Drama Leaves

torsdag 29 april 2010

Igår - Yesterday

To my english spaking readers; I'm sorry but right now there's to much going on inside my head so you have to use google translater, you'll find it on top of the sidebar


En heldag i trädgården var precis vad jag behövde och igår blev det äntligen verklighet!

Solen värmde så gott och jag njöt i fulla drag, även om jag till en början mest for runt som en yr höna.
Man vill så otroligt mycket och samtidigt som man tar tag i en sak så får man syn på en annan och lockas dit istället - så höll jag nog på hela förmiddagen, for fram och pillade lite här och lite där. Sen insåg jag vad jag höll på med och försökte vara lite mer strukturerad.
Alla krukade perenner fick sig en rotblöta dvs. stå i en hink och suga upp rejält med vatten. Gurkplantorna skolades om en gång till och flyttades ut i växthuset. En del krukor flyttades ut i skuggan för avhärdning och jag rensade lite av det besvärliga ogräs som växer i makens "potatisland" (där har inte odlats några potatis de senaste åren, eller egentligen aldrig. Men han vill ha ytan till potatisland) Jag muttrade över den stenhårda jorden där och hoppas innerligt att vi stensätter ytan som vi pratat om och får en skön vrå med lä - det har vi ont om i vårt "blåshål"

Inne i växthuset börjar tomatplantorna sätta knoppar
paprikorna likaså
Ute blommar Vitsipporna från stugan i skogen

och i den upphöjda rabatten blommar Anemonerna 'White splendour'

En Narciss som jag tror blir helvit

Doftvioler växer invid muren

Kärsbärsträdets svällande knoppar

Papegojtulpaner!!!

Jag petade ner lökar till ett flertal olika Papegojtulpaner i höstas och ser med stor spänning fram emot hur de ser ut - jag älskar papegojorna!

Just nu är den upphöjda rabatten som mest spännande. Jag vet ju på ett ungefär vad jag planterat däri men minnet om vad som står var... Lökväxterna är ju extra spännande eftersom man får göra en bild helt och hållet i fantasin när man gräver ner dem. Jag hoppas vårlöksblomningen blir magnifik där!
Vårens första Violer är den härligt svarta 'Molly Sanders'
Visst är hon underbar!

Idag är det mulet och grått ute igen. Men det verkar som om morgonens stilla regn försvann lika snabbt som det kom. Det finns gott hopp om ännu en skön dag i trädgården = en välbehövd möjlighet att sortera tankar.

16 kommentarer:

 1. En underbar tid är det nu. Vilka sköna bilder!
  Eva

  SvaraRadera
 2. Fniss...att fara runt och plocka lite både här och där, är så välbekant och föresatsen är ofta den strukturerade modellen ;)
  Knoppar på tomat och paprika - redan!! Ja, jag undrar varje vår, varför jag gör mig besväret varje säsong, när jag har så kort tid att odla på, jämfört med dig :) Kanske, för nöjet att se när det växer!!
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 3. Ja, man bor väl i fel del av landet.......suck! Vad långt allt har kommit hos dig, men nu har jag ju "känt" dig i några så jag har vant mig ;-)
  Jag har en svart viol, osäker på om det är Molly S, i alla fall så sprider den sig väldigt mycket men är ju så fin så det är ok.
  Hoppas du får "ordning i skallen" ;-)idag då. Sådär är det i livet ibland. I går var min lill-kille "försvunnen"......han skulle bara cykla en stund på området och vara hemma vid sex-tiden. När klockan började gå mot sju, så tog jag bilen och började leta på alla "kända" ställen. Men inte nån lill-kille nånstans. Till slut fick jag tag på en klasskamrats mamma som ringde sitt barn på mobilen och där var min också! Klockan 8 kom det hem en spak kille.........fy, så många tankar det hinner gå i huvudet på några timmar. Jag åkte till och med och kikade i dikena och någon hade kört på honom och smitit...
  Ha en bra dag! kram Anette

  SvaraRadera
 4. Molly S är en riktig skönhet! Hade en planta men lyckades ta dö på den... men tänkte att jag ska försöka mig på att så den. Man kanske helt enkelt kan kasta ut lite frön i rabatten... vem vet, det kanske funkar.

  SvaraRadera
 5. Hihi...känner igen mig i dina 'virr-insater'. Vad lätt det är att påbörja något nytt genom att bara förflytta sig för att kanske hämta något till det man höll på med från början...Till slut har man ett flertal påbörjade små insatser och man vet inte var man ska fortsätta....:-) Vad dina plantor har kommit långt (men jag var seeen i år - får skylla mig själv). ! Det är något speciellt med papegoj-tulpanerna...gillar dem också mycket.

  Ha' det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 6. Oj va´mycket fint du har både i det här inlägget och i det förra. Vad skönt att få vara ute och hålla på. Kram

  SvaraRadera
 7. Vad härligt med en hel trädgårdsdag!
  Tack för tips om vita blommor. Hur är Vidjehortensian 'Annabelle' , blommar länge? Vill stå skuggigt? Svår...? Vita astillbe har jag faktiskt funderat på. Och funkior med vita kanter har jag redan bestämt. Vet du vad du har för sort i din header, den är såå fin !

  SvaraRadera
 8. Det känns bekant...det där lite här och lite där-beteendet ;))
  Oj vad allting växer nu...man kan nästan se skillnad från morgon till kväll...

  SvaraRadera
 9. Oj, så härligt det låter men en hel dag i trädgården. Hoppas jag kan få till en sådan, på söndag kanske.

  Har hur mycket som helst som jag vill gör aoch som behöver göras.

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Vad lustigt, Hosta So sweet HAR jag ju redan...:o) fast jag tycker nog inte min ser likadan ut som din, mina är liksom "lägre" i sitt växtsätt. Har ingen bild att visa nu, den fanns med i min förra blogg.
  Rosenstav har jag faktiskt funderat på...hm, känner redan att rabatten är för liten, det finns ju hur mycket som helst som jag vill ha in där.. :o)

  SvaraRadera
 11. Oj vad mycket som är pågång hos dig. Nu vill jag att det skall sätta igång här ochså men jag får trösta mig med att det kommer så småningom. Jag har det kvar.

  Läckert med papegojtulpaner det skall bli roligt att få se de i blom.

  Här är det grått och disigt. Vi hade planerat in en fjällresa och skulle fara imorgon men det snöar i fjällen och vi har sommardäck både på husvagnen och bilen så vi får avstå iår.

  Ha det gott och hoppas du får en fin Valborg

  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 12. Ha en mysig Valborg flitiga du!
  Rolig med potatisland utan potatisodling.
  Kram, Petra B.

  SvaraRadera
 13. Papegojtulpaner har jag funderat på! Det får nog bli några sådana nedpetade till hösten. Lätta att få inspiration från din blogg! Ser fram emot att följa din upphöjda rabatt.

  Louise

  SvaraRadera
 14. Soon there will be yellow petals opening up.., a sure promise of nice tomatoes! ~bangchik

  SvaraRadera
 15. beautiful!
  don't you wish it were like this all year round?

  SvaraRadera
 16. Känner igen virrandet! På väg med vattenkannan, stannar för att rycka upp lite ogräs, får syn på en gren som behöver sekatörhjälp - men var ställde jag nu vattenkannan:)?

  Rebecca

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)