Drama Leaves

måndag 3 maj 2010

Det växer så det knakar!

Det är en helt underbar tid vi har just nu! Man kan faktisk se hur det växer från den ena dagen till den andra - så härligt! Klippstånds Ligularia dentata 'Desdemona'
Årets perenn Koreansk Plymspirea Aruncus aethusifolius bildar täta och fina kuddar när den tittar upp
den har dessutom en otroligt vacker färg

I brunnsrabatten har vårlökarna gjort sitt för i år. Istället är det Rams och Sockblommor som står på tur.
Under Apeln har äntligen Träjonen gjort entré. Det ser så underbart ut när de rullar ut sina långa, hårt hoprullade blad.
En av mina favoritsyner i trädgården
En sista bild =) Visst är det vackert!

På andra sidan Apeln hittar vi en annan favorit, Kungsängsliljorna.

Dom kan man definitivt inte ha förmånga utav. Ju fler desto bättre!


De vita är lite tidigare med blomningen men de röda följer efter ganska snart

Det var allt för idag. Helgen bjöd på plantskolebesök tillsammans med maken (och hans plånbok - vilket av någon anledning känns roligare även om kassan är densamma) och födelsedagsfirande av minstingen som fyllde 18 igår.
Sedan i onsdags har vi haft full action här hemma med en utbytesstuden från Mallorca och ett fullspäckat schema för dem. Idag är jag så trött att jag tror att jag skulle kunna stå och sova efter en natt med endast tre timmars sömn. Natten före var inte mycket bättre med hämtning av dem båda (minstingen och lånebarnet) i stan framåt småtimmarna... Det är nog bäst att dra på sig trädgårds-stassen och gå ut i friska luften så att jag håller mig vaken =)
pssst... jag ringde nyss fastighetsägaren och sa att jag är intresserad av lokalen - aaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

11 kommentarer:

 1. HALLÅ VAKNA Gittan! Eller har du placerat dig i solstolen under korkeken? Ja, det är nog så att vi "korkeksmänniskor" är utspridda över landet;-D
  Vilken rams! Jättefina är dom. Min har ju till min glädje överlevt vintern och är på väg med två stänglar. Men det är ju ganska nyplanterad. Jag antar att den sprider sig rätt ordentligt sedan.
  Mina kungsängsliljor som jag har i woodlandet som ligger mot norr har redan slagit ut! På andra mer gynnsamma ställen har de bara kommit upp och man börjar skymta knopparna. Men vi har kanske lite olika definition på gynnsamt, kungsängsliljorna och jag!
  Iiiiihhhhh, vad spännande med lokalen! Förstår att det snurrar runt i skallen och pirrar av förväntan. Väntar med spänning på fortsättningen.
  Tonårsförälder, ja det lät ju som om ni hade fullt upp just nu. Vi har det hyfsat lugnt för tillfället. Bara lite hämtning på bion och sånt. Nr 2 är ingen "krogmänniska" ännu, men det kanske kommer. Han tar ju studenten i juni och då lär det väl bli lite mer hektiskt. Sen är ju nummer 3 fem år yngre så vi hinner vila lite ;-)
  Tyckte med det var ett bra tips med hostmedicin. Jag tycker redan det verkar som om det har lugnat ned sig lite med hostandet. Vi får väl se och det bara är ett tillfälligt lugn.

  Ha en fin dag. Själv ska jag snart ta lite "tjejfika" på uteplatsen. Jag har ju numera två tjejer att fika med:-)

  /kram Anette

  SvaraRadera
 2. Ja, nu verkligen kokar det i trädgården. Humlen växer med flera centimeter varje dag... Träjonen är fantastisk!

  SvaraRadera
 3. Your garden is obviously giving you great joy of life, dear Gittan, and the family too! So exciting about the new business that is in the planning stages. Best of luck in all endeavors!
  Kram,
  Frances
  ps. wish you were coming to Malvern!

  SvaraRadera
 4. Anette: Nä, jag kom inte ut om dörren! Orken är puts väck och den hittar nog inte tillbaks om jag inte får en god natts sömn först - jädrar vad sleten jag är! Minstingen är inte heller mycket för att "gå ut" men den senaste veckan har varit fylld av kvällar hos olika klasskamrater. De flesta i klassen har ju en spanjor el. spanjorska boende hos sig nu. Men i natt hade jag tre spanjorskor och en svensk tjej som sov här och det var ett jädra liv på dom! Jag tippar att jag sov max tre timmar. Men det kommer en ny natt (snart hoppas jag)

  andré: Humlen, det fick mig att tänka på Piprankan jag fick ifjor... den har inte visat något liv än vilket den väl borde?

  Frances: Thank you! Oh, I wich I was going to!!! I remember that someone at Blotanical wrote about it a few months ago and I know that I asked when it was. But I didn't get any awnser and then I forgot all about it again. It's a bit sad since I could and probably would have been there. But, Sweden isn't that far from England you could turn this way on your back home "LOL" I would love to see you to.

  SvaraRadera
 5. Så vackra bilder du visar, Gittan! Visst växer det så det knakar överallt, jag hinner inte med allt jag skulle vilja.
  Vad roligt att ni har utbytesstudenter med Spanien! Vi hade en för ett par år sedan och det var jättetrevligt.
  Du, hallå där, vad är det för lokal? Vad har jag nu missat? Ska du öppna eget????
  Kram
  /Cyrene

  SvaraRadera
 6. Vi får en utbyteselev idag som stannar en vecka. Han kommer från Frankrike.

  SvaraRadera
 7. Ja-a. Du får ursäkta mej men min hjärna funkar inte... som vanligt. Har läst ditt inlägg o tyckte förståss det var trevligt. Att det växer så det knakar o allt det där. Och alla fina blommor. Och ormbunken.
  Och det var lite om lånebarn...
  Asså, jag kommer inte ens ihåg vad det var jag tänkte skriva från början. Men jag kommer ihåg att du skrev "psst" i slutet o det var ju spännande=).
  Jag vet, lite förvirrad är jag men det får du tåla=)))). /Knatten

  SvaraRadera
 8. Spännande med lokalen!

  VIsst händer det jättemycket nu men det har nog kommit lite längre hos dig tror jag. Kungsängsliljorna ser lika ut men annars har dina växter kommit längre.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. En njutning för ögat. Får snart stoppa bomull i öronen, p gr a allt knak. Jodå man hör hur det knakar och växer. Låter spännande med lokalen. Vi får väl snart höra.
  Hoppas du får en skön natts sömn
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 10. Så mycket som är på gång upp i rabatterna hos dig! Här tycker jag att det går trögt.... Vad spännande med lokalen! Det här med sömbrist tycker jag att man (jag...) klarar sämre och sämre ju äldre jag blir. Du gör nog helt rätt i att gå ut....så du inte somnar...och lägga dig tidigt sen....:-)

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder - och lycka till!!!!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)