Drama Leaves

tisdag 2 februari 2010

Förklaring - Explanation

Det känns som om en förklarande text till ritningen vore bra. Träden är markerade med siffror och planeringerna med bokstäver. En del markeringar syns dåligt men jag förklarar i texten så hoppas jag ni hittar dem.
I felt that the drawing could need some explanation. I marked the trees with numbers and the beds with letters. Some marks are hard to see but I'll explain and hope you'll find them.

1. Den gamla Apelns vid ytterdörren. The old tree by the frontdoor.

2. Valnötsträdet. The Walnuttree.

3. Ullungrönnen (längst ner i trädgården) The Sorbus 'Ullung-do'

4. Äppelträdet 'Ingrid Marie'. An appeltree 'Ingrid Marie'

5. Körsbärsträdet 'Sam'. Cherrytree 'Sam'

6. Ginko Biloba (i den upphöjda rabatten) (inside the raised bed)

7. Klotlönnen. Acer platanoides 'Globosum'

8. Äppelträdet 'Flädie äpple' Another appeltree 'Flädie'

9. Katsuran. The Catsura, Cercidiphyllum japonicum

Jag har inte brytt mig om att markera ut alla små träd dvs. de Japanska lönnarna.

I desided not to mark all the small trees such as the Japanese maples.


A. Entre-rabatten. The Entrance bed

B. Apel-rabatten (vid ettan) The Old tree bed (next to number one)

C. Brunns-rabatten. The Well bed

D. Lönn-rabatten (bakom garaget). The Maple bed (behind the garage)

E. Valnöts-rabatten. The Walnut bed.

F. Den upphöjda rabatten. The raised bed.

G. Rönn-rabatten. The Sorbus bed.

H. Pallkrageland dvs. trädgårdslandet. The Veggie garden.

J. Trädäck med kvällssol. A place to sit with wooden floor.

K. Komposterna. The Compostbins

Den blå ovalen i den upphöjda rabatten är dammen.

The blue oval inside the raised bed is the pond =)Idag är en riktigt bra dag! Visst snöar det utanför mitt fönster men det struntar jag fullkomligt i! Imorgon blir en ännu bättre dag, det vet jag redan med säkerhet och jag tror att vi ska fira det hela med tårta imorgon och kanske en lyxig middag... Mer berättar jag inte nu, ni får allt vänta tills allt är klart "hihihi"

Själv börjar jag firandet nu! Fick ett erbjudande från Odla... mer behöver jag väl inte säga "asg"

14 kommentarer:

 1. You have lots of trees in your yard! It must be pretty in Spring when the fruit trees are blooming.

  SvaraRadera
 2. Kul att sitta med planer & ritningar.... och det enda man kan göra nu i dessa snö-rike-tider!;-) Något på gång i morgon... låter spännande... Får vi ju hålla ögonen för rapport om!;-) Ha det så trevligt!

  SvaraRadera
 3. Kanske inte så dum sysselsättning, att göra en ritning på trädgården. För det lär väl dröja innan vi kommer ut och kan gräva! Skottning lär behövas i morgon, men jag får nog leja någon av grabbarna. Skottning är inte bra för ryggen kände jag förra veckan.
  I dag har jag i alla fall röjt i tvättstugan och nu är bänken redo för att husera alla frösådder! Köksskåpen ska jag försöka hinna med i morgon. Gud, vad mycket man samlar på sig och så lite av det man använder. Men det är väl som det brukar vara, slänger man det så kommer man sakna det nån gång.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 4. I loved it when strangers, [who are we kidding, just future blogging friends] left messages on my blog also. I remember the first few times, I would call my husband in, just to read the comments. See, people are finding my blog! I still get excited to see new commenters.

  Do you have a translation button on your blog? My Swedish is....well terrible.

  Jen

  SvaraRadera
 5. Ah, I see, and I did answer my own question. There is the button, front and centre.

