Drama Leaves

måndag 29 november 2010

Hur länge måste jag tycka att det är vackert...

Jag har full förståelse för att många längtar efter vinter och snö, frågan är om de är lika förstående för att jag gärna varit utan båda delarna?!

Visst kan jag tycka att det är vackert med en snöklädd trädgård, men jag tycker det är vackrare när trädgården inte är min =)

Visst kan en frostnupen morgon med strålande solsken locka ut även mig med kameran i högsta hugg, men jag är helnöjd efter den enda morgonen och behöver inga repriser =)

Nu är jag trött på snö och kyla. Räknade efter och insåg att vi endast haft 7 snöfria månader detta året! Bara det kan ju få en äkta skåning att vilja flytta söderut till betydligt varmare och garanterat snöfria breddgrader - hur gött hade inte det varit!

Idag har jag varit ute på vägarna tillsammans med en förvånandsvärd mängd rädda trafikanter. Trafikanter som inte vågar trampa på gaspedalen och som ställer sig på bromsen när det fyger(kommer lite snörök flygande) över vägen. Till dessa trafikanter skulle jag gärna vilja säga : Lämna bilen hemma! NI är en trafikfara för alla oss andra också!

Nu ska jag gå ner och provsmaka brunkålen som står på spisen - den måste provsmakas många gånger så att man är riktigt säker på att den smakar som den ska =P


9 kommentarer:

 1. Jag tycker var och en får tycka som den vill gillar man vintern ok och gillar man inte vintern så ok för det med eftersom det ändå inte är något vi kan göra nåt åt. Själv är jag en sommarmänniska som smågillar vår, höst o vintern när de är i måttliga mängder.

  Ha det gott i snön i alla fall.
  kram

  SvaraRadera
 2. 7 månader! Det är ju en hel evighet :-) Jag håller med dig om allt, men det kanske är lättare att stå ut om man intalar sig att det är vackert även i din trädgård;-) Lite kul är det ju med rådjursbesök en halvmeter från huset. Så länge de bara äter på de vissna perennerna så är de ok. /Anette

  SvaraRadera
 3. Ja du vad skall det bli av detta. Men måste säga att det var rätt mysigt att tända adventsljus med snö utanför... men nu vill jag inte ha mer :=)) De kan töa och komma tillbaka till jul och sen försvinna helt...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 4. Ja, jag är inte heller speciellt förtjust, som du vet... Men det kvittar ju hur mycket vi gnäller, det blir det väder det blir, oavsett vad vi tycker, tyvärr. Men det smälter nog snart ska du se! /Katarina

  SvaraRadera
 5. Millan: Nä, vädret råder vi inte på vilket nog är en himla tur. Men en flytt söderut under vinterhalvåret kan man ju fundera på längre fram i livet =)

  Anette: Dom 7 månaderna gick så otroligt fort att det känns som om vi nyss sluppit undan förra vintern! De månader vi hade vinter kändes däremot som en evighet... Vill minnas att jag inte var ensam om den känslan "ler"

  Kullervilla: Usch ja, man börjar ju undra... tänk om vi får behålla vinntervädret ända tills april - ve och fasa!

  Katarina: Det hoppas jag innerligt. Annars får jag väl köpa mig en mössa "skrattar" och långkallingar något jag inte haft sedan jag var barn.

  SvaraRadera
 6. Ja, det här året går väl ändå till historien. Vågar inte tänka på hur många snötäckta dagar vi kommer att ha det här året;)

  Härligt att du gör brunkål redan. Och smart! Den går ju så bra att frysa in, så ja, kanske jag också skulle ta och göra det? Tack för tipset!

  SvaraRadera
 7. Men det finns några fördelar med snön, som man kan tänka på när det känns eländigt...
  Det är ljusare...
  Trafiken låter mindre...
  hunden är ren när den kommer in...
  Lite större barn går ut och leker...

  SvaraRadera
 8. Jag håller med dig Gittan! Hade jag fått välja hade det varit betydligt mindre vinter! Jag försöker njuta eftersom man inte kan förändra vädret men jag tycker det är kämpigt med ett snötäcke redan nu som ju faktiskt kan ligga kvar i flera månader! Vi får kämpa på så gott det går!

  kramar louise

  SvaraRadera
 9. Alltså.... jag tycker snö är vackert.... Men i bara 1-2 månader.... Inte 5-6..... Och skulle hellre vara utan snön, än att ha det som det är nu för tiden med riktigt låååånga vintrar..... Tyvärr är det bara och gilla läget...... och försöka se det som är bra ändå... Det blir ljust i alla fall.....

  Jag lovar att strumporna ska komma i par till barnen...... Såna indragningar att det bara blir till ena fossingen har vi inte ännu..... ;-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)