Drama Leaves

söndag 19 september 2010

Skördetid - Harvesttime

Idag har jag inte gjort många knop inte... vaknade och mådde sk-t och det berodde inte på att vi var borta på middag igår. Det ska erkännas att det blev ett par glas vin mer än vanligt... Trevligt sällskap, många glada skratt, god mat och gott vin, vad mer kan man begära av en lördagskväll =)
Men visst känner man av att det blev en sen kväll eller om man föredrar så blev det en tidig morgon (vi var hemma kl.04.00 imorse) Min mamma brukade säga till mig när jag var i tonåren att "inte komma hem så sent..." då tassade man in så försiktigt framåt sexsnåret och det är ju inte sent - det är ju väldans tidigt "skrattar"

Som sagt vaknade och mådde kopiöst dåligt, det har hållt i sig hela dagen och jag har inte gjort mycket nytta. Men det är ju val idag och att rösta vill jag ju inte missa så jag tog en kort tur ut i växthuset för att se om det behövde vattnas, kanske kunde lite frisk luft pigga upp, plus att jag behövde få känna om jag trodde mig klara av promenaden på två kvarter bort till Vallokalen.
Jag blev glatt överraskad över hur många mogna paprikor det fanns i växthuset och gick in igen för att hämta en rejäl skål. På en av plantorna plockade jag 15 röda paprikor!


Det finns fortfarande gott om omogna frukter på alla plantorna och det betyder att vi är självförsörjande på paprikor till alla vinterns grytor m.m - me like! Hacka dom och stoppa i frysen får jag göra imorgon då jag förhoppningsvis mår mycket bättre.

Idag tänder jag ett extra ljus för min mamma som lämnade oss den 19:e september 1998 nyss fyllda 55 år. Saknaden efter dig är tung att bära av flera skäl och det går inte en dag utan att jag tänker på dig och hur annorlunda livet kunde ha varit om du fortfarande fått vara hos oss - älskar dig och saknar dig varje dag!

9 kommentarer:

 1. Ja, vi säger att du var uppe med tuppen när du kom den tiden på morgonen.:o)

  Vilken skörd av paprikor doch persikor ochså. Kalasgott.
  Kanske jag skall flytta drivhuset ut till sommarstället någon gång för jag har inte odlat något i det annat än blommor.

  Hoppas att du mår bättre idag.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 2. Pratade med en väninna som visade samma symtom som du igår.... ;-) Det är kul när det är kul.... men oj, vad jobbigt det är dagen efter.... De få gånger det händer nu för tiden dock kan det ju vara värt det..... (eller!?)...... Känner åtminstone igen mig.....

  Men, vilken paprikaodlerska du är..... Menar du att du skördat så där många nu.... Måste kännas hur bra som helst att ha det i frysen för att plocka fram under vintern....

  Förstår att du saknar din mamma och tänker på henne.... Livets händelser är i bland oförklarliga, oförståerliga och tunga....

  Kram...............
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Tjaaa....vin är gott. Men aldrig dan efter ;))))
  Wow vilka paprikor...
  Så tråkigt att förlora sin mamma så tidigt i livet. Förstår att du saknar henne och tänker på henne med mycket kärlek.
  Kramar.

  SvaraRadera
 4. Sorgligt att förlora någon när de är så unga, min pappa var 63 och det var med alldeles för tidigt man var liksom inte riktigt klara med varandra (om man nånsin blir det?).

  Hoppas iaf du mår bättre idag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastisk vacker skörd Gittan, det finns ju inte som smakar så gott som egna grönsaker.

  SvaraRadera
 6. Hej Gittan!
  Himmel vad du skördat paprikor, otroligt!!

  Tur att det finns motståndare till Sverigedemokraterna över hela Sverig, SÅÅÅÅ viktigt att de inte får ännu större makt och inflytande!
  De har ju precis samma hemska åsikter fast de nu är klädda i kostymer!

  Jag förstår att du saknar din mamma!!
  Min mamma lever men bor på ett demensboende efter en propp i hjärnan då hon opererades för hjärtinfarkt. Hon blev sjuk när hon var lite drygt 60 år, och jag fick en "annan" mamma då.. Delar av henne finns ju kvar, men till största delen är hon en annan person, så det känns som att hon dog delvis då.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Oj, va många paprikor du har. Så många har inte vi men jag är glad för de få i alla fall.

  Det är sorgligt med människor som dör för tidigt.

  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Vilka mängder av paprika! Förstår att du gillar..

  Att mista sin mamma så tidigt måste vara tufft, förstår att du tänker på henne, fint att tända ett ljus.
  kram!

  SvaraRadera
 9. En skål med nyttig godis och tillika lön för odlarmödan. Vackert!

  Nu är min säsong i det närmaste slut, endast enstaka blommor kvar och får bara minnas de soliga dagarna över hela låååånga vintern.

  Kram /Bea

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)