Drama Leaves

tisdag 2 november 2010

Ledig måndag

Butiken är stängd när det är måndag och det är ganska skönt att vara ledig en vardag. Igår hade jag bestämt mig för att "rensa i röran" i det rum som ska bli vårt nya kontorsrum här hemma.

Dotter M (nr 3) har ställt in allt fler saker där varteftersom hon tröttnat på att ha dem inne i sitt rum... Trummorna har hon tröttnat på och de ska säljas (det faller nog på min lott att lägga in en annons på Blocket om de inte ska bo hör för evigt) Hennes två gitarrer ska ner i rummet i källaren där dotter N (nr 2) som nyss flyttat hemifrån bodde och som numera är tänkt att bli ett rum dit nr 3 kan ta hem kompisar på film/fest. Även keybordet ska förpassas dit ner Sen har vi då min lilla skräphörna... min morfars gamla skrivbord, det funderar jag på om jag ska ta ner och ställa i skyltfönstret i affären...men jag får allt mäta så det går in där först...
M:s gamla bäddsoffa ska också ner i kompisrummet men den ska få ny klädsel först? Nä, jag tror vi bär ner den först och sen slänger jag ett lakan över och med ett par matchande örngott över kuddarna så det borde väl räcka... Om rummet anv. flitigt kan man ju fundera på att köpa något nytt i möbelväg men min erfarenhet säger mig att "kottarna" oftast vill mer än de gör...
Sen har vi då mardrömmen... 4 meter lååååång och smal som jag vet inte vad, med snedtak så att jag måste huka mig hela vägen in och fylld till bristningsgränsen med ??? allt möjligt bråte. Ser ni sopsäcken? Den är fylld av mammas hemvirkade dukar! Eller rättare sagt alla dukar som inte var fläckiga av stearin eller i hiskelig färg a la 70-tal. Vad ska jag göra med dom?
Utöver det så ligger hennes kristallkrona här och en samling tavlor som jag måste luska reda på om det finns något värde i så att de kan lämnas på auktion eller om vi bara ska skänka dem till Lions.
Detta är vad jag borde tagit itu med på min lediga dag... men efter att ha tittat på "eländet" så beslutade jag mig för att börja med att renbädda våra sängar och köra en maskin tvätt, sen "var jag tvungen" att handla hem lite mat och därefter bakade jag frallor hela eftermiddagen istället - mycket roligare än att "röja i röran" Jag kom fram till att det får vänta tills en dag när den rätta lusten att göra det infinner sig.. och infinner den sig inte så får vi väl stänga dörren in dit "ler"

3 kommentarer:

 1. Skönt när man kan stänga en dörr o VÄNTA??
  Ha det gott i gråvädret
  Ninne

  SvaraRadera
 2. hejsan!
  Ang. mandarinbladen så vet jag lika lite som du. Varför inte prova både och? Det tänker jag göra :)!/Anja
  ps
  Är den andra bloggen om din affär?
  ds

  SvaraRadera
 3. Jag blev less av att bara titta på bilderna jag ville bara stänga dörrarna.
  På sin lediga dag skall du ju göra något trevligare (som du har gjort)

  Ni får ha en gemensam röjardag hela familjen.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)