  Jen

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att se din ritning. Är ju ett bra tillfälle att göra sådant nu innan vårsådderna kommer igång. Då har man ju ingen tid mer. Hoppas att du får en riktigt finfin dag./Gela

  SvaraRadera
 7. Måttsatt ritning över tomten skulle jag ha gjort, både för min egen skull och som sklouppgift. Men jag hann inte före jul, och nu är det bara jobbigt att pulsa runt i snön. Så det får vänta lite. Men det är absolut nåt som är väldigt nyttigt att ha, så man har lite koll på vad som egentligen växer i trädgården, och var...
  Undras vad du ska fira idag - mer än att du ska köpa lökar och knölar från odla (ja, jag gjorde också det...) =)
  Ha en bra dag i vilket fall som helst!
  /Helen

  SvaraRadera
 8. catherine: Yes we have but they are still very young trees and I can hardly wait for them to grow up a bit.

  Nina: =) Idag blir det tårta! Vissa saker måste man bara fira.

  Anette: Jag kom aldrig till skott med min röjning i badrumsskåpen men det finns ju fler dagar =) Jag var stället fullt sysselsatt med förberedelser inför dagens händelse. Jag lär väl få gå ut och gräva fram bilen när jag ska iväg sen. Som om det inte räckte med den snö vi har på infarten och som jag inte kommer att kunna ta mig igenom med min bil, så kom de och plogade gatan (det har de inte gjort sen innan jul!) så nu fick jag dessutom en rejäl snövall att forsera. Det får mig att undra varför det är maken och inte jag som kör en stor bil med fyrhjulsdrift? Han tar sig fram utan några som helst problem. Inte behöver han skotta för att komma ut på morgnarna, han bara kör!

  Jen: Glad you found the translation button but I try to write in english to as often as I can. In every post I write in both languages I try to put the english text in another colour just to make it easier for you to see.

  Gela: Inte mycket annat man kan göra just nu. Frösåddna är igång men det är ju bara ett fåtal frön som sås såhär tidigt.

  SvaraRadera
 9. Helen: Min ritning är inte helt hundra vad det gäller måtten, men det får duga sålänge. Man får en helt annan bild av trädågrden när man ser den på papper. Idag har man ju ingen trädgård alls när man tittar ut. T.o.m muren är gömd under snön. Odla blev inte billigt, men vad sjutton, det är jag värd "asg"

  SvaraRadera
 10. Hej.
  Alltså jag bara gapar. Så många fina träd och planteringar . Tänk om allt gick att odla hos mig ochså. Jag skulle så gärna vilja ha japanska lönnar men de är inte härdiga här.
  Fyller du år? Jag drar den slutsatsen då det blir tårta :o)
  Odla har jag fått ochså jag törs inte titta.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 11. Gunilla: "ler" nej jag fyller inte år idag. Lovar att berätta bvad det hela handlar om när jag hinner. Inte heller har jag missat Awarden du gett mig, tack snälla. Även den ska jag ta itu med snarast möjligt.

  SvaraRadera
 12. Oj vilket jobb. En bra sysselsättning så här års men för mig skulle det nog bli problematiskt, jag skulle nog inte komma ihåg vad som finns var. Undrar just vad som firas i dag, nyfiken blir man ju. Hoppas hur som helst att du haft en härlig dag och får en fin kväll.// Peter

  SvaraRadera
 13. Önskar att jag vore lika duktig jag med trädgårdsplanering.Här planteras det där jag tycker och resultatet blir säkerligen därefter oxå. Spännande att höra vad ni skall fira.
  Susanne

  SvaraRadera
 14. Hej Gittan! Gå in på "inställningar", "formatering" och "lägg till i mall" så kan du lägga in koden! Jag fick hålla på en stund och ta lite hjälp av Malin, men sen blev det bra.
  Vad roligt att du uppskattade blommorna ;-)

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)