora bomullstussar. Fick altantaken skottade i går av sonen, och var hamnar snön ?? Jodå precis utanför köksingången. Har grävt en tunnel !!!!!!
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 5. Här har också snön vräkt ner idag, nästan oframkomligt på vägarna fast man bara rör sig i stan.
  Hörde dock att de lovade plusgrader till nästa vecka, får hålla tummarna att de får rätt. Lite synd dock, vi har ju sportlov då och det är väl typiskt om snön skulle försvinna till just de dagarna. Men skulle den det så är ju inte jag den som sörjer:)
  Ha en mysig helg.
  //Camilla

  SvaraRadera
 6. Hi,hi..rena julkortet Gittan! Nej, jag förstår, det är inte lätt denna vinter, vare sig man bor söderöver eller norröver, för vi har begåvats med fortsatt kyla och i morse var det -26!! Brrr...!
  Men isarna är starka, blink. blink och jag har varit ut flera dagar med sparkstöttingen, det väl bäst att passa och göra ngt vinterkul när det ändå beger sig :)
  Ha en riktigt skönt veckoslut! Kram /Bea

  SvaraRadera
 7. Det nästan lite juligt ut hos dig! ;)
  Stackare, det är väl du som inte vill ha vinter alls...? Här snöar det också, men bara pyttelite. Å andra sidan har vi -16°.

  Ha en fin helg och ta det lugnt på vägen!

  SvaraRadera
 8. Känns som snön är det enda som tar upp ens tid just nu. Man pratar om eländet, försöker röra sej i eländet, man ser eländet, det kommer mer av eländet, man spyr på eländet.... Undrar om det blir en vit midsommar i år!! /Knatten

  SvaraRadera
 9. Precis så såg det ut när jag också tog en bild idag. Det började med frost..
  Ja det är bara att inta soffan och gosa ner sig.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 10. Nähä, det är nog jag som ska skämmas*ler*, jag vill gärna ha vita vintrar men helst inte blåsiga.
  Vägarna här har de snabbt plogat så tom igår kväll när jag körde hem från jobb 21.30 var det ganska ok.
  Hoppas det går bra att köra, på matchen och att helgen för övrigt blir lugn och skön.

  SvaraRadera
 11. Ok, jag skall komma ihåg det, i mitten på mars när jag har bestämt mig för att jag vill ha bort snön, då skall jag inte skylla på dig..=) men fram tills då är det ok enligt mig...
  Du, kör försiktigt idag!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)