Drama Leaves

tisdag 11 maj 2010

Sjuk? - Sick?

Va?

Vem då?

Jag?

Men det går ju inte!
Om det är något som jag verkligen är urusel på så är det att vara sjuk!

Maken och minstingen har smittat mig med förkylningen de dragits med hela helgen och jag klarar det inte så bra...

Medan de däckar och håller sig både inne och stilla så gör jag tvärt om.

Jag tackar den "kloka läkare" som i min barndom gjorde klart för min mamma att jag inte var sjuk eftersom jag inte hade någon feber = jag är aldrig sjuk!

Idag skulle jag egentligen skulle haft en trevlig förmiddag med en kär bloggvän på besök men inte vill man sprida bacillerna omkring sig...

Så istället har jag "kurerat mig" med Alvedon (min bäste vän när huvet och kroppen ömmar) och sex timmar i trädgården - och det känns genast mycket bättre! Nej, det gör jag väl inte men det är bra mycket trevligare att hosta och snörvla därute än sittande här inne =)

Jag har tagit det lilla lugna och "bara" krukat perenner - dom tar aldrig slut!
Funkiorna jag grävde upp igår är nu delade och krukade, likaså Stockrosorna, Sockblommorna, Kransveronicorna och Violrutorna.

Tanken med alla krukade perenner var ju att jag skulle sälja dem på vårmarknaden i byn i lördags. Nu blev det inte så eftersom maken som skulle åka med minstingen på tävling var sjuk så fick jag avboka för att följa med henne istället. Men kvällen innan så insjuknade hon och fick hämtas hem från stan i en hast. Alltså kunde jag ha stått på marknaden ändå... mutter, mutter (skojar bara)

Nu har jag bestämt mig för att ha en egen liten växtmarknad här hemma vid! Jag har ca 250 krukade perenner av 22 olika sorter hittills och fler att kruka när jag vill. Det finns dessutom ett gäng paprikaplantor och lite annat smått.

Vad tror ni om det?

12 kommentarer:

 1. Hej Gittan!
  Förkylning med eller utan feber, båda kan kännas rätt jobbiga och i mitt fall blev det feber som jag egentligen sällan har.
  Bara friskt att vara ute om man orkar och du har tydligen hur mycket energi som helst oberoende :)
  Nej, nu är ingen tid att förlora, jag får lova att greppa spaden om jag vill det eller inte ikväll!
  VILKEN mängd perenner! Klokt att sälja ut lite grann av överskottet.
  Trevlig kväll och hoppas förkylningen har lindrats!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Växtmarknad hemma låter ju kanonbra!

  Hoppas förkylningen ger med sig snart.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det låter som en bra idé att ha växtmarknad hemma. Om jag inte har helt fel för mig så bor du i mina trakter, jag kommer gärna och hjälper dig bli av med en del. Tur att min man inte läser allt :)

  Catarina

  SvaraRadera
 4. Annars kan du ju komma på min plantmarknad=))) för jag ska göra samma sak. Har ju oxå en himmelens massa krukor, ca 200 st. Vad gör man med allt det annars.

  Och se nu till att få bort förkylningen. Det är inte roligt att vara "halvsjuk". Bättre då att vara skitdålig o måste ligga i sängen. /Knatten

  SvaraRadera
 5. Lysande med växtmarknad synd att du bor så långt bort bara.
  Ta det nu lugnt och krya på dig.
  annika

  SvaraRadera
 6. Jag tillhör den lilla klick, som inte får feber. Inte bra för då säger ju inte kroppen ifrån. Inte ens som väldigt liten hade jag det. EN enda gång har jag haft feber, minns inget själv, ostronförgiftning, var nästan över gränsen, men tack vare en hollänsk läkare klarade de mig. Men det är lättare att få medömkan OM man har feber.
  Nu har jag gnällt färdigt (för denna gången)
  Krya på dig

  SvaraRadera
 7. Hade jag bott närmare hade jag gärna kommit på din plantmarknad! Krya på dig och ta det lugnt med trädgården ett tag!

  kram louise

  SvaraRadera
 8. Wow.... du har en egen liten plantskola du..... :-) oj, oj... Det var inte lite det.... Och jag som tycker att det går åt många krukor i frö-uppdragningen hos mig, men du gör av med några du också...... :-) Vad synd att jag bor alldeles för långt bort - annars hade jag gärna kommit och handlat av dig. Usch och fy med förkylningar.... Hoppas att den inte blir långvarig.

  Krya på dig!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 9. Växtmarknader är kul. Synd att du bor så långt bort.
  Precis som du har jag krukat in av överskottet. Var i Gbg i lördags och har tänkt mig till Ljungskile på lördag, om det inte regnar. Det bästa är att 'säljarna' får handla innan marknaden öppnar :-)
  Guldkavle - en ny bekantskap för mig som jag skall läsa på mer om.
  Krya på dig och trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. I never admit to being sick either, and sitting around if I don't feel good is hard to do. I think working in your garden and getting fresh air sounds like it helped!
  Good luck with your plants. I hope you are able to sell lots!

  SvaraRadera
 11. Hej Gittan.
  Jag hade gärna beökt din växtmarknad, om jag inte bodde så långt ifrån.
  Alltid hittar jag något som jag inte har.
  Men jag får nöja mig med idag att fara på Örnexpo en mässa med allt möjligt och naturligtvis har de en trädgårdsavdelning där fastnar nog jag.


  Mufflonfåren har släppts ut av markägarna och jaktlagen som finns på den halvö där vi har sommarstället.
  Naturvårdverket är kontaktad och polisen men i och med att ingen vill erkänna eller kännasvid fåren så kan de inget göra. De som har jaktintreset där skyddar varandra.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 12. Hur är det med dej idag? Lite bättre?

  Tänkte bara tala om för dej hur mina klematisar klättrar i Eiffeltornet: Hönsnät!! Mycket smidigt. /Knatten

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)