Drama Leaves

torsdag 30 september 2010

Vill ni hjälpa mig?

I fältet här intill har jag lagt in ett frågeformulär ang. annonser. Jag skulle vara oerhört tacksam om du vill hjälpa mig genom att klicka i vad som gäller för just dig.

Det är dyrt att annonsera, men viktigt att synas, just därför är valet av annonssätt svårt.

Tack på förhand och ha en bra dag!

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag läser alltid flygbladen om det verkar komma från lokala företag. Älskar att handla och gynna lokalt!
  Samma sak med TV reklam, om du hade tänkt att satsa stort:-)))
  KRam H.

  SvaraRadera
 2. Ohhh... är du inne i tankarna för marknadsföring av butiken!? Det finns en hel del att fundera över då så man 'skjuter' rätt med sin marknadsföring. Här är lite tankar från min sida:

  Det första du bör fundera över då är vilken målgruppen är och vilket målområdet är..... och hur når man dessa på bästa och minst kostsamma sättet? Generellt sett råder jag dig att i första hand annonsera lokalt. I dagstidningen exempelvis (om det finns en lokal sådan), i utskick och annat som kanske en city/handlarförening gör o s v. Satsa på många och små annonser i stället för få och större. Upprepningen har större värde för att visa på att du/butiken finns i första hand. Men också att klämma in erbjudanden förstås. Jobba med 'trottoarpratare'/windmasters (d v s skyltar som står fristående utanför butiken) så att du syns för gångare så bra det bara går. Där är det bra om 'veckans erbjudande finns med' (tydligt och ej detaljrikt), att denna skyltplats kontinuerligt uppdateras. Men det finns massor av mindre ej, så kostsamma saker man kan göra för att marknadsföra en butik.

  Har jobbat en hel del med marknadsföring och 'streetfighting' när det gäller att locka in kunder i butiken.... Synd jag inte bor i närheten.... för då hade jag kunnat komma in och berätta lite om mina erfarenheter.

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Klart jag vill hjälpa dig! Ska bli intressant och se resultatet av din undersökning också:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Tack för jättetrevlig pratstund idag i din fina butik!!
  Du har verklien massa fint att sälja, funderade då jag körde hemåt vad jag ska köpa nästa gång....
  Korgen kommer att bli superfin vid yttertrappen med lite bollkryss.

  Ha en fortsatt skön kväll.

  SvaraRadera
 5. Hoppas det går bra med din butik! Har kikat lite på den bloggen och där finns en del finfina saker jag lätt skulle kunna köpa. Får se till att få vägarna förbi! Saknar dina trädgårdsbilder lite men man kan inte ha tid till allt!

  kram louise

  SvaraRadera
 6. Jag är immun mot annonser. Tror aldrig jag köpt något på grund av en annons. Men extrapriser kan jag falla för. Så Gittan, tänk på, att du alltid måste ha minst ett erbjudande på gång i din butik!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. Om jag får rabatt kan jag ju inte missa ett sådant tillfälle. Synd att jag har en så skraltig bil, annars skulle jag ha åkt på direkten!
  Ett annat tips: ta för dig av trottoar eller dylikt och belamra den med stora skyltar. Men, om du tänker på folk som bor en bit ifrån tror jag nog du får mest för pengarna med reklamutskick (det finns väl firmor som sammanställer och delar ut reklam i området?). Obs, det måste finnas en rabattkupong i reklambladet. ;-)
  Ha det gott!
  /R

  SvaraRadera
 8. Hi Gittan,
  Thank you for the visit to HoeandShovel. It's been a while. I LOVE your header photo!
  Meems

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)