Drama Leaves

torsdag 11 februari 2010

Underbar fågelsång...

Imorse hann jag inte mer än sätta på kaffet innan jag blev uppmärksam på vilket "liv" det var i trädgården. Småfåglarna kvittrade något enormt och jag blev först fundersam. Men sen insåg jag att hade frukostmöte i Tujorna på framsidan =)

Många är dom, väldigt många t.o.m, men de sitter ju inte stilla. Vi har fem gigantiskt stora Tujor och där är det uppdukat med mat i mängder och det är riktigt roligt att stå och titta på dem (fåglarna alltså, tujorna är ju inget kul)
Jag är inget vidare bra på fåglar och min bok är försvunnen men här nere är det åtminstone en liten Rödhake (mitt i bilden) Rödhaken verkar vara lite bekväm, man ser den sällan uppe i tujorna utan den håller sig på marken där den ilar fram och norpar godsakerna som faller ner när de andra fåglarna äter.

Talgoxar har vi oftast gott om, de tillhör mina favortier.

Sittande mitt på "gräsmattan" fick jag se en liten, liten fågel sitta alldeles stilla. Först trodde jag att den var död men sen vände den på huvudet

Den satt där en lång stund och jag förstod vad som hänt. Vi har tonade fönster på vårt hus och i visst ljus, speciellt på våren speglar sig omvärlden i glaset så att fåglarna luras och flyger in i rutorna. Jag brukar rulla ner persiennerna på kvällen under den perioden. Det finns inget tråkigare än att hitta döda små fåglar liggande på gångar och i planteringar när man kommer ut på morgonen. Som väl var kvicknade den till igen efter en stund och flög iväg.

Beviset för att jag hade rätt såg jag när jag satte mig vid köksbordet för att dricka mitt morgonkaffe. Ett av fönsterna såg ut såhär


Idag ska jag bege mig till Blomsterlandet, jag måste ha en bukett tulpaner! Samtidigt ska jag köpa fågelfrön (de måste ju ha varierad föda, inte bara tujafrön) och en fågelautomat. Maken gav mig ett hus för en del år sedan som jag oljade in efter alla konstens regler och sen dess har jag inte sett det =§

När jag sitter här upp vid datorn har jag fönstrets vädringslucka öppen för att kunna njuta av fågelsången och jag måste säga att idag känns det som om våren inte vore allt för avlägsen. Frukostmöte har de även i den gamla Apeln utanför mitt fönster och i grannens en. Fåglarna kvittrar något enormt och solen strålar från en klarblå himmel!

(Alla bilderna idag är tagna genom fönstret så kvaliten är inte den bästa)
14 kommentarer:

 1. Fågelsång är ett bra vårtecken, och likså det återvändande ljuset. Nu märks båda dessa ordentligt. Imorgon ska vi åka skidor för sista gången den här säsongen, så då är vintern över. Punkt.

  SvaraRadera
 2. Vad avundsjuk jag blir, fast vi bor i närhet av skog så har vi just inga småfåglar här, vi har matat...men ingen kommer :-(. Saknar detta det är ganska rogivande att sitta och titta på dem plus att jag vill höra fågelkvitter.
  Susanne

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅÅ jag vill också ha sol och fågelkvitter. Tror att jag måste muta mina fåglar med annat än solrosfrön och viltfågelblandning. Länge sedan jag hade så lite fåglar som jag har detta år. Hoppas nån stannar kvar och tar bladlössen i sommar. Saknar "mina" småfåglar. Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 4. andré: Visst är det! Och idag har de kvittrats rikligt hela förmiddan här. Gissa om jag njuter ;P

  Susanne: Så konstigt att fåglarna inte lockas fram till ert hus? Vädringsluckan fick stå öppen idag, lite värme kan jag väl få kosta på att släppa ut när fåglarna kvittrar så underbart =)

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med småfåglarna! Vi matar för fullt här, men tyvärr är det inte många småfåglar, utan mest kråkor och kajor eller vad de heter...ja de skall väl ha mat de med!
  Drakens år är bla 1964, som jag är född. Det är en cykel om 12 år tror jag. Här är en sida du kan kolla in vilket djurtecken du tillhör:
  http://www.ditthoroskop.nu/se/kinesiskt_horoskop.htm

  SvaraRadera
 6. Vi har en liten lönn utanför vårt lilla köksfönster och där är det också full fart till maten vi hängt ut.Men maten börjar ta slut i affärna så idag fick vi köra runt till flera ställen innan vi lyckades.Men kvittrar gör de mer och mer så det kanske är en föraning om vår. Anita

  SvaraRadera
 7. What pretty little birds. They look similar to the Chickadees we have here. I'm glad the little one that hit the window seemed to be okay. That has happened here a couple of times.

