Drama Leaves

fredag 21 maj 2010

Sommarblommor

Lödde Plantskola hoppade jag över i regnet, det får bli en annan dag. Däremot så stannade jag i Hög på Handelsträdgården och mellan Hög och Kävlinge på ett mindre ställe för att få lite plantor till sommarkrukorna. Jag har dragit ner på sommarblommorna rejält, stoppar gärna perenner i krukorna också och sen frösår jag ju lite grann (desto mer som inte är sommarblommor förståss)

Idag när jag gav mig iväg hoppades jag få tag i svart Ipomea. Året de kom jobbade jag på ett stort Gardencentra och blev störtförälskad i Ipomean. Det året planterade jag dem i stora svarta krukor tillsammans med bl.a ljusrosa och limegröna Tobaksplantor - Skitsnyggt!

Dagens inköp resulterade i två stora, rostfärgade Ipomea och två stora svarta Ipomea, två härligt oranga Afrikanska Margueriter, två silvergirlanger, två mindre svarta Ipomea (från den mindre odlaren) nio stora Tobaksplantor dvs. tre vardera i ljusrosa. limegrönt och rött, en Bacopa och en 'Diamond Frost'. Nästa gång (för jag behöver fler blommor till krukorna) ska jag stanna hos den lilla odlaren först! Ipomean var förvisso mindre där men kostade bara en tredjedel i jämförelse med i Handelsträdgården!

Färgkombinationen här blev sommarens förälskelse!!! Inte så konstigt - jag älskar ju kontraster!!!

Nu återstår bara att bestämma vilka som ska få stå var. Helst vill jag ju ha dem allihopa där jag ser dem hela tiden!
Hoppas helgen bjuder på torrväder, mer behövs inte för att jag ska vara nöjd. Mina stora Änglatrumpeter behöver få ny jord, alla krukor är utburna, jorden inköpt och jag kan nästan inte bärga mig tills jag får stoppa fingrana i jorden! Förmodligen kommer det att bli en tur till för att köpa fler växter, jag glömde ju köpa något till krukorna som står på grindstolparna varje sommar.
Ha en fin helg så ses vi nästa vecka


8 kommentarer:

 1. Snyggt - bra val! Kommer att bli kanonfina krukor (hur du än komponerar....)!

  Ha' en go' helg!

  /Charlotte

  SvaraRadera
 2. Va ska man säga - snyggt! Kram!

  SvaraRadera
 3. Häftiga färger,
  blev lite förvirrad av Ipomean, trodde du menade Blomman för dagen, finns det svart sådan? Sedan såg jag att du köpt Sötpotatis Ipomea (batata)?, är de månne släkt, dessa Ipomeor? Har ingen erfarenhet alls av Sötpotatis, väldigt snygga blad hade de dock. Har blivit mer och mer bladfrälst på gamla da´r, älskar bladväxter. Brukar också ha lite perenner i krukor, och skippar många annuller.
  Gärna då bara gröna växter, som hostor och ormbunkar.
  Fast Tobak och Bacopa brukar jag ha:)

  Du, de där utemöblerna har jag ingen aning om vad det är för märke, däremot är de köpta på mio-möbler för tre år sedan.
  Ha en härlig pingsthelg.
  Camilla

  SvaraRadera
 4. These color combinations are amzing!!!

  SvaraRadera
 5. hmmmm.......annorlunda, men fräckt..
  Håkan

  SvaraRadera
 6. Läckert med svart-orange...

  SvaraRadera
 7. Så mycket vackert och vilka färger tillsammans...
  Högs handelsträdgård har jag aldrig besökt, alltid roligt med nya tips.
  Snart tid för trädgårdsrundan... skall du åka runt?
  Ha en riktigt bra pingst
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 8. Charlotte: Med lite gräs och annat smått som kombination så ska jag nog bli nöjd =)

  Marina: Jag har hittat ett par Rams-rymlingar som jag funderar på att kruka upp till dig. Du har inte vägarna förbi i det närmsta?

  Camilla: Blomman för dagen skänkte jag inte en tanke men jag tror inte att de finns i svart. Dessa har nog inget svenskt namn såvitt jag vet utan säljs nog bara som Ipomea(batata) Det är ju bladen hos dem som är av intresse men om man har tur så kan de blomma. De svartbladiga har ganska fina blå blommor som sitter i bladvecken så de syns inte om man inte letar. Mio-möbler får det bli en tur till nästa gång jag kör till Lödde - tack för tipset!

  Tatyana: I love to combinate coloures like that!

  Håkan: Det är helt i min stil! Här finns det inget romantiskt, inte som jag uppfattar det åtminstone. Det överlåter jag åt andra =)

  AnnCharlotte: Jag föll direkt och jag gillar ju som sagt kontraster vilekt nog syns även i mina planteringar i trädgården =)

  Kullervilla: I Hög hittar du nästan enbart säsongsväxter. Hon har baar ett fåtal perenner, buskar och träd. Men desto större utbud av Pelargoner ,Fuchior mm. Trädgårdsrundan har jag funderingar på, vi får väl se hur det blir och vart vi hamnar isf.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)