Drama Leaves

tisdag 28 september 2010

En heldag i trädgården

blev det i söndags. Kameran fick snällt stanna inne men jag ska försöka hinna ett varv med den imorgonbitti. Vi gjorde så fint därute maken och jag! Han klippte alla gräsmattekanter och bara det gör ju att hela trädgården får sig ett rejält lyft!
Så till alla er som inte hinner eller orkar rensa inför vintern ger jag rådet att klippa gräset och skära gräskanterna så blir ni garanterat glada av att titta ut varenda snöfri dag hela vintern!

Vad jag fick gjort... vet jag inte riktigt om jag ska vara ärlig "hihi" Men alla krukade perenner har flyttat bort i de tomma pallkragarna... Visst ja, det var ju det jag gjorde, jag flyttade och förnyade jordgubbsplantorna. Från de gamla, slitna och numera ganska dåliga pallkragarna flyttade jag jordgubbarna och sen tömde jag ut ett par skottkärror av jorden på den yta där vi ska så gräs (nä, jag har inte fått fnatt! Vi sår gräs för att slippa ha bar jord att rensa tills det någon gång i framtiden ska anläggas nya gångar som sträcker sig över större delen av den ytan) Sen flyttade jag alla krukade perenner till de tömda kragarna och gjorde rent backarna de stått i. Perennerna klarar sig bra där de står nu tätt tillsammans med lite skydd från pallkragens kanter. Till våren ska de säljas utanför butiken allihopa.

Nu kallar tvätten som vill bli upphängd och sen kallar väl bingen skulle jag tro =) Jag återkommer med några trädgårsbilder imorgonkväll.

6 kommentarer:

 1. Det lyfter enormt att skära kanterna...Det är också skönt att ha det gjort på hösten för på våren är det så mycket annat i början på säsongen.

  SvaraRadera
 2. Är inne och smyger runt på trädgårdsbloggar idag särskilt fina som din! Lämnar ett avtryck iform av en hälsning!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 3. Oj, vad flitig du har varit. Ska bli kul att se alla bilderna!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Skönt att göra undan de där sakerna..... Klippa gräset gör underverk!!!!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 5. Oj,oj så mycket du har att stå i! Det låter spännande med en alldeles egen affär! Naturligtvis önskar jag dig all lycka med den!
  Synd att ingen bloggkompis har en käck prylaffär där jag bor;))
  Jag har varit inne och kikat i din shopblog./Anja

  SvaraRadera
 6. Så flitig du varit! Jag har varit ute med Neo i trädgården o donat lite den här veckan, vädret har ju varit toppen! Lite som du flyttat perenner och ställt undan krukor, rensat i pallkragarna och vattnat pelargonerna i växthuset.
  ha det gott! Kramen!!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)