Drama Leaves

onsdag 7 april 2010

Öppet Hus

Inte händer det mycket på trädgårdsfronten nu när allt är rensat och vårfint.

Maken och jag tog en tur i helgen (det regnade) för att leta ny soffa och få lite inspiration till trädgården. Mestadels blev vi besvikna över de butiker vi besökte men det finns som tur är små guldkorn lite varstans. Någon ny soffa hittar vi då inte, men kom fram till att det är modernt med just den slitna yta som vår snart 20 år gamla skinnsoffa har - den är alltså inte utsliten utan otroligt inne! Det slutar förmodligen med att vi behåller den och lägger tusenlapparna på något roligare (till trädgården om jag får bestämma)

Idag strålar då äntligen solen igen och jag går här och vankar lite nervöst.
I vissa lägen är jag en jädra mes!
Idag är det öppet hus på en av skolorna som jag är intresserad av att söka till och jag ska dit. "Problemet" är att jag gärna haft någon med mig, gillar inte att komma ensam...
Det blir till att dra på sig "karsk-rocken" och sträcka på ryggen - låtsas vara "tuffare" än jag känner mig (har ju gjort det förr, dvs. jag borde vara van) Om jag skyndar mig hinner jag kanske klona mig i duschen och då är jag ju inte ensam längre =P

Innan dess ska jag fixa lite praktiska saker, ringa en hyresvärd ang. en eventuell butikslokal. I år har jag en reserv-plan om jag inte kommer in på något utbildning. Då kanske jag blir egen företagare igen. Men än är inget bestämt och som ni förstår finns det mycket som ska klaffa för att ta steget. Men det är ju inte fel att ha undersökt så mycket man kan innan man sätter planerna i rullning.
Lokal, tänkbara leverantörer, sortiment osv. När, var, hur, och varför?

Hoppas jag hinner ut en liten runda i solen i trädgården också. Om inte annat ska jag bära ut frösådderna innan jag sticker iväg så att de får sola sig i växthuset under dagen.

Vad gör du idag?

13 kommentarer:

 1. Hej! Tack för hjälpen med att få till blogglistan, mycket uppskattat:) Vad nyfiken jag blev på ditt inlägg, vad är det för skola du är intresserad av att söka till? På min lista för dagen står faktiskt också utbildningssökande. Måste bestämma mig för vad jag vill läsa i höst om jag ens har ork att studera mer för tillfället, är ju bra att ha en back-up plan om jag inte får jobb. Annars hoppas jag få promenerat i det vackra soliga vädret. Trevlig dag! Kram Amanda

  SvaraRadera
 2. Nämen oj, det kan man inte tro att du skulle va så "mesig". Tycker du känns så trygg i dig själv. E säker på att det har gått bra. Låter spännande med dina funderingar på att starta eget, vet att du haft funderingar på det tidigare. Men förstår att det är mycket tänkande fram och tillbaka och ett stort steg att ta. Är det inom trädgårdsbranschen du funderar på att ha sortiment?? :) Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för hjälpen med att få in en bild! Kanske får ändra den till en mindre jobbaktig bild när jag kommer hem :)

  SvaraRadera
 4. Nu skockar sig frågetecknena här... Hur gick det idag, och kom du iväg..?? Och vad för planer finns det på egenföretageriet? Produkter?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Det låter spännande, hoppas det går som du vill. Friskt vågat är hälften vunnit.
  Ha det så bra

  SvaraRadera
 6. Hoppas det gick bra på "öppet hus"! Kram!

  SvaraRadera
 7. På ett nytt ställe där ingen känner en kan man ju skaffa sig en ny "image" som är så där lagom tuff som man egentligen vill vara ;))
  Hur gick det...alla vi som läst idag är ju nyfikna nu ;)

  SvaraRadera
 8. Hej Gittan!
  Hoppas det gick bra för dig och du gick rakryggad in i skolan och visade den bästa uppsyn du kunde ;)
  Så mycket som surrar i din hjärna för tillfället, hoppas alla korten faller på plats och du finner din möjlighet i livet. Önskar dig lycka till!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 9. Det var mycket spännande på G. Klart du är tuff!! Du ska se det ordnar sig, och du hittar det som du helst vill. Rannsakan---- vilket som det egentligen är??
  Lycka till Ninne

  SvaraRadera
 10. Mycket spännande på G, hörde en gång ett ordspråk som jag försöker följa: "Man ångrar sällan det man gör men ofta det man inte gör". Alltså har man inte speciellt mycket att förlora på att våga vara modig.
  Nu är jag oxå nyfiken - hur gick det?

  SvaraRadera
 11. Oj vad nyfiken jag blev, men helt övertygad om att du fixade det. Klart det kan kännas pirrigt om man ska iväg på sådana här saker och inte alls konstigt att man vill ha lite sällskap för att kunna kännas sig tryggare. Låter spännande med planerna.. vi vill veta mer *smile*.. Kram på dig/Monica

  SvaraRadera
 12. Håller med övriga, nyfiken!!
  Jag har ju tur som har dottern hemma nu, jag drar med henne!
  Berätta mer om hur det gick!

  P.s Gissa om jag njuter av våren här?!!!
  En väninna kickade en bild "hemifrån" norr som hon tagit i söndags, där är full vinter än.
  Underbara Skåne!!!
  Kramar!

  SvaraRadera
 13. Du är väl ingen mes, blåmes kanske, fniss ;O)
  Hoppas att det gick bra med hyresvärden.
  Låter spännande med egen butik.
  Vad skulle det bli för nåt? Berätta.
  Önskar dig en super mysig helg, Kram, Petra B.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)