Drama Leaves

torsdag 14 oktober 2010

Massor av varor fick jag!

Jisses kors... jag hade inte förväntat mig den jätte-leverans av varor som kom till lunch igår! Är det verkligen jag som beställt allt det?

Det kom en pall (vilket iofs inte är så värst mycket) som var hög som ett höghus (dvs. den var högre än vad jag är lång) och dessutom lutade hela rasket oroväckande. Bara tanken på att få ner de översta kartongerna utan att det hela kantrade var en prövning. Men som väl var lyckades jag plocka ner kartongerna en efter en utan att "tornet" rasade.

Väl inburet i butiken såg det mest ut som i en lådfabrik, tur att det inte var någon rusning på kunder just då =) Sen skulle ju allt prickas av i följesedeln, och läggas in i kassasystemet, alltså hann jag inte packa upp så värst mycket. Jag gjorde dock mitt bästa eftersom jag bestämt med maken att han skulle komma förbi och ta hand om lastpallen (jag promenerar ju till butiken) och jag hoppades samtidigt kunna skicka med honom så många tomkartonger som möjligt!

Idag har jag tillbringat mest hela dagen med att prismärka varor och verkligen legat i för att få upp allt ur kartongerna - men dagen räckte inte till! Det blir till att fortsätta imorgon och har jag "otur" så kommer det ännu en leverans under morgondagen. Just därför ville jag gärna fått undan allt idag. Men alla momenten tar sin lilla tid och sen ska man ju få in det snyggt på hyllorna bland de andra varorna och det är lite som att börja med att flytta en växt i trädgården... den berömda Dominoeffekten, ni vet vad jag menar =)

I leveransen fick jag bl.a planteringsbord som jag använt till att ställa varor på.

Något trädgårdsarbete hinns ju inte med in veckorna nu när det mörknar så tidigt om kvällarna men till helgen hoppas jag kunna göra en sista ogräsrensning och framförallt njuta av att vara därute. Jag läste en kommentar på någon blogg häromdagen som passar otroligt bra in på mig,
"jag sitter aldrig ner och njuter i min trädgård, jag njuter istället av allt jag gör"

Med det önskar jag er alla en fortsatt god kväll

17 kommentarer:

 1. Förstod väl att jag skulle trampa åtminstone någon på tårna med min klagan på våra hantverkare, men fatkum är att de är våra vänner så jag överdrev en smula.
  Och vet också att de är och hämtar grejer till bygget titt som tätt. Det är väl så helt enkelt att det svider att betala :-). Men antar att smakar det så kostar det.
  Det var förresten samma hantverkare som byggde vårt uterum, riktiga proffs alltså annars hade de inte fått förtroendet igen.
  Men vill förbaskat gärna bada ....snaaaart.

  Lycka till med uppackningen!
  Camilla

  SvaraRadera
 2. ett försök till. Komment bara försvinner??

  Vill berömma dej för din fina butik o va´ kul med så mycket fina saker. Hoppas du hinner fixa dem på plats så att du kan njuta i trädg. i helgen- på ett el. annat sätt
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 3. Dominoeffekten...hihi...ja den känner jag till ;))

  SvaraRadera
 4. It sounds like you will have a lot of stock for your customers to browse now.

  I know the domino effect when transplanting, and always feel sorry for those leftover plants with nowhere to go. Our day here is very short now, too, and I miss the long leisurely gardening hours of the summer.

  SvaraRadera
 5. Sounds like you are busy getting your shop set up. It seems like it would be fun going through all those boxes. Hope you get a chance to enjoy your garden!

  SvaraRadera
 6. Hej Gittan!
  Tack för lyckönskningen om operationen!
  Fint du verkar fått i butiken!
  Jag tänkte på dig när jag körde från lasarettet i Ängelholm och såg en skylt med Kävlinge!
  Kul med en massa varor, även om det tar tid att packa upp!
  Ser att ni haft frost. Här har den inte kommit ännu, ifjol dröjde det till i december så jag hoppas på samma sak i år!
  Vill ju njuta av blommorna LÄNGE!! Igår snöade det för fullt i våra gamla hemtrakter, så du kan förstå att jag njuter nu här i Skåneland!!
  Ha en härlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Kul, att följa dina bestyr vad gäller butiken! Här har IKEA redan börjat med julsaker. Hoppas du tänkt på att ta hem lite sådana! För de säljer väl rätt bra, skulle jag tro.
  Ha en trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Mycket jobb bakom kulisserna är det förstår jag.... och att ständigt fundera över hur allt ska flyttas runt när nya varor kommer som ska upp och exponeras.... Både skoj och utmanande gissar jag..... En dominoeffekt som liknar den i trädgården som du säger ;-)

  Ha en fin helg!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 9. Men nog är det väl kul att ha en massa att göra=)). Kanske du behöver anställa nån=).
  /Knatten

  SvaraRadera
 10. Jo,dominoeffekten känner man ju till :o) va kul det måste vara att få varor, som julafton kan jag tänka mig! plocka upp, fundera vart det skall stå, och pynta det fint! Låter som du har bra dagar! Hoppas att affären går bra!

  SvaraRadera
 11. tittade in i din butik - så fint du har fått d!! det var verkligen modigt att ´göra det´ o öppna butik =) hoppas d går bra o att du inte sliter ihjäl dig på kartongerna...=)

  SvaraRadera
 12. Oj vilket slit men attans så kul ändå kan jag tänka mig!!

  Ha en fin kväll du med!
  Kramen!

  SvaraRadera
 13. Vad fint du har fått det i butiken. Många fina saker. Kan tänka mig att det är mycket slit och en del att tänka på för att få allt att funka. Ha en skön söndagskväll.// Peter

  SvaraRadera
 14. Kul att få mycket att göra, kan jag tro.
  Ja visst är det kul med olika smak, jag märker att min förändras lite efter min kunskap typ i början av mitt trädgårdsliv köpte jag hur många ett-åringar som helst och planterade i krukor som jag hade överallt numer ska plantskolan vara glad om de lyckas sälja några små växter till mig och jag har perenner i många av mina krukor i stället. Liksom jag köpte växten efter blomman och numer är det bladen som är viktig men något som har bestått genom åren är förtjusningen till rosa blommor, de får stå för det romantiska i mitt liv för annars är jag ganska osentimental av mig *ler*.

  Ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Jag kan bara önska dig lycka till. Hur mycket man än sliter och hur trött man än blir, så jobbar man ju för just de, sig själv
  Ha det så gott
  o kram

  SvaraRadera
 16. Åh, det hade varit kanon!
  Både att schablonerna finns i butiken, och att du blir återförsäljare för C A.

  Jag har alltid velat ha bokstavsschabloner i zink men det har aldrig blivit av att jag köpt några. Varför vet jag inte?! Men när jag såg dessa...

  Ha det gott
  Kram Lily

  SvaraRadera
 17. Hej Gittan och tack för hälsningaen på min blogg! Nu har jag blivit jättenyfiken på din affär, kommer nog på besök endera dagen, det är ju inte så långt... /Katarina

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)