Drama Leaves

tisdag 12 oktober 2010

Vinterförvaring i växthuset

Jag använder ju mitt växthus för att vinterförvara alla krukodlade växter.. men jag har ett liiiitet problem...

För att man ska kunna få plats med alla krukorna därinne behöver man ju få ut allt som växt och frodats där under sommarmånaderna först. Problemet är ju bara att de växterna ännu inte är redo för komposten! Från de fyra physalisplantorna är skörden fortfarande god
i söndags plockade jag dessa (jag vet att bilden är suddig men jag hade förmodligen lagt glasögonen igen "ler") Vi frossar verkligen i physalis- MUMS!

De svarta paprikorna ser ut att mogna de med. Jag kan inte låta bli att undra om de verkligen kommer att bli helsvarta som på fröpåsens bild?

Alla de röda paprikaplantorna är komposterade sedan en vecka tillbaka men av de gula står fortfarande två plantor kvar med ett par frukter på g.

Så även om alla krukor nu är komna in i växthuset så råder det då ingen ordning därinne pch trädgårdsmöblerna som också brukar stå här under vintern de får finna sig i att vara ute ännu ett tag - kärt problem =) Bilden visar bara en del av växthuset, den verkliga röran besparar jag er

Nu ska jag gå och kurera min inte fullt så välmående kropp/knopp. Huvudet är som vadderat och lite ömt, halsen värker och det tar emot lite att svälja, kroppen den gör mest ont överallt. Men jag gör som jag brukar och försöka att inte låtsas om det och då känns det faktiskt inte så illa ändå. Men en stor tallrik glass med lite hallon från trädgården det ska jag minsann ha ikväll =P

12 kommentarer:

 1. Jag tycker ditt växthus ser ut som ett under av organisation...jag hade inte hamnat i närheten om det var mitt ;) hur mycket jag än önskar att jag var lite mer organiserad ibland.....Antar att det är mycket som ska in men finns det hjärterum så.....och så himla häfigt med physalisen....

  SvaraRadera
 2. Usch - ett virus på G? Stackars dig... men förträgningsmetoden kan ju fungera bra :)

  Trångt i ditt växthus?! Då har du inte sett mitt - fniss.... men förstår ditt dilemma, att ta bort växter som fortfarande ger skörd är lite svårt. Mina tomater hänger nu i hallen, på klädhängaren för de blev så gunga ;) Fniss.. dottern undrade vad jag höll på med egentligen och varje morgon plockar jag tomater på hallgolvet :)
  Dina paprikor ser jättefina ut! Jag har aldrig provat paprika men det är kanske inte så svårt?

  Krya på dig och hoppas förträgningen fungerade - eller hallonen :) Kram :)

  SvaraRadera
 3. skrivfel - "tomaterna blev så tunga" skall det vara, viserligen gungar de men ändå :)

  SvaraRadera
 4. Ja håller med tidigare kommentarer det ser väldigt välordnat ut, mm vilken gåva att ha så mycket physalis! Sköt om dig så du inte blir sjuk!

  SvaraRadera
 5. Så mycket gott, ojag tycker visst det såg ordningsamt ut. Jag har mitt Psyallis ute så jag har precis varit ute o svept in det i fiberduk. Nu står det ngr spöken på altan. Pellisarna står också kvar där så de fick också vit klädnad.
  Se nu till att kurera dig. Influensa nu är absolut inget att ha
  Stora KRamen Ninne

  SvaraRadera
 6. Inte dumt att ha physalis så här sent på året. De är väl C-vitaminrika, så ta ett par extra!!
  Krya på dig!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. AnnCharlotte: Man kan vara för strukturerad också, det brukar vara mitt "problem". Visst brukar det lösa sig med platsen, om inte så får maken dela med sig av garaget till mer än Änglatrumpeterna =P

  Lotta: Jag kan föreställa mig hur det ser ut =) Tomatplantor har jag haft hängande i köksfönsterna förr men numera klarar de sig bra i växthuset tills de gett färdigt. Paprika är inte svårt, det enda problemet jag haft är att de lätt får spinn, men du kan ju dra upp dem i växthuset och sen sätta ut dem i muren du gjorde utanför i våras. De ger inte riktigt lika stor skörd när de står ute, men det gör ju inget.

  Sophia: Vi har minst fyra plantor physalis varje år men så stor och lång skörd som i haft i år har vi inte fått tidigare.

  Ninne: Jag provodlade physalis ute i fjor men tyckte att skörden blev dålig. Sen stod ju stackars hinken de var planterade i kvar där ända tills i somras då jag äntligen fick tummen loss att plocka undan efter mig =§

  Ruben: Vi har skördat pysalis i ett par månader nu. Nyttigt och gott fast jag ska erkänna att jag lätt glömmer bort att de finns, maken äter desto fler =) Idag ska jag ta med mig en laddning till affären för C-vitaminer kan man inte få för mycket utav och de behövs i förkylningstider.

  SvaraRadera
 8. Härligt med alla physalisar! Ja, det där med vinterförvaring är ett gissel. Du undrade hur jag övervintrar mina fuchior, och sanningen är att jag inte riktigt vet... i fjol hade jag dem i ett garage, och då dog dom, i år har jag bara ställt dem i källaren tillsammans med pelargonierna...ingen aning om det kommer att funka, skall nog googla på det och kolla hur man egentligen skall göra..;o)
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 9. Men såå gott att att ha physalis nu.... Du har det verkligen städat och fint.... Ahh... förstår ditt dilemmat med förvaringen.... Detsamma fast ändå inte upplever jag på våren när växthuset är fullt med plant och jag skulle behöva sätta om alla gurkor och tomater mm i stora kärl... men det inte får plats förrän växthuset är tömt... så det får nästan alltid vänta till i början av juni tyvärr....

  Usch då... förkylning på gång... Hela min familj är rejält förkylda så jag lär åka dit snart tyvärr....

  Krya på dig... glass med hallon låter smakskens... säkert en bra medicin ;-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 10. Men du vilka paprika plantor du har...
  och så många physalis... jag äter upp mina efter hand.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 11. Hej Gittan!
  Men så det växer och mognar hos dig fortfarande :)
  Ja, lyckans ost som kan vinterförvara växter i växthuset, här blir det bara torkade frön som kan klara sig ...fniss
  Jag försökte mig på att så Physalis i våras, men inte ett enda frö grodde :(
  Nytt försök till våren!
  Ha en bra dag!
  Kram/Bea

  SvaraRadera
 12. Ja Gittan, nu börjar det att sjunga på sista versen. Än finns det lite godbitar att skörda. Jag har klippt ner mina physalis nu, alldeles för tidigt...man skulle kanske ha kunnat ta in dom men de är ju ganska bynglia. Imponerande skörd Gittan!

  Tyra i KÖKTRÄDGÅRDEN

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)