Drama Leaves

lördag 20 februari 2010

DET TÖAR!!! - It's melting!

Fattar ni? Inte snöar, utan TÖAR!

Ni vet sådär så att snön blir till vatten, flytande form alltså och det rinner från växthustaket. Snön kasar av hustaket och det är sjöar på vägarna i byn!
Det slaskar rejält om fötterna när man går. VA? Då måste jag ju ha varit ute!

Oh yes, det behövs inte mycket för att locka fram mig ur vinter-idet "lol" Nu jädrar, idag ska jag omskola de sista plantorna i tvättstugan, så lite mer frön och få en massa jord under naglarna "hihihi" Vem vet, kanske jag till och med går ut och tittar till i växthuset. Maken beklagade sig över slasket när vi var ute men jag skulle mycket väl kunnat ställa mig och hoppa så det skvätte vida omkring (men det gjorde jag ju inte eftersom det pratas så mycket i små byar) Töväder, vilken lycka!

Termometern visar tre plusgrader och ingen är nog gladare än jag -tjoho!

Några långväga matcher blev det inte idag eftersom de lovade värsta busvädret. Vi valde att flytta dem istället för att riskera att behöva konvertera till Smålänningar - Skåning vill man ju va, speciellt när det töar ute =)

Ha en riktigt härlig lördag, det ska jag ha!

14 kommentarer:

 1. Oj vilken energi jag utläser! Härligt! Här töar det också en hel del. Tung snö!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. There will warmth soon, and now is the time to wake up plants from a long long sleep... ~bangchik

  SvaraRadera
 3. Hmm, det märks att du inte är i Småland då ... Här har det snöat en stor del av dan och gången fram till huset var obefintlig, den var helt igendriven. Så här ligger myyyyycket snö, jag hade nog snö över knäna, när jag pulsade till komposten längts ner i trädgården innan idag. På vägen tillbaks fick jag nästan ta paus, så takdropp och plusgrader får vi bara drömma om.

  SvaraRadera
 4. Ja, det ska vara i skåne i så fall
  för här fullkomligt vräker snön ner:(
  och -13 grader. Man kan ju tro att vi bor i fjällen men icke i mälardalen med växtzon I-II
  Fan trot, nej vill också ha tö.
  Ha en fortsatt trevlig lördag.
  //Camilla

  SvaraRadera
 5. Jo visst töar det, när vi var ute med hundarna blev vi våta som efter ett regnväder. Hade varit skönt om det fortsatte så här
  Hoppas lördagen blir toppen!

  SvaraRadera
 6. Men Du det måste ligga ett lokalt tempererat område över ditt hus.:o)
  Idag har vi minus 19 och sol med blåst så här har det då inte töat.
  Men jag avundas dig verkligen.

  Ha en fin helg
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 7. Yess...hela dagen har det töat också ;)

  SvaraRadera
 8. Har som du haft tö en del av dagen, plaskade då, kunde inte hålla mig...sedan mera snö igen. Intill grannens hus såg jag idag grön gräsmatta... tänka att man kan bli så tokig av tö och grönt.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 9. Oj! Nu är du den andra jag läser det hos!;-) Inte ser jag någon avsevärd "töning" här... hm.... Men oj vad det är roligt att läsa ordet "tö"!!!! Ger hopp!;-)

  SvaraRadera
 10. Här på västkusten lyser iofs solen men det är fortfarande några minus och vindstilla - ganska behagligt med andra ord. Någon tö ser vi dock inte till.... men det kommer nog bli en hejdundrande vårflod när alla dessa snömassor ska smälta...

  SvaraRadera
 11. Det töade igor och solen visade att hon har fått kraft igen. Men idag snöar och fryser det igen. Det gör inget, jag vet att blommorna står i giv akt ställning under snön och kommer snart upp. Kram och trevlig kväll, Petra B.

  SvaraRadera
 12. Det är tö och snö om vartannat. Men oavsett hur mycket kyla och snö det kommer nu de sista dagarna i februari kan inget ändra på det faktum att VÅREN ÄR PÅ VÄG! Jag är nästan sugen på att börja krafsa i snön för att se om det finns blommor färdiga under... =)

  SvaraRadera
 13. Suck, visst var det underbart i lördags när det töade. Snabbt gick det också. Dripp, dropp, dripp, dropp. I slutet av denna veckan ska det bli fler härliga plusgrader.

  SvaraRadera
 14. Så härligt med tö. Nu har t.o.m jag börjat längta till sol, takdropp. Idag har vi ca 80 cm snötäcke och 25 minus. Så det känns inte som vår direkt. Men nu har jag önskat mig vår till 1 mars. Hoppas även att denna önskning går i uppfyllelse. Ha det gott/ Rosemarie

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)