Drama Leaves

måndag 11 oktober 2010

Brunnsrabatten

Min lediga dag tillbringades till stor del ute i trädgården där jag fick gjort undan det sista av allt nödvändigt innan vintern. Nu är alla (ca 400st)krukade perenner (äntligen) på plats i pallkragarna, alla växter som ska in för vinterförvaring (förutom Änglatrumpeterna) står i växthuset och alla nyköpta perenner som inte hann finna sin plats i planteringarna har grävts ner med kruka och allt i den upphöjda rabatten i väntan på våren.

I Brunnsrabatten skiftar Katsuran färg och det är nog bara en fråga om dagar innan den lyser gult i kapp med solen.

'Rhapsody in Blue' blommar på och jag funderar på om jag ska orka kånka in hela den stora krukan i växthuset i år igen, den väger ju en del!

Bergenian blir även den vackert rödbladig
Funkiorna här har gett upp för länge sedan och lyser ikapp med Katsuran. Även förfall kan vara otroligt vackert...

Lite längre in i planteringen skiftar Ramsen i gult medan Azalean 'Gibraltar' går åt det röda hållet

Katruran har alla färgtonerna

Skäggbusken är bedårande vacker ochäven om den fick ett alldeles eget inlägg häromdagen så får den vara med på ett hörn idag med.

Brunnsrabatten från en annan vinkel men fortfarande lika vacker!


8 kommentarer:

 1. Katsurans färger är verkligen oslagbara....vill gärna ha ett litet träd med fin höstfärg i min trädgård och det finns en liten plats som jag tycker saknar ett träd...

  SvaraRadera
 2. Wow så vackert Gittan!!! Vilka färger....... Nu får du går runt och njuta och insupa allt..... Skönt att ha gjort undan vintersysslorna i trädgården.... Själv har jag lite kvar... men närmar mig målet. Nu har det dessutom blivit så kallt också... inte kul alls..... Men solen lyser och det är fina dagar.... och ingen frost på ett tag faktiskt..... Håller tummarna att det dröjer ett tag till, men det lär det inte göra....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Your Katruran tree has great Autumn colour, as does your Azalea. I ended up cutting my Hosta back this weekend, since they had completely collapsed to the ground.

  Your Caryopteris x clandonensis shrub has such a nice combination of blue flowers and silver leaves, both of which are my favourites.

  SvaraRadera
 4. Vad fina höstfärger - till och med bergenian är vacker! Klart du ska ta in rosen. Köp en pirra, alltid bra att ha, och sparar ryggen!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Åh, så mycket fint du visar i din trädgård. Vad jag avundas din höga, täta häck. Otroligt vacker.
  Skönt måste det vara att ha så många höstbestyr avklarade redan:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 6. Jag är glad att vi tog hand om det mesta i helgen för i går var det lite kallt och i morse var det frost på alla rutorna på bilen. Hy!
  Kamelian har jag tagit in till verandan och paprikaplantorna får nöja sig med Lugnet. Det fryser itne där riktigt lika lätt som utomhus men jag måste få ordning på väderstationen annars kan jag inte sova lugnt.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Vilken häck den skulle jag vilja ha hos mig.
  Visst är alla höstens färger fantastiskt vackra om man hinner njuta av dom.
  Gult, rött och grönt som en palett.

  Ha en fortsatt fin vecka
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 8. Å så fina växter! Skäggbusken blir jag väldigt sugen på... Mkt spännande blogg du har! Och så hittar man ännu fler spännande bloggar som du följer i din tur... Man kan surfa runt hela natten!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)