Drama Leaves

torsdag 4 februari 2010

Firande, Award

Tack Gunilla för Awarden!
Ytterliga sju sanningar om mig förväntas jag avslöja... jag har gjort det några gånger och börjar få slut på "hemligheterna" =)

Men det finns väl några saker kvar...


Ett: Jag tycker väldigt illa om mitt namn. Jag har aldrig förstått hur min mamma tänkte när hon bestämde att jag skulle heta Birgitta! Jag tycker att det är fult och tantigt och det finns inget av mig i det överhuvudtaget. Har ni försökt säga det på engelska nån gång? Men oavsett vad jag tycker så får jag dras med det hela livet (taskigt läge)


Två: Jag känner mig ofta som en "motvallskärring" (då passar kanske mitt namn ändå?) Jag tycker att rosa i de flesta avseenden är fult. Några enstaka rosa plagg (typ två) finns det i min garderob men inget rosa varesig i mitt hem eller min trädgård. Nu ljög jag =§ Höstanemonerna är nog mer åt det rosa hållet än lila trots allt, man är väl bara människa =)


Tre: Inte heller tycker jag om Primulor, Pelargoner, Pioner, Chryssantemum och Höstaster m.fl. Jag är helt enkelt inte så förtjust i blommor, vilket faktiskt förvånat mig själv. Jag har alltid trott att jag älskat blommor och det gör jag ju på ett sätt. Jag är bara väldigt begränsad i vilka blommor jag tycker om! Jag gillar bladen så mycket mer! Det finns t.o.m växter där jag klipper bort blommorna eftersom jag tycker att de är fula (skjut mig inte) som på Daggkåpan.


Fyra: Jag är "allergisk" mot blommiga mönster (ser ni den röda tråden?) Mönster i övrigt - inga problem, bara det inte är blommor. Detta kan ställa till en del problem ibland, hur enkelt är det att hitta snygga gardiner t.ex utan att de är blommiga eller enfärgade? Jag har fått kompromissa med mig själv och tillåter ibland lite stiliserade blommönster (ett hem helt utan mönster blir ganska trist i längden) men å andra sidan så möblerar jag gärna mitt hem med gröna växter istället.


Fem: Hjälp, nu börjar de ta slut, sanningarna!!! Jag är en obotlig optimist! Jag ser t.ex gärna möjligheterna istället för ev. hinder.


Sex: Jag är väldigt trött på vintern nu (det hade väl ingen trott om mig!)


Sju: Jag funderar starkt på att starta eget igen! Något trädgårdsrelaterat, så klart =) Frågorna kring det hela är fortfarande många, men jag kommer på lösningar varteftersom.Puh! Det var inte helt enkelt och nu blir det inte fler avslöjanden från min sida =)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Firandet igår förstår jag gjorde en del nyfikna. Det hela handlar om att Bostadsaffären (försäljningen av mitt föräldrahem) äntligen är i hamn.

Igår lämnade vi över nycklarna!

Det var en stor sten som föll från våra (mina och min brors) axlar och vi kan äntligen pusta ut!

Det har varit en pärs!

Mäklaren ska ha en eloge, hon har verkligen gjort allt för att affären skulle gå så smidigt som möjligt. Det är allt annat runt omkring som strulat och det har tagit på både nerver, nattsömn och ork. Mentalt trött skulle man lugnt kunna påstå att jag varit och det är inte alls underligt.

Vi anlitade Hemverket som mäklarfirma och jag kan verkligen rekommendera dem om ni går i säljtankar.

Visst får man sköta en del saker själv men med tanke på vilken prisskillnaden är gentemot andra mäklarfirmor så är det väl värt det besväret. Vi funderade först på att inte ha någon mäklare alls (det var ju bara ett bostadsrättsradhus) har fått mycket hjälp med alla de juridiska bitar vi inte hade aning om. Dessutom vet man att allt gått rätt till, en trygghet för alla inblandade parter.Nog om detta. Idag ska jag njuta av att "bara vara" dvs. vardags-sysslor som städning, tvätt mm. och det kommer att gå som en dans.Ha en bra dag


8 kommentarer:

 1. Hej igen! Vad skönt att det har löst sig med huset! Sanningar om dig har man ju kunnat ana sig till förut;-)
  Ang. signatur har du laddat "rätt" signatur så du får en riktig HTML-kod. Jag gjorde den tabben själv igår. Det fanns något alternativ där det stod blogsignatur eller nåt sånt....
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Anette: Men den syns ju när jag växlar över till HTML och klsitrar in den som jag gjorde nyss!? Då borde det väl vara den rätta???

  SvaraRadera
 3. Vet inte, men när jag hade fel kod så kom ju hela koden upp och inte signaturen.........Den "rätta" koden var en sån där lång en med en massa html-tjafs.....när jag hade "fel" så var det bara någon länk. /Anette

  SvaraRadera
 4. Härligt att det löst sig med lägenheten! Anande att det var den nrä du skrev så kryptiskt inne hos mig! *ler* Blommor har jag för längesen förstått att du inte tycker om och till viss del håller jag med dig! Och jag är ändå rostok! *skrattar*
  Må så gott! Veronica

  Ps. htmlkoden vet jag hur man lättast löser så den alltid ligger redo, så behöver du inte växla mellan kodlägena i inläggen! Maila mig så ska jag berätta om du inte redan vet det! Ds.

  SvaraRadera
 5. Ja, i morgon är det fredag igen men tyvärr har vi möte här på em så det blir till att stanna kvar. MEn det är ju bara ibland så jag ska väl itne klaga.

  Grattis till nyckelöverlämningen! Skönt!

  Kram Marina

  SvaraRadera
 6. Very interesting list~It's funny I always run out of things to add to them! gail

  SvaraRadera
 7. Det fanns mycket att gratulera dig för. Grattis till försäljningen och grattis till awarden. Tittar runt lite. Jag är nog en som tycker om blommor, de gör mig glad. Hoppas att du får en riktigt fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 8. Hallå o tack för hälsningen via Knatten! Ändringen är gjord- tror jag. Är inte riktigt hemmastadd i det nya systemet...Hoppas d är bra med dig. Finfina bilder som vanligt! =)
  Kram/syrencarina

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)