Drama Leaves

tisdag 18 maj 2010

Tulpaner och Träd - Tulips and Trees

Igårkväll efter middagen beslutade jag mig för att gå ut och klippa gräset. Det var riktigt skönt väder, termometern hade letat sig upp till ca 15 grader, solen sken och jag njöt!
Efter gräsklippningen "skulle jag bara" och vi vet ju alla vad det betyder =)

Jag rensade hela den yta som inte är någon plantering?! Det är där alla perenner, buskar och bambu mm stått planterade tillfälligt i väntan på fjorårets murbygge. Sen for jag vidare till Brunns-rabatten och sen hamnade jag i Apel-rabatten och till slut var jag framme vid grinden i Entré-rabatten - UPS!
Det slutade alltså med att jag gick över och rensade nästan alla planteringarna och det var både skönt och välbehövligt.

Idag var det meningen att jag skulle åka och storhandla... men när solen skiner och det är 17 grader så anser ju jag att det är vettigare att vara ute i trädgården - handla kan jag göra en annan dag! Det blev en snabbtur till Ica för ett par måsten till middagen.

Sen tömde jag ytterligare en pallkrage på dagliljor -Veronica, ta med de STORA hinkarna!!! Jag fyllde på med ny fin jord och sådde tre sorters sallad i ett (förhoppningsvis) vackert mönster. Vattnade sådderna och när jag satt tillbaks vattenkannan i växthuset och vänder mig om så sitter pappa Koltrast där och rotar runt bland de nysådda fröna! Då kom det några mindre vackra ord ur min mun!!!

Så nu är salladssådden gömd under ett lager fiberduk - för jag tänker då inte mata fåglarna med den. Den uppmärksamme ser att det fortfarande står perenner i två av pallkragarna till vänster, något jag kommer att åtgärdas snarast möjligt. Ni ser säkert också att jag fortfarande INTE tagit hand om rabarberna, får väl fixa det med nån dag... (så slapp ni påpeka det för mig)


Värmen fick Tulpanerna (Darwin hybrider) att äntligen slå ut. Fast iofs så har jag njutit lika mycket av knopparna den senaste veckan.

Papegoj tulpaner

'Queen of Night' (tror jag visst det är)

Hade det inte varit snyggt att flytta ner de mörka drottningarna (ovan) i den vita planteringen (nedan) under Rönnen?

Snart äppelblom =) (Flädie äpple)
Ginkon slår ut

Valnötsträdet är som vackrast just nu och ett par dagar framöver

Och jag är obotligt förälskad i dess bladutspring

Jag tycker att färgen är helt fantastisk. Men bladen (de sitter högt upp) är lite för små för att jag ska lyckas fånga det ordentligt med kameran

Veckans glädjeämne måste ju ändå vara detta! (muren (förra inlägget) gick på förra veckans glädjeämnen om ni undrar "sss")
Det lilla, lilla Catalpa träd som jag lyckades dra upp från frö tidigt förra våren har överlevt!
Det hade jag aldrig kunnat tro!
Som ni ser så är det INTE STORT. Knappt en dm skulle jag tro. Men vid liv - yippie!

Ha en fortsatt härlig kväll

8 kommentarer:

 1. Härligt med en dag i trädgården istället för att handla. Håller med dig, det kan man göra när det är dåligt väder! Ser riktigt fint ut i din trädgård med allt som börjar slå ut, särskilt valnötsträdet. Visste inte att det hade så röda bladverk. Hoppas du får en skön dag i trädgården imorgon med, de sa på väderprognosen imorse att det ska bli 24 grader!! Kram Camilla

  SvaraRadera
 2. Du är verkligen en trägårdsnörd ´ända in i själen... precis allt det där känner jag igen.
  Fast jag hinner aldrig få det så fint som du så jag får allt acceptera lite lurv i hörnen.
  Sov gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Tänk så lite som kan göra en glad som utslagna tulpaner, välrensade rabatter och överlevande träd. Jag tjoade härom dagen när jag såg att det var liv i vindruvan och när jag sa det högt att vad skönt att Himrod lever tittade de övriga i familjen på mig lite konstigt, de verkade inte alls förstå vad jag menade.
  Ha det gott, hoppas du kan njuta i solen i morgon med.

  SvaraRadera
 4. Så kul med en egensådd catalpa...undrar hur länge det tar innan den är ett träd...

  SvaraRadera
 5. Jag har sått nästan alla mina frön idag och la inte på nån fiberduk. Har lite ånger över det och nu när du skriver att fåglarna är på dina frön så får jag ännu mer ånger :) Puh hoppas de klarar sig. Har ingen lust och gå ut nu. Hi Hi. Va´fint du har i dina rabatter. Kram

  SvaraRadera
 6. Camilla: Det gäller att utnyttja de fina dagarna när man har möjlighet till det =)

  Annika: Jag börjar rensa redan på hösten för att hålla efter ogräset till våren. Sen ligger jag där på knä i februari och grannen kommenterar det varje år "skrattar" Men allt är inte så ordentligt som det ser ut att vara på bild. Din trädgård är väl dessutom betydligt större än min "fjutt"

  Millan: FAmiljen de vänjer sig vid våra konstigheter med tiden "ler" Så skönt att Himrod lever, han skue gärna få flytta in här också. En sot och kärnfri druva om jag minns rätt?

  AnnCharlotte: Förmodligen inte under min livstid =) Det räknar jag åtminstone inte med. Men det vore ju trevligt att sitta under sitt egna träd en varm sommardag som pensionär och dricka en kall dansk pilsner...

  Lena: Jag brukar inte täcka sådderna men här kändes det ju verkligen befogat! Hoppas dina sådder får vara ifred för fåglarna.

  SvaraRadera
 7. Känner igen det där: ' ska bara....' Men det är ju då man verkligen får något gjort :-) Skönt att det kommit lite värme även till er söderöver..... I går när jag gick och la mig (onämnbar tid, men det var efter midnatt...) så visade termometern på 14° utomhus...helt otroligt. I dag är det dock regnigt och grått.

  Vad härligt dina tulpaner blommar och vad stort pallkrage-område du har.... Det skulle jag behöva också......

  Ha' det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 8. Charlotte: Här var det också en varm natt men strxx innan mina blå slöt sig (efter midanatt här med) så kom det en störtskur och jag trodde att det skulle bli en sån dag idag. Men hittills så är det soldis och 23 grader, inget att klaga på så länge åskan och regnet inte hittar hit. Mitt pallkrageland ska faktiskt utökas med ytterligare tre kragar. Den skånka leran uppmuntrar inte till att ha trädgårdslandet i marken och pallkragarna rymmer ju inte så värts mycket. Bara jordgubbarna tar en tre, fyra kragar.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)