Drama Leaves

tisdag 3 november 2009

"Sista sucken"


Förra veckans härliga dagar känns väldigt avlägsna idag. Men jag tog ju en del bilder i tisdags som man kan njuta av nu när helgens frost sett till att de flesta växterna dragit sin sista suck för säsongen.
Last weeks lovely weather seems far away today. But I did snap a few pictures last tuesday that we're abel to enjoy now when the weekend frost have made everything look so sad in the garden.
Daggvått gräs.... jag tycker bara det är så otoligt vackert!
Dew in the grass.... I think it's so incredible beautiful!
Månadsbilden för Oktober visar att det fortfarande är vackert i entré-rabatten. Jag funderar på att sätta fler vintergröna växter där... Skimmia kanske?
The October "picture of the month" showes that ther's still a lot to enjoy in the bed by the garden entrance. I'm thinking about planting even more wintergreen plants there...
Än blommar både Brudslöja och Salvia.
There's still a few flowers to be seen.
Den Afrikanska Margueriten har ännu inte gett upp. Det lustiga är att den sett ganska eländig ut i sommar så inte hade jag väl trott att den skulle ge oss någon glädje under hösten.
The African Marguerite is still in bloom. It's a bit funny since this one have been looking rather miserable the whole summer.

Min "ful-rabatt" har i år visat sig från den bättre sidan och jag tycker inte att den är så ful längre. Även med sunkiga Funkior så har den mycket att ge. Dom fula "pinnarna" på husväggen får ni bortse från. Det är förra ägarna som tyckte det var fina klätterstöd och vi har ju inte bott här så länge (fingrarna i kors) att vi hunnit göra något åt dem. Faktum är att jag beställde smidda klätterstöd förra sommaren.... undrar vad som hände med den beställningen?

Fortfarande färggrannt även vid brunnen. Och jag älskar vår stenhög! Jag önskar bara att vi behållt så många fler.
The Well-bed is still looking colourfull. And I love that pile of stones! I only wish we've keept more of them.
Ser ni Chokladblomman i framkant? Borde den inte ha gett upp? Jag har flyttat in även denna i växthuset nu och hoppas de klarar vintern där inne.

Ännu en kämpe!
Another fighter!

Rabarber i höstskrud.
Rhubarbs.

Klippstånds, Ligularia dentata 'Desdemona'

En envis Fingerborgsblomma!
A stubborn Digitalis!
Ganska mycket färg fortfarande, precis som jag ville ha det!
Still colourfull, just the way I wanted it to be!

En av de Japanska lönnarna.
One of the Japanese Maples.

Om en stund ska jag ge mig ut på Vårlöksjakt. Jag vill ha fler vita blommor i Rönn-planteringen. Jag körde till stan (Lund) igår och kom hem med 30 lila Alliumlökar för 40kr. Var jag ska sätta dem, det vet jag inte, men värre problem än så kan man ju ha =)
Today I'm going to see if I can find any more spring bulbs. I want some white flowers for the Sorbus bed. I went to town yesterday and came home with 30 purple Alliums. I don't know where to put them, but that's a nice problem =)

9 kommentarer:

 1. Men oj, vilken skillnad.......bor vi i samma land?! Vilken höstprakt du har och fortfarande så mycket som blommar. Det enda jag har kvar som är något sånär hyfsat är alla höstaster. Jag antar att "vinterbesöket" vi hade för några veckor sedan gjorde sitt till att förstöra höstprakten hos mig.
  Ha det så trevlig på Blomsterlandet! /kram Anette

  SvaraRadera
 2. Hej på dig, du var visst lite bekant från TB, tror jag. Fin blogg har du här så jag kikar gärna in flera gånger :)
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Så fint du har det!! Hösten är vacker i din trädgård! Förstår att du tycker om din stenhög, den är riktigt vacker o passar bra där den är!
  Nu när jag vet med hus o allt, så kan vi ju försöka få till den där fikan? Skulle uppskatta om du kom o titta i min trädgård med lite "nya" ögon!!
  Kramen!!

  SvaraRadera
 4. Oj, så mycket färg i din trädgård fortfarande. Hösten är verkligen en färgprakt, men ack så grått i november hos mig :(
  Ha en bra dag med lökjakten!/ Bea

  SvaraRadera
 5. Det daggvåta gräset är verkligen fint fångat! Du är en hygglig prick du, som även tänker på de små i trädgården! ;-)
  Vad mycket som blommar hos dig. Här är det endast några enstaka geraniumblommor som håller ställningarna.
  Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 6. Ja du, härnere blommar det fortfarande, fina rabatter du har. Imorgon kanske det snöar hörde jag i morse, men jag ligger ju ett par mil söder om dig ;O) Brrrr, så kallt det blivit.
  kram, Petra

  SvaraRadera
 7. Anette: NÄ! Jag bor i Skåne och du i Sverige, har du inte sett det på nyheterna? Speciellt när de drar väderprognosen över södra Götaland, då slutar de vid Småland =) "Blindtarmen" längst ner glömmer både dom och politikerna. trädgården ser inte riktig lika fin ut idag, helgens frost gjorde sitt och vinden har tagit med sig ganska mycket löv från våra träd.

  Lilla My: Så rätt så! Välkommen tillbaka =)

  Veronica: Jag tycker höstfägringen är viktig, speciellt för mig som anser att det är den tråkiga årstiden. Stenhögen var jag skeptisk til när maken började trava sten ska jag erkänna. Men som jag ser det nu så delar den av trädgården på ett fint sätt. Dessutom så gör den sig bra med de växter vi satt intill. Jag önskar bara att vi inte kört bort så mycket av de stora stenarna vi hade...

  Bea: Det kommer nog snart här också. Helgens frost ser man tydligt spåren utav idag.

  Ruben: Man måste tänka på alla så att ingen känner sig utanför =) De försvinner nog snart även här tyvärr. Men man får njuta så länge det varar.

  Petra: Det har sina fördelar att bo i söder =) Kallt och rått och blåsigt. Man går inte ut mer än nödvändigt. Men snö vill jag INTE ha!!!

  SvaraRadera
 8. The dew on the grass is so beautiful each drop can be a mini white flower. In fact I thought it was at first. Your garden is so beautiful and you do such a great job with it. I see lots of structure and somehow suspect you'll have plenty of interest all winter. Hope you found those bulbs. Sorbus does not grow here for us. Too hot and humid but it is such a lovely tree.

  SvaraRadera
 9. Vad färgrikt du har fortfarande. Hos mig har det mesta försvunnit. Jag har varit ut till vårt sommarställe idag och stängt för säsongen. Där har jag min trädgård och den är nu klar för vintern. Jag försöker klippa ner det som går att klippa för att inte ha så himla mycke jobb till våren. Det som blommar fortfarande är Ulleternellen den ge aldrig upp, men jag klippte ner den.också.

  Ha en fortsatt bra dag
  Gunilla

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)