Drama Leaves

torsdag 26 november 2009

Från KAOS till ordning

Jag är (som ni nog förstått) en vän av ordning. Men sedan vi började rensa i mitt föräldrahem så har ordningen här hemma minskat för att uttrycka det milt. Och ska man plocka fam julen till första avdent så är det ju ingen höjdare att ha stökigt, eller hur!? En del saker har hamnat i vårt matrum. Alla lådor och kassar är fyllda av sånt som vi inte vet vad vi ska göra med. Mitt matrumsbord (modell större) hittar man inte ens. Det är översållat med saker!

Uppe i rummet (som jag i höst skulle tapetserat om för att göra ett gemensamt kontor åt maken och mig) är det än värra kaos. Här går man in på eget bevåg =) Det går att ta sig fram till bäddsoffan men inte mycket mer.

Långt här inne i skrubben ligger mina julsaker!
Om jag zoomar så skymtar man en änglakör på toppen av berget. Just nu är jag inte så glad för att jag bestämde att julsakerna inte skulle ställas upp på vinden fler gånger. Men samtidigt så ler jag åt "eländet". Det mesta brukar ju lösa sig, bara man har en positiv inställning.

Så härom dagen tog jag ett ryck. Ni som känner mig vet att jag är djävulskt effektiv när jag sätter igång "ler". Några timmar senare var matrummet återerövrat (inte bordet) och en del lagt på hyllor medans kartonger och kassar ställts snyggt i vrån bakom soffan. De finns, men syns inte - härligt! Nu kan man t.o.m gå härinne!

I matrummet har vi alltid någon form av dekoration hängande här i hörnet.

Jag brukar skifta under årets gång och vad passar bättre nu än något som lyser upp.

Mina älskade lyktor har plockats upp ur källaren (jag har dille på lyktor) I tv-rums fönstret samsas de med

en ny söt ljuslykta som jag köpte när vi var i Ullared för en tid sedan. Vem kan motstå en sån här när den kostar 50 kr? Inte jag!

Så nu känns det som om det är dags att gräva fram jullådorna ur skrubben! Ordningen är (nästan helt) återställd och jag har nyss varit och köpt massor med julblommor och lite annat smått och gott. Imorgon ska jag fixa till några grupper (Marina, jag kunde inte låta bli)


Till helgen ska maken och jag ta en tur till stan (kanske kan jag locka honom med till Köpenhamn) för att mysa och köpa en eller annan julklapp.
(minstingen hade inte blindtarmsinflammation som väl var)


10 kommentarer:

 1. Så skönt när det väl är gjort.... men så trögt innan! Har klarat av första fönstret inför 1a advent ;-) Ett om dagen så är det nästan klart.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Det blir lätt rörigt när man inte vet vad man ska behålla. Men du lyckades klara ut röran till slut, skön känsla kan jag tro.
  Visst är det härligt med ljuslyktor nu när det blir mörkt så tidigit.
  Hoppas att ni får en trevlig helg vilken stad in än väljer att åka till.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Ett sådant ryck skulle jag behöva nu, kanske kanske kommer det till helgen. Du fick fint iaf skönt inför advent kan jag tänka mig.

  SvaraRadera
 4. Åh - jag vet hur det har det med alla grejor, vår källare var översvämmad för ett tag sedan och med en svärfar som flyttar från hus till lägenhet och har vårt hus som mellanlager :) Men du gjorde rätt att shoppa lite blommor ;) och skall bli roligt att se ditt adventspyssel :)

  Lyktor kan man inte få förmånga av och jag skulle behöva ett par nya för det regnar in i de som står därute... men det kanske beror på allt regn som vi har här, MEN jag såg solen idag med!!!!! Från jobbfönstret...... och nu ikväll regnar det igen... men vi vet ju att det kommer en vår om ett tag :)

  ha en skön helg :)

  SvaraRadera
 5. GO, Gittan, GO!!!! Bra jobbat!!! /Ruben

  SvaraRadera
 6. Hej Gittan!
  Skönt att få ordning på kaoset ibland! Själv tog jag tag i min groventré/tvättstuga häromdagen....Var ju fint i nån dag ialla fall:-)
  Köpenhamn är så mysigt! Alltid, men särskilt vid julen. Hoppas du kan "lura" med dig maken. Skönt att det inte var blindtarmsinflammation!
  Ha det så fint i helgen. /kram Anette

  SvaraRadera
 7. Ordning och reda är fina grejor! :-)

  Här kommer en länk till stativet:

  http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000WMGPB4/ref=s9_sima_gw_s0_p23_t1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=03FTTQE0FH4517GZRB41&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467198433&pf_rd_i=468294

  SvaraRadera
 8. Sådant där måste man vara på humör för att göra! Då går det undan precis som du skriver! Så skönt när det är gjort!! Jag håller ju på med sådana ryck titt som tätt här hemma nu för tiden, det omorganiseras hej vilt, till så som jag vill ha det! Härlig känsla!!
  Några julblommor har jag inte köpt, bara en amaryllis som jag fick av min mor, det får räcka för i år tror jag. Har ändå inte riktigt energin till det, mycket annat som drar, på ett positivt sätt vill jag påstå!!
  Hoppas ni fick en trevlig tur i stan (och kanske Köpenhamn?)!!
  Sköt om dig! Varm kram/Veronica

  SvaraRadera
 9. Men det var väl bra att du inte kunde låta bli det! Det är ju nyttigt att ha fingrarna bland jord och blommor.
  SÅ bra att hon inte hade blindtarmsinlammation.

  Du har verkligen röjt ser jag på bilderna. Känns bra när det är gjort och lite terapi blir det samtidigt skulle jag tro.

  Ha en härlig helg oavsett vad det blir för något ni gör. Kram!

  SvaraRadera
 10. Det där med röran är ett kapitel för sig.
  Jag har svårt att slänga, och huset är litet (tycker jag) men tack att det finns ett rum på gavelsidan som blev "mellanlager"
  Så fint du har fixat med lyktorna.
  Ha en underbar adventshelg! Önskar Petra B.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)