Drama Leaves

söndag 26 september 2010

Ibland känner jag mig elak...

Jag har vårt at skriva kommentarer till ett inlägg om något jag inte tycker om. Anledningen till det är att jag känner mig så elak när jag skriver att jag t.ex inte tycker om t.ex pelargoner.
Men sanningen är ju att jag inte gör det!
Hur ska man hantera det?
Ska man (vilket jag oftast gör för att inte trampa någon på tårna) låta bli att kommentera eller ska man vara ärlig (vilket jag egentligen helst vill vara)
Nu vet ju iofs de flesta av mina trogna läsare att jag "inte är som alla andra"
Men jag är så rädd att såra någon och det vill jag absolut inte!!!

Hur gör ni?

7 kommentarer:

 1. Känslig fråga som du tar upp, men du har rätt, att skriva att man tycker om något som man inte tycker om, är ju inte rätt heller?! Man får vara lite opartisk, jag brukar skriva typ "att det är fint hos dig men inte passar hos mig" ;) Jag gillar inte petunier, lobelia och då blir det en kommentar likande det jag skrev ovan.

  Du funderade på bloglovin och listning, ja, listan vi har på bloggen är bra men jag gillar ju så många bloggar ;) så min lista skulle sträcka sig ned till kina om jag hade med alla :) En del gillar jag att läsa utan att vara närmare vän, rent informativt och de har jag bl a på bloglovin.

  Ha en bra vecka, kram ♥

  SvaraRadera
 2. Man kan väl skriva vad man tycker utan att vara elak...kommentarena måste ju inte vara odelat positiva...vad skulle det vara för mening med det egentligen ;)

  SvaraRadera
 3. Jag väljer nog att inte kommentera, ungefär som att jag IRL inte skulle kommentera något fult klädesplagg som nån har på sig- jag menar, man måste ju inte alltid säga vad man tycker om allting. Sen är det ju skillnad om någon frågar rent ut om något, då behöver man ju inte ljuga, utan kan säga sin åsikt, utan att för den skull säga det på nåt otrevligt sätt.
  Hur gick det nu med premiären förresten, det var väl igår?

  SvaraRadera
 4. Bäst att kanske inte fälla en kommentar om just den saken man inte tycker om, om man tror att det skulle uppfattas som "elak".
  Visst är det skönt att vi alla är olika och tycker och tänker olika, och det är ingen värdering neråt om du inte tycker om pelargonerna. Det är helt enkelt bara din åsikt och inte mer med det. Tycker man om nåt så gör man och det spelar ingen roll alls om nån inte tänker likadant.
  Trots allt är vi ju unika varelser och få skapa våra unika små paradis på jorden.
  P.S. Hoppas du hade en toppen invigningsdag !
  Må gott i höstrusket, Petra B.

  SvaraRadera
 5. Tycker faktiskt personligen att det skulle vara skönt ibland att höra lite mer "äkta" kommentarer. De kan nog bli lite väl snälla för min smak, fast å andra sidan finns det ju lite "känsligare" människor som skulle kunna ta väldigt illa vid sig och kanske tom må dåligt och det vill man ju inte heller. Och eftersom man i de flesta fall inte har en aning om vad det är för människa bakom bloggen får man nog ta det säkra före det osäkra och istället låta bli att skriva något. Eller åtminstone tona ner sitt hyperhyllande över....som i ditt fall då..pelargoner..eller rosor..:))
  Ha det toppen.
  Camilla

  SvaraRadera
 6. Jag gillar kommentarer som kommer från "närvarande" människor.. dvs att man inte bara kommenterar för kommenterandets skull, utan för att man vill ha ett äkta litet meningsutbyte. Men jag skriver själv aldrig något negativt - om man inte ber om min åsikt förståss. Jag tycker att det finns så stor chans att det kan tolkas in sånt som man inte riktigt menat, och det vore myyycket tråkigt att göra någon ledsen bara för att man själv vill uttrycka sitt oliktänkande gentemot den personen.
  Att vara ärlig är inte att säga allt man tänker, men mena allt man säger...
  Kram Hillevi

  SvaraRadera
 7. Oftast så kommenterar jag nog inte alls såna gånger. Alla gillar vi olika saker och när det inte är människor som far illa utan färger, dofter, sorter osv då är det okej tycker jag. Däremot bloggar jag gärna om det jag gillar eller inte gillar för där måste jag så klart få tycka hur mycket som helst! :)

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)