Drama Leaves

måndag 8 november 2010

Vi tränar på tvåsamheten

Hrm... vi ligger i "hårdträning" maken och jag. Äldsta dottern har ju inte bott hemma sedan -06 och "mellan" flyttade för en månad sedan. Nu ligger vi i hårdträning för att lära oss att bara vara vi två igen =)

Minstingen har den gångna veckan varit borta en hel del (förklarligt när det är lov och man är 18 år) både dag och nattetid. Tomt och tyst är det i huset, nu har vi ju inte ens kaninen som håller låda här...

Imorse var jag uppe och kramade om henne klockan 03.30 innan hon blev hämtad av en klasskompis pappa. Om ca 2 timmar är klassen framme vid sitt resmål som denna gången är Berlin. Fylld av förväntan och taggad till tusen, minstingen älskar Tyskland (jag vet inte riktigt varför, men så är det) och har länge tjatat på oss om att vi ska köra till Berlin. Jag hade ju tyckt att de kunda ha en förälder med sig "ler" (jag har ju alltid följt med på tjejernas skolresor känns det som) men jag får nöja mig med att vi ska på julmarknad i Lübeck i år.

Som sagt nu får vi träna på att "bara vara två" ett par dagar innan hon kommer hem igen som hastigast sent på onsdags kväll för att åter bege sig på nya äventyr tidigt på fredag morgon. Då bär det av till Göteborg och en bar-utbildning över helgen.

Saknar henne redan... (erkänner väl, om än motvilligt, att jag saknar dig också N)

Idag har jag min lediga dag och ska ut på "skattjakt" efter pynt till butiken. Imorgon börjar jag plocka fram julsakerna och jag hoppas hitta bl.a lite snygga plastblommor i form av hyacinter, amaryllis och julstjärnor att dekorera med.

Håll tummarna för att min barndoms gamla kälke ligger kvar ute i smörjgropen i vårt garage!!!!! Den vill jag ha i skylten när det närmar sig första skyltsöndagen... men maken min har för sig att jag sagt att han fick slänga den "gaaahh" Det får jag inte ha sagt!!!!


Haj och ivaj!

11 kommentarer:

 1. Min äldste är sjutton och än så länge känns det som att det dröjer ett tag tills han och de andra lämnar boet men det är väl som med allt annat...rätt var det är, så är det dags ;(
  Minstingen(?)är elva så vi blir inte bara två på rätt länge.
  Vi slängde vår gamla kälke när den inte dög till att åka på längre...fast den hade dugt till att agera som julskyltning...men tyvärr, för du hade kunnat få den om den varit kvar....

  SvaraRadera
 2. Ännu så länge har bara äldsta dottern flyttat och vi har de minsta två kvar hemma, (höll på att skriva tyvärr för den 12-åriga dottern var INTE trevlig i morse, men tog sig i kragen och fixade sig på fem minuter, vilket för övrigt nog är hennes pers.rekord, men vi har väl alla dåliga dagar :))).
  Annars gillar mina barn också tyskland, allihopa, antagligen pga av alla stora tivolin och zoo i Berlin är inte dåligt det heller, så tror nog son din får en superhäftig resa, och det är nog coolare att ha med sig klasskompisarna än morsan dit :)).
  Lübecks julmarknad var jag på för några år sedan, men härifrån blev det en ganska så lååång bussresa, annars var det mysigt där och kaffet på Niederegger gick inte av för hackor. Hade jag bott lite närmare vete sjutton om det inte blivit en liten tur dit i år också. (Men man får passa sig för allt gluhwein).
  Hoppas kälken fanns kvar!
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Det är jobbigt när barnen flyger ut, kan ju bara hoppas att de inte bosätter sig så långt iväg. Vår äldsta bosatte sig över 100 mil hemifrån, har tack och lov flyttat till vår hemstad. Kul med gamla grejor som dekoration. (det finns ett kryss i din bildruta, klickade på det och trodde nåt skulle komma fram, vad gjorde jag för fel (kan ej visas))
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej gittan
  Tvåsamheten är ljuvlig...men det måste gå ett tag innan man tycker det och så måste man veta att barnen är lyckliga på annat håll, det är det viktigaste...
  Tråkigt att du inte kan åka på FingrarKan den är bättre än alla julmarknader som kommer fram över. Men så är livet kan ju inte hinna allt...
  Hoppas du hittar något roligt att pynta med i affären.
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 5. Visst är det en omställning när barnen flyttar ut det blir så tomt och alla rutiner man haft , tex. duka för tre och plötsligt skall det bara vara två tallrikar det är väl sånt som tar en tid att få bort.

