Drama Leaves

fredag 10 september 2010

Öppna eller inte öppna

det är nu den stora frågan!

Ja, det där med att starta eget har ju verkligen satt mitt tålamod på prov.

Först allt strul med lokal(det har jag besparat er), sen frågan om man skulle beställa varor från sommarkatalogerna eller vänta in hösten. Jag beslutade ganska snabbt att det var bäst att vänta in hösten. Då kom väntetiden hos Bolagsverket - frågan om namnet blev godkänt och när jag isåfall skulle kunna tänkas öppna?

Bolagsverket fick tummarna loss efter många veckors väntan och problemen såg ut att lösa sig.

Äntligen började varorna att anlända och funderingar kring att kanske kunna öppna lagom till byns vårmarknad 4/9 infann sig - trodde jag ja!

Flertalet av leveranserna har bestått av hälften av de varor jag beställt (och i vissa fall blivit lovad att få i tid) Några leveranser har fortfarande inte behagat komma trots att de skulle varit hos mig för tre veckor sedan! Jag har fått lägga nya ordrar hos andra leverantörer för att fylla upp på hyllorna sålänge.

Häromdagen fick jag reda på (efter egna efterforskningar) hos en leverantör att mitt företag inte fanns? Att jag inte stod som ägare av mitt företag? Och till sist att jag inte var registrerad för moms? I dessa påståenden fanns inte ett som var rätt och jag började bli liiiiiteee trött på den leverantören!

Men igår fick vi äntligen rätt på alla frågetecken (dom som inte funnits om de bara visst var de skulle titta efter informationen. Jag fick guida dem via telefon! Stora företag med okunnig personal, eller vad beror det på?) och varorna från dem är skickade och hinner alltså fram i tid, pust!

Idag fick jag då nästa bakslag (tur man står stadigt "ler") när jag hämtade ut min kassa på postens utlämningsställe, eller jag ska kanske säga att jag hämtade ut en del av min kassautrustning... för ett paket har kommit på avvägar och ingen vet i dagsläget var det är! En av de andra viktiga delarna har inte ens aviserats...
Men jag har en streckkods-scanner och en kvittoskrivare...
Och jag som ska hinna lära mig kassasystemet, lägga in alla varor osv. känner mig liiiiite uppgiven ikväll - HUR I HELA VÄRLDEN SKA JAG KUNNA ÖPPNA PÅ LÖRDAG?

Hälften av butiken hyllor gapar tomma!

Jag som beställt så mycket varor att en del var tänkta att hamna på lagret för att kunna plockas fram varteftersom!

Jag har (förmodligen) ingen kassa!

Men det sista som lämnar en är ju hoppet... så jag hoppas fortfarande på en öppning på lördag men jag kan inget lova!

Till er som ev. tänkt besöka butiken under öppningsdagen vill jag be att få återkomma på torsdag med besked om hur det blir!

Med det vill jag önska er alla en fin fredagskväll och en härlig helg - på söndag åker jag till Österlen =)

13 kommentarer:

 1. Oj det verkar vara lite mycket för dig nu! Jag håller tummarna för att allt fixar sig! Glöm inte bort att andas emellanåt :)
  Ha en skön kväll! / Irene

  SvaraRadera
 2. Hej Gittan!
  Oj, det verkar väldigt stormigt kring din affärsverksamhet just nu och jag förstår att det tär på tålamodet!
  Man kan undra varför all byråkrati skall vara så komplicerad och malar väldigt långsamt.
  Hoppas det löser sig snabbt och du kan ha din planerade öppningsdag!
  Trevligt veckoslut!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 3. Hoppas det löser sig, låter krångligt , knepigt och tålamodsprövande! Hoppas turen till Österlen blir fin!/Sophia

  SvaraRadera
 4. Det vore väl bra att öppna så fort som möjligt, men jag fattar inget om kassamaskiner. Kan du inte bara ge kunden ett skrivet kvitto???
  Inte så kul med halvtomma hyllor, men så här i början kan du väl ha lite loppisgrejor på några hyllor (från eget överskott)???
  Ha det gott och hoppas du får dina leveranser snart!!!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Oj, vad du får jobba i motvind...tänk att allt skall va så krångligt! Jag håller tummarna för att ALLT löser sig, så att du kan öppna din butik och börja sälja! Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Oj, oj...... Det är antagligen ingen tröst..... Men jag har varit med om ett antal 'nyöppningar' och det brukar vara precis som du beskriver ända fram till öppningstimmen...... Det gäller att rusta sig med stålmage och ett stort lugn samt en stor flexibilitet och förmåga att lösa problem.... Och det är dessutom en bra erfarenhet att ha med sig sen när verksamheten dragit igång.... Men just när man är mitt upp i allting, kan det ju kännas hopplöst.

  Så, försök att behålla lugnet, och kom ihåg att det är du som bestämmer hur du ska göra i slutänden....

  Jag håller tummarna att allt löser sig så smidigt som möjligt....
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 7. Det brukar väl alltid bli strul med saker man tänkt sej o man stressar ihop o tror att allt går åt pipan. Men sen, i sista änden löser sej det mesta o det blir bra. Jag tror det gör så för dej med. Håll bara humöret uppe!! Jag tror på dej. Lycka till. Önskar jag kunde bott närmare för då hade jag varit där när du öppnar. /Knatten

  SvaraRadera
 8. Håller tummar och tår att det löser sig på NÅGOT sätt!
  Linda

  SvaraRadera
 9. Vad jobbigt när det inte går som man tänkt sig! Förstår at tdet för med sig en hel del att öppna eget, som anställd kan man ju bara hänvisa till någon annan och gå hem och "fira" helg... Hoppas allt löser sig och att hyllorna blir välfyllda så småningom! Lycka till med butiken!

  kram louise

  SvaraRadera
 10. Håller tummarna till att allt går bra. Men du verkar vara en luttrad människa, så du kommer nog på smarta lösningar om något skulle fela.
  Stort lycka till!
  Kram Pella

  SvaraRadera
 11. Usch vad det blåser motvind på din plats på jorden. Men du, nu kan det väl bara bli bättre med affären. Ha en mysig kväll. Jag pustar ut efter resan till Lofoterna.
  Kram Petra B.

  SvaraRadera
 12. Fy sjutton vilken otur du verkar ha, jag hoppas och håller tummarna att det bara blir bättre nu och du kan öppna som planerat.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Hoppas att allt löser sig så att du kan öppna som du har tänkt.


  Ha det gott
  kramen/Gunilla

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)