Drama Leaves

tisdag 9 november 2010

Laddade

Imorse satte jag batterierna till kameran på laddning jämte mobilen som redan satt på laddning, själv hade jag "laddat gott" hela natten och var redo för dagen.

Jag fick snällt ta bilen de fyrahundra meterna till butiken eftersom jag hade massor av saker jag var tvungen att ha med mig.

Väl på plats satte jag igång med att leta fram alla julsaker... vilket inte var helt enkelt. När jag började få hem varor i augusti satte jag julsakerna för sig på lagret för att inte blanda ihop dem med allt annat och på så sätt missa något när det väl var tid att plocka fram dem.

Men sen kom ju fuktproblemen på lagret och det fick tömmas i en hast. Det innebar att alla lagervaror fick flytta in på de översta hyllorna i butiken, och under bordet, och i köket, och på hatthyllan och på golvet i "hallen" Jag gjorde mitt bästa för att skilja julen från resten men det vet ni nog också att ju fler saker som ska in på samma minimala yta desto svårare är det att hålla ordning. När det till slut är en kamp om centimetrarna så pusslar man för att få rum med allt - summan av detta blev en enda salig röra =)

Att leta i denna "röra" utan att själva butiken skulle se ut som ett slagfält "skrattar" fick mig att anv. min lilla, lilla kombinerade hall/pentry som mellanlandning. Kissnödig fick man inte bli för toadörren gick inte att nå och den var dessutom blockerad.

Till kväll (glömde tiden och hade öppet på övertid) hade jag hunnit med ganska bra tycker jag. Ett av skyltfönsterna (det jag vill ha kälken i) är skyltat med jultomte, granar, pepparkakshus, adventsljus, amerikanska juleljus mm. Innanför fönstret har jag staplat ännu fler trälådor som jag fyller med linnehanddukar, förkläden, dukar, små aluminiumburkar, krukor, plåtänglar, ljuslyktor... ett par av Tomtarna hittade in på hyllorna och på bordet är det en salig röra med röda skålar/krukor, glasburkar, ljusfat, zinksiffror, ljussmycken - jag har med andra ord en del att hitta på även under morgondagen.

Trevliga kunder har jag också haft, och jag har fått besked om att jag får bli testpilot för en ny kortläsare/betalterminal =P Om ca två veckor kan jag så äntligen ta betalt med kort av mina kunder!

Kameran ligger kvar i butiken så därför blir det bildlöst idag. Men jag lovar att visa vad som händer och lägga upp en del bilder på julens alla godsaker som börjar titta fram i butiken.

Med detta önskar jag er alla en riktigt fin kväll, nu ropar maken att det är fika. Perfekt, jag som är så gottsugen!

7 kommentarer:

 1. Åh vad det låter spännande, jag får göra ett nytt besök snart, det är alldeles tydligt! Lycka till med fortsatta uppackandet! /Katarina

  SvaraRadera
 2. Ja nu börjar det närma sig med stormsteg, även jag har satt in lite fler ljus och nåt av dem är juleljus (med hjärtan på) men längre än så ha jag inte sträckt mig med "julapyntet".

  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, ja! Det ska bli så spännande att se hur du har julskyltat!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Katarina: Ett besök varje vecka rekomenderas för välmåendets skull =)

  Milla: Hemma får julpyntet vänta till första advent men i butiken går ju inte det om man vill hinna få något sålt. Alla har så bråttom, jag fick förfrågan om inte julsakerna kom fram snart för flera veckor sedan. Men jag anser att varje högtid måste få sin tid och väntade därför till alla helgon passerat.

  Madame C: Inget överdådigt, så jag hoppas jag inte gör någon besviken =) Jag har aldrig skyltat ett fönster förrän jag öppnade butiken - här talar vi gröngöling på området. Arbetat i butik har jag gjort i många år men inte fått lov att komma med en endaste idé om hur något skulle se ut. Detta är otroligt roligt och jag lär mig under resans gång.

  SvaraRadera
 5. Men vilket öde med lagret..... Ja, då förstår jag att du haft grejer överallt..... Ser verkligen fram emot att få se lite av dina julsaker.... Hos mig har det snöat 30 cm i dag... Inte kul alls.... Usch... hade önskat någon vecka till utan snö....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 6. Det verkar så mysigt att ha egen butik ;) jobbigt emellanåt gissar jag men ändå.. :)

  Ja, det är en omställning att "bara vara två", det är vi oftast med även om lilltjejen bor hemma, så jobbar hon när jag är hemma och tvärt om ;)

  Du, vi skulle ju mailas.... om lilla ängeln? fick aldrig något av dig ;) lottastradgard@hotmail.com.

  Vi höres, kram ♥

  SvaraRadera
 7. Charlotte: Det blev inte så många julsaker som jag hoppats på. En hel del är fortfarande inte levererat och en stor order har jag strukit. Jag kan inte ha leverantörer som bara lovar och lovar men inget håller! En av de jag besällt mest ifrån lovade att allt skulle finnas på plats senast i mitten av september, hittills har jag fått 15% av den ordern så nu makulerade jag alltsammans. Ang. snön så håller jag med dig. Jag har en väninna som flyttade til Sundsvall och var så glad över att äntligen få vinter, henne tänker jag lite extra på när jag hör om er snö och undrar om hon fortfarande tycker att det är lika härligt. Får väl fråga henne vid tillfälle =) Minns min första vinter i Sundsvall... 7 år gammal var jag och snön låg så djup att vi försvann i de skottade gångarna!

  Lotta: Mycket jobb, men det roliga uppväger allt! Det känns inte ens so mett jobb utan mer som att man får göra något skoj varenda dag =)

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)