  Julmarknad i Lybeck det blir ju verkligen något att se framemot , jag skulle inte ha något emot en sådan resa.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 6. Oj då, den där tiden närmar vi oss också med stormsteg... Alla tre fortfarande hemma men yngsta är snart tretton och jag har på känn att det kommer att hända i ett svep! Tur att resor är dyra, för det kanske man kan locka med även när de flytta hemifrån:)
  Ha det gott och lycka till med "skattjakten",
  Charlotta

  SvaraRadera
 7. Kan förstå att det kan vara svårt att vänja sig vid att barnen flyttar hemifrån, samtidigt som man vill att de ska vara självständiga och klara sig på egen hand... Tur att sonen bara är tolv, det dröjer att tag tills det är dags. Ser fram emot dina julsaker, visa gärna! /Katarina

  SvaraRadera
 8. AnnCharlotte: Ibalnd går det fortare än man trott. Vår äldsta hann gå ut gymnasiet och flög sen ur boet när sommaren var slut. Vår gamla kälke är modell 60-tal och har inte åkts på på många år. Den är rostig och sliten men den hade gjort sig så fint i skylten. Jag hoppas... att den ligger där nere i smörjgropen i garaget. Förmodligen får jag vänta tills helgen när maken letat fram smörjgropen =)för att ta upp mina vinterdäck som också ligger där i.

  Camilla: Åren går fort och rätt vad det är så har de flugit ut alla tre! Fast minstingen hon har sagt att hon ska bo kvar här hemma lääänge =) Hon tycker om att vi finns i huset även om hon ofta "gömmer sig" inne på sitt rum med dörren stängd. Det återstår att se hur det blir med den saken när/om hon börjar på högskolan nästa höst. Ang. Tyskland så åker vi dit ganska ofta, eller ofta och ofta, en till två gånger om året har det nog blivit. Senast var vi i Hamburg i augusti (dit åker vi ALDRIG igen) Det är så enkelt att sätta sig i bilen, bara tre timmar senare står man på tysk mark. Det blir tredje gången i Lübeck men första julmarknaden. Hoppas det är lika skoj som de säger. Annars är jag väldigt förtjust i Kiel, vilken shoppingstad det är!

  Mammi: Jag håller med, det är skönast när de bor relativt nära. Vi hade ju "mellan" i Göteborg ett par månader förra året och det räckte. När bilderna inte visas mer än som ett rött kryss hjälper det ibland att uppdatera sidan genom att klicka på knappen f5 längst upp. Prova det nästa gång.

  Kullervilla: Jag tror nog att vi ska kunna vänja oss vid att bara vara två igen. Vi trivs så bra i varandras sällskap och har otroligt roligt ihop och aldrig någon brist på samtalsämnen. Men om man tänker efter så var jag 20 år när vi senast var två... sen dess har det hänt en del =)

  Gunilla: Köksbordet känns onödigt stort när man bara är två som sitter vid det... Vad ska vi med sex stolar till? Men när de väl kommer hemma alla samtidigt så sitter vi gärna i köket även om vi har ett stort matrumsbord också. Mitt största problem är nog att laga mat till så få "skrattar" Lübeck ska bli skoj, vi har inte varit där någon jul tidigare.

  Madame C: Jodå, resor följer de gärna med på men när de då skaffar sambo så blir det plötsligt väldigt dyrt att bjuda med dem. Sen är detfaktiskt ganska skönt att rea på tu man hand också även om vi är dåliga på att göra det. Lübeck var tänkt som en resa för mig och maken men det känns så taskigt att lämna henne ensam hemma, speciellt när man vet att hon gärna vill följa med.

  Katarina: Jag tror att man vänjer sig succesivt. Man släpper taget allt mer varteftersom och plötsligt så inser man att det kan vara skönt att vara två igen =) Jag lovar att uppdatera bloggen med en del bilder på julens sortiment. Dessvärre har jag fått en del leveransproblem (vilket efter vad jag förstått nu inte är ovanligt) som gör att jag inte alls kommer att få alla julsaker jag beställt.

  SvaraRadera
 9. Tur man har mer än ett barn i alla fall så man inte blir helt utan direkt liksom.
  Det finns säkert fördelar med att ha utflugna barn men ännu har jag svårt att se dem, ser mer att saknaden kommer bli mycket stor.
  Samtidigt vill man ju inte ha dem hemma till de är 30.

  Hoppas att hennes äventyr går bra. Kram!

  SvaraRadera
 10. Det där gruvar jag mig för också...... Hur i hela friden kommer man kunna klara sig när barnen flyttar hemifrån..... Äldsta är fyller 16 om fyra månader, så det närmar sig..... Låter superkul med skolresan till Tyskland.... Julmarknaden i Lubeck skulle jag vilja åka till... Ahhh, du har en gammal kälke... Hoppas, hoppas att den finns kvar....

  Lycka till med skattjakten :-)
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 11. Åhh jag hoppas det dröjer för oss. vår äldsta är 16 år och yngsta 11, kan det vara 10 år till....?
  Fast samtidigt är det ju det man vill att ens barn blir stora och kan stå på egna ben.

  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)