Drama Leaves

måndag 10 maj 2010

Äntligen! - Finaly!

Äntligen en dag med vackert väder igen!
Finaly a day with nice weather again!

Liljetulpanen 'White Triumphater'

Backsippan som planterades i fjor visar sig äntligen!
The Pulsatilla planted last year is finaly showing!

Tulpaner är äntligen redo att slå ut (ca två veckor senare än vanligt)
Tulips are finaly ready to burst (about two weeks later that normal)


Narcisser vilka mitt minne säger mig att jag INTE köpt! Jag är inte så förtjust i just denna varianten (men maken blev glad när han fick syn på dem)
Narcissus that I can't remember that I have bought! I'm not that fond of these colours.

Däremot vet jag mycket väl att jag köpt dessa... i mängder =) 'Mount Hood' gillar jag skarpt!
These I know for sure that I have bought... lots of =) 'Mount Hood' is a big favourite!

Fler överraskningar i den upphöjda rabatten! Jag har inget minne av att ha planterat vare sig tete a tete Narcisser eller Pärlhyacinter. Men vi planterade en massa växter där i fjor och det vore väl konstigt om jag kom ihåg allt =)
There where more surprises in the Raised bed! I can't remember planting tete a tetes or Muscaries eather.
Äntligen fick jag flyttat hösthallonen till en dubbel pallkrage! Det skulle jag ha gjort för flera år sedan. Här hoppas jag att de håller sig på plats!
Finaly I moved those Raspberries to a dubbel frame! I should have done that several years ago. Now I hope they stay in place!

Hrm... ibland löken tittar det upp små skott. Misstänkt lika Stockrosor tor jag visst de är, då slipper jag fröså nya svarta Stockrosor för här finns det massor av små bebisar bara att ta hand om =)
Hrm.. in the bed with unions there are lots of beautiful babies. Looks like tiny Hollylooks, then I don't have to saw new black Hollies =)

Idag har jag varit superduktig! Jag har handplockat hela "potatislandet" Här fanns det ogräs i mängder eftersom jag hade en annan trädgård som jag var tvungen att ta hand om i höstas. Jag har även varit och hämtat hem mer jord/ko-på-påse och grävt upp (nästan) alla resterande perenner som stått här på "mellanlandning" och nu kan maken få odla potäter om han vill!
Today I've done a lot! I've cleaned up this whole area from weeds by hand. There were a lot of weeds since I had another garden that I had to take care of last fall. I've also been at the market to get more soil/manure and moved all (alomost) the rest of the perennials that were stadning here. So now the Carpenter may have his potatoe area back =)
Äntligen kom Hasselörten på plats. Den får bli marktäckare under 'Osakazuki' lönnen.
Finaly the Asarum europaeur got there spot. The will be perfect as ground cover under the 'Osakazuki' maple

Äntligen är fler kantväxter på plats i den upphöjda rabatten! Tre tvåfärgade Violer ''Rebecca Cawthorne' och en svart 'Molly Sanders' (Molly hade gott om bebisar hängande i kjolarna som jag tog om hand)
Finaly more plants are in plce in the RAuised bed. Three Violas'Rebecca Cawthorne' nand one black 'Molly Sanders' (Molly had a lot of bebies hanging in her skirts that I took care of)
Två Viola cornuta placerades en bit bort

Den nyköpta vita Klematisen 'Madame Le Coultre' kom så äntligen på plats i muren ikväll.
The new white Clematis 'Madame Le Coultre' was finaly planted in the raised bed this evening.

Nu ska jag gå och kurera min såriga hals. Maken har (såklart) smittat mig med sin förkylning och halsen känns som om man halat ett rivjärn upp och ner i den - usch!
Jag hoppas det går över lika fort som det kom för nu har man ju inte tid att vara sjuk, nu vill man ju bara vara ute och njuta av vårvädret!

12 kommentarer:

 1. Så fint du har det!
  vit klematis - åhh
  svarta violer - wow
  liljetulpaner - mmm

  krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Skönt med lite sol igen...men värme...njaeee inte precis.
  Så fina tulpaner, speciellt liljetulpanerna.

  SvaraRadera
 3. Isn't this a busy time of year for weeding and rearranging the garden? Your Asarum europaeum are such a good size. I really like their leaves, but my plants are still fairly small. They seem to be very slow growing in my garden. Although you didn't plan them, the yellow Narcissus and blue Muscari look good together.(Plus they match the dragonflies)

  SvaraRadera
 4. Ja du, värmen kom på en måndag, så klart där arbetsförda stackare som mig är på jobbet.
  Men nu ska det ju snart bli normalt med varma dagar. Fint med allt som visar färg,
  Ha en fin dag, Petra B.

  SvaraRadera
 5. Njut i din trädgård: det finns så mycket vackert!

  Anncharlotte: Hade du ingen värme? Jag slängde tröjan och solade ryggen - riktigt gottigt! Fast iofs så blev det svalare igen efter lunch. Men vi lär nog få fler varma dagar =)

  Nothern shade: My Asarums have been planted in another spot a few years ago that's why they are that good size. They are really slow growers! I also realized that the combination was nice with the dragonflies =)

  Petra: Ja nu kunde värmen verkligen få komma på allvar. Vi har frusit så det räcker.

  SvaraRadera
 6. Gud, vad flitig du varit:)
  Gjorde misstaget att plantera hösthallon i trädgårdslandet:( De höll på att ta över helt. De är nu flyttade dels till en pallkrage, och några får stå kvar i ena änden av landet. (Får se hur smart det är, inbillar mig att jag kommer att ha tid att ta bort alla skott som växer åt "fel" håll:))

  Och hur ska man komma ihåg allt man planterar?? Inte gör jag det:) Törs knappt sätta ner spaden på våren, kommer ju inte ihåg
  vad som finns där:)
  Narcisser är väl fina?? Gillar allt som kommer upp på våren, även fast de är gula:)
  Man är liksom tacksam för allt som kommer upp.
  //Camilla

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att följa med ut i din trädgård. Och vad bra att andra än jag kanske glömt att de planterade det eller det. Får många sådana aha upplevelser denna vår... Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 8. Vad underbart det är när tulpanerna sätter igång och blomma. jag längtar.......Ditt växthus ser exakt ut som mitt i färg och storlek. Mitt är från Willab och är 14,1 kvm.... Men visst har du kanalplast - jag har vanligt glas.

  Tycker du förresten att jag verkar våldsam med spaden ...hihi... :-) Att använda en grep denna gång gick helt enkelt inte. Man kan väl enkelt säga som så att rötterna var 'överallt' och det behövdes våldas lite för att få upp liljorna....hihi...Tror att tillräckligt med rötter kom med för att de ska klara sig galant. Men, du har så rätt, det där med att använda en grep för att skona rötter...

  Angående potatisen, så vill jag först säga att jag verkligen inte är någon proffs-odlare direkt. Har inget potatisland, utan brukar ha dem i hinkar eller liknande. Det blir potatis där också, men kanske inte lika stora.. eller.....? .Brukar hinna äta upp dom innan de kanske växt till sig riktigt.

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 9. Potatis ja det provade jag ifjor det blev två middagar jag vart inget bra på att sköta den odlingen.
  Vilka härliga tulpaner de första jag gillar då de är lite spetsiga..
  Krya på halsen för nu kommer värmen tror jag med,,hoppas.
  Ha en go dag kram Monica

  SvaraRadera
 10. Camilla: Hösthallonen klarade galant att ta sig ur en pallkrage också. Jag höll på att få frispel på alla skott som tittar upp där man minst vill ha dem! Men med två kragar på höjden så bör problemet vara ur världen =) Nu ska resterande yta rensas ordentligt så att det inte blir några framtida överrraskningar. Minnet här är normalt ganska bra vad det gäller växternas placering värre är det att försöka beträda planteringarna på våren eftersom det tittar upp små skott precis överallt. Man vill ju inte trampa sönder de små liven vilket i sin tur ger ogräset ett försprång tills perennerna visar sig och man återkan klampa runt om än försiktigt.

  Gela: Minns inte när du tittade in här första gången men vi byggde den upphöjda rabatten förra våren och i den sattes under sommaren hundratals plantor och ca 300 lökar. Så inte är det konstigt om minnet sviker ibland =D Normalt sett har jag nog ganska bra koll på vad som växer var och jag lär nog få det här också med tiden. Men det är ganska skoj att bli överraskad också!

  Charlotte: Mitt växthus är lite mindre än ditt (knappt 11 kvm)eftersom man inte fick bygga mer än 10 kvm utan bygglov när vi köpte det. Men visst är det från Willab. Jag har plast i halva och glas i halva och taket är plast för då slipper man kalka och det gillar inte jag. Berättade för maken om ditt sätt att odla potatis och han tyckte nog också att det var en smart idé =)

  Monica: Jag skulle nog aldrig få för mig att odla potatis, men maken tycker att det är kul så det får han gärna göra. Jag gilalr nog de flesta Tulpanerna även om Papegojorna (just nu) ligger etta på topplistan. Jag hoppas värmen gör entré nu för vi har haft kallt så det både räcker och blir över.

  SvaraRadera
 11. Många tjusiga invånare du har i din trädgård! Jag tillhör också 'Mount Hood's beundrarskara:)

  Rebecca

  SvaraRadera
 12. I remember you planted a whole lot of bulbs last fall. Now you are getting some really nice surprises! Another Clematis that I haven't seen yet, can't wait to see what the flowers are like.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)