Drama Leaves

onsdag 22 september 2010

Snapshots från trädgården

Trädgården lever och klarar sig förvånansvärt bra utan min hjälp. Just i år har jag inte gjort mycket därute, fokus har legat på den butik jag öppnar på lördag och alla förberedelser inför detta har tagit större delen av min tid sedan i våras. Just därför känns det extra bra att se att trädgården klarar sig bra även utan mina insatser. Visst, ogräset det växer på sina ställen men det går väl lika bra att åtgärda när som...

Det är t.o.m dåligt ställt med fotograferandet av trädgården, om det sen beror på mig eller det dåliga vädret... Men jag tog en snabbrond förra söndagen när vi kom hem från Östelen. Så här följer en radda "snapshots"

Solroserna vi planterade sent i fjor blommar innanför grinden

På andra sidan av gången står kärleksörten på rad

Vid Apeln har vi ett annat nyför värv från i fjor, Vaxklocka(?) Alla latinska namn har tagit semester och återkommer nog inte förrän till våren "skrattar"

Campanulan blommar äntligen! Har det varit för varmt i sommar för att den skulle trivas? Jag har övervintrat den i krukan i flera år men aldrig varit med om så dålig blomning som i år.

'Rhapsody in Blue' överraskade med ännu en omgång knoppar, jag trodde inte den remonterade!

Skäggbusken blommar

och 'Iceberg' verkar fortfarande ha mycket att ge

Solrosen 'Vanilla Ice' ny för i år hos mig men den lär få återkomma.

Ullungrönenn har växt rejält i sommar och nu börjar vi se att det finns hopp om att vår trädgård inom inte allt för många år åter ska kunna kallas TRÄDgård

Blodbräken-plantorna har sett eländiga ut sedan i våras. Vintern tog nog hårt på dem och det är inte förrän nu de börjat få nya färgranna blad.

Den Koreanska spirean har redan antagit höstskrud

Och den frösådda Salvian har börjat blomma

Kombinationen här blev lyckad (en del av den upphöjda rabatten - muren) med Skäggbuske, Förgätmigej 'Jack Frost'?, Japansk Blodgräs och Kärleksörten 'Postmans Pride'

I murens bortre hörn blommar det för fullt!Ytterligare en (dålig) bild från muren. Jag älskar färgkombinationerna av Alunroten som står här!!!

(fasen vad dålig skärpa på de bilderna!) Jag lovar bot och bättring men idag får jag faktiskt göra som jag vill... det är min dag idag.
Ha det gott, nu susar jag iväg till butiken (ni har väl sett att det finns en bildlänk att klicka på uppe till höger om ni vill kika in till mig där)8 kommentarer:

 1. Haha idag och resten av dagarna får du göra som du vill i din blogg och jag lovar jag ska iaf inte klaga *ler*
  Vackra bilder på vackra blommor ändå.
  Ha det gott i en underbar höstdag som denna.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är superbra att ha tätt mellan plantorna som du har...det sparar mycket tid ;)
  Klart affären står i fokus nu...spännande...

  SvaraRadera
 3. Så mycket du har som blommar nu, ja det ser ut som om trädgården fixar det fast du inte är där! Alundroten/rötterna (hur säger man) är så fina, jag har köpt till några nu i höst.
  Din dag idag - är det månne födelsedag?, i så fall stort grattis!

  SvaraRadera
 4. Du har det jättefint hos dig Gittan.... Ser väldigt välskött ut! Och så mycket som blommar också......

  ja, nu är det inte länge kvar.... Hoppas att det mesta har gått som tänkt sista tiden..... Så spännande... Håller tummarna inför lördag! Och grattis i förskott till öppningen!!!!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 5. Hej Gittan! Vilka härliga bilder. Skumt med mailen ska genast kolla det! /Anette

  SvaraRadera
 6. Ja, det ser så ut - att trädgården klarar sig utan dig ett tag. Hoppas ändå att du hinner vara i trädgården av o till.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej Gittan. Idag är det den 25:e. Jag önskar dej lycka till med öppnandet av din butik o hoppas att allt har löst sej som det skulle (vilket jag inte ens tvivlar på att det gör). Jag kommer inte att besöka dej idag men jag kommer definitivt att besöka dej lite längre fram. Nu är jag bara nyfiken på att se ett inlägg i din blogg om din butik. För det tänker du väl visa.
  Ha det himla bra o ta det bara lugnt. Jag vet att det blir bra. Kram från en inte inloggad Knatten.

  SvaraRadera
 8. Your raised wall garden has really grown, and the plants look well established now. The shot of the Brunnera Jack Frost and the Heuchera on the end shows their gorgeous leaf patterns. I've been adding more Heuchera to my garden this fall, since their foliage looks so good all season.

  Good luck with your new store.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)