  SvaraRadera
 8. Usch ja, visst är det otäckt när de flyger på rutan de stackarna, har hänt här också ett par gånger. Men vilken tur att han kvicknadet till.
  Brukar sitta och titta ut på fåglarna när jag dricker mitt kaffe och filosofera lite. Det blir nästan lite andligt över det. Härliga är de.
  Ha sagt det förrut, men säger det igen, jag gillar din header så himla mycket. Jag hajar liksom till av den varenda gång, kompositionen är klockren som det heter på modern svenska.
  Ha en skön helg.
  //Camilla

  SvaraRadera
 9. Oh Gittan, I am so glad that you can feel spring in the air! Not so here, below freezing temps and snow in the forecast, but the birds always cheer us anyway. Hearing their sweet songs lightens our heart.
  Kram,
  Frances

  SvaraRadera
 10. Rosor och ruiner: då är jag kanske i Drakens år trots allt =) Får titta på länken

  Ormbunke: Jag köpte fågelmat på byggmarknaden, de hade mängder (kanske bara i skåne?)

  camilla: Ush ja, man lider verkligen med de små liven när man hör dunsen. Och med tanke på att våra fönster ställer till det värre än vanliga rutor så känner mna sig som en bov. Ku latt du gillar min header. Jag har allt fått mig en tankeställare eftersom jag ändrade om i den planteringen, kanske blir det till att återställa det igen =) Jag gillar nämligen också headerbilden väldigt mycket!

  Frances: We're also having temperatures below freezing temp and its snowing a bit more some days but the birds yeasterday.. they gave me that spring feeling as if it's not that far away. I do hope they are right about that =) Now we've had snow and freezing temps for eight weeks! We are only used to have it for a couple og days at the time

  SvaraRadera
 11. Var ligger närmaste blomssterlandet för dig?
  Jag har också hört vårsången från fåglarna.
  Undrar vad du köpte idag...
  Ha en skön helg
  Hjärtekram till dig
  annika

  SvaraRadera
 12. Tack o lov för fåglar o deras kvitter. Det ger energi o det känns som det behövs nu. /Knatten

  SvaraRadera
 13. Annika: Löddeköpinge är den nämsta för mig. Jag får kanske visa då =)

  SvaraRadera
 14. Hej och God Förmiddag Gittan! Vilken fin och härlig blogg du har, bra namn har den med och fina bilder, så självklart en massa kommentarer!
  Det är ju allt detta som gör bloggandet så trevligt!
  Håller med det är lite skumt, full vinter ute i stora delar av landet, men sådant skiter "småfåglarna i" de kvittrar på bara "vårklockan" har bärjat gå!
  Fast de börjar märkas i bloggvärlden också, trevligt verkligen!
  Jag har så mycket projekt och ideér så hälften kunde vara nog! När min Fru var som sämst under den period jag berättade om i mitt inlägg som du kommenterade under då köpte jag en liten stuga på en liten höjd, så att min Fru kunde ligga där på sommrarna och se ut över ängar och åkrar, det var ju inte säkert då att hon någonsin skulle kunna gå ordentligt igen, så fungerade de eftersom jag var så trött då, med tre små barn inom ett 5 års intervall då blir det full fart!
  Hm...vi var där under sommrarna under några år, ja även vintertid, ingen dirket vinterboand stuga men med två gasolvärmare så fungerade det fint.
  Jo, den stugan renoverade jag så att den är bebolig, men inte mer, tomten är ännu ett oskrivet blad, så jag verkigen njuter av dessa trädgårds bloggar, som din fina och alla länkar som det i sin tur ger, jag lägger in mig som följare till dig! Hoppas det är okej?
  När man har sådan här bloggar som jag har så blir man lite "utanför" det gängse bloggandet, men det är priser man får betala! (ler) Men då och då så kommer det som sagt en sådan här fin kommentar som ifrån dig och det blir även "Solsken och lite trädgård" hos mig, tror du förstår vad jag menar!
  Hoppas vi hörs av mer här i "cybervärlden" och kanske vi t o m ses på trädgårdsmässan i Älvsjö, min Fru har aldrig kunnat vara där, men iår måste hon med, jag har haft mycket bråk där med mässanansvariga, det är så illa faktiskt att inte ens när det hålls handikapp och tillgänglighets mässa där varje år så är det ahandikappanpassat, ja, det är helt absurt, men vi har en felaktig lagstiftning i Sverige och många jobbar för ändringar iden men inte ens i handikappbranchen så jobbar alla åt samma håll! Nenj, nu släpper jag den frågan och önskar dig en verkligt skön och trevlig helg!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)