Drama Leaves

torsdag 1 juli 2010

Morgonens goda skörd!

Klockan 06.45 stod det en toka i min trädgård iklädd "nattasärk" och bara fötter och plockade jordgubbar

Jag som inte äter frukost normalt sett, två koppar java sen är min frukost intagen =)
Det är bara solvarma jordgubbar som kan få mig att äta frukost! En STOR tallrik fylld med Kellogg´s cornflakes, skurna jordgubbar (men de måste vara från egen odling), mjölk och lite socker...
Kan man få en bättre början på dagen?
Nu ska jag göra mig iordning för jag läste att någon skulle få fint besök idag. Betyder det att jag måste måla naglarna och fixa håret osv? Nä, det hoppar jag över du får ta mig som jag är "asg"
Ha en bra dag

16 kommentarer:

  1. Hej Gittan! Vackra foton du har här!
    Mvh Hemmafixare...Välkommen att besöka mig!

    SvaraRadera
  2. Låter som den bästa starten på dagen man kan önska sig...... Solvarma jordgubbar är de godaste...... Vilken härlig syn det måste ha varit att få se dig i nattlinnet plocka morgonjordgubbar........ :-)

    Ha det sommargott!
    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  3. Mmm jordgubbar är gott, jag imponerade på mina barn med att koka jordgubbsmarmelad och har blivit ombedd att se till att vi har det hemma hela året, så gott tyckte de det var.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  4. Lite klok var nog den den där "tokan" iallafall. Frukost måste man ha!!! ;-)
    Ha det gott - gubbsgott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  5. Men vad gott. Skall tassa ut i vårt land och se vad jag kan hitta där. Tack för tipset om fiberväven. ha en fin fin dag/Gela

    SvaraRadera
  6. De ser väldigt goda ut :-) Vilken lyxfrukost ...Kram

    SvaraRadera
  7. Hemmafixaren: Hej, kul att du lämnade ett spår efter dig =)

    Charlotte: Grannarna är härdade, jag tassar ut varje morgon för att öppna dörren till växthuset.

    Millan: Här brukar det kokas sylt/marmelad på de ev. bärrester som finns kvar i frysen från fjoråret. Jag är för snål med de färska bären för att "offra" dem på sånt =) Det finns ingen godare sylt än den hemkokta!

    Ruben: hihi, trodde du ja! Hon mår som en prinsessa när hon fått sitt morgonkaffe =) Ikväll blir det jordgubbar med grädde till efterrätt - mums!

    Gela: det blir till att täcka gubbarna med fiberväv nu, koltrasten han försåg sig flera gånger om i eftermiddags och jag är inte så sugen på att dela med mig av just de godsakerna.

    Lena: Behöver jag säga att det smakade gudomligt..

    SvaraRadera
  8. Mysigt att vara ute och skärda så tidigt. Jag älskar mornarna.

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Gott! En lyxfrukost :) Jag åt mina första smultron idag *ler nöjt*

    Vad fint du har det hemma hos dig! och vilka gurkor! Mina plantor ruttnade i år och sedan fick jag inte köpt nya..... däremot så växer tomaterna himla bra :)

    Undra vem du fick besök av?

    Ha det gott, kram ♥

    SvaraRadera
  10. Sonen kom in med en "gubbe" som han plockat till mig i växthuset, då de har fått frytta dit för allt som vill kalasa på det. Härlig start du fick.
    Kram Pella

    SvaraRadera
  11. mm, så gott, det där har jag till lunch flera dar i veckan nu (fast köpta då vi inte har några egna...är så dålig på att odla matnyttigt...)
    Angående katter i bur är du nog den första som har uppmärksammat det på ett positivt sätt, de flesta verkar tycka att katter skall springa löst - "det är ju deras natur"....men själv skulle jag aldrig kunna ha lösa katter, skulle oroa mig vart de var etc, och trots att jag älskar katter så är jag inte förtjust i att ha grannens katter i mina rabatter, då shasar jag iväg dem. och då skalljag ju inte mina egna springa i andras rabatter heller!
    Vad fint du har nu i din trädgård!

    SvaraRadera
  12. Själv är jag en frukostmänniska men alla är vi olika! Förstår att du i alla fall inte kunde stå emot de mumsiga gubbarna till frukost!

    kram louise

    SvaraRadera
  13. Mums för det. Jag springer oxå ute i nattsärk i trädgården men några grannar har jag inte. /Knatten

    SvaraRadera
  14. Läckert och snudd på lite lyxtillvaro, med egna jordgubbar till frukosten ;)
    Må gott! /Bea

    SvaraRadera
  15. AnnCharlotte: Just nu är det jordgubbsfrossa hos oss =)

    Marina: Jag gillar att tassa ut och öppna växthuset tidigt på morgonen. Det är så rofyllt och stilla då...

    Lotta: Vi har frossat i jordgubabr till efterrätt varenda kväll nu - det är vardagslyx! Besökaren var jag, hemma hos Frökan Humla.

    Pella: Tur att det finns alternativ-odling även av jordgubbarna så att inte allt blir uppätet av "ohyra"

    Rosor och ruiner: Här är det jordgubbar till efterrätt varenda kväll nu =) Det är väl naturligt för alla djur som inte lever i fångenskap att röra sig fritt. Men inte kräver hundägare och andra att deras djur ska få röra sig fritt överallt. Jag skulle också oroa ihjäl mig om jag släppt min katt lös (vi hade inne-katt innan vi fick barn)

    Louise: Hotellfrukot är min grej "ler" Då kan jag plötsligt stoppa i mig massor! På helgerna äter jag faktiskt lite grann till frukost för att vara "social" med maken.

    Knatten;: Hade jag inte haft några grannar hade jag sprungit ut utan särk, den tar jag nämligen på när jag stiger up "asg"

    Bea: Visst är det lyxigt med egen skörd oavsett när man äter den =) De senaste dagarna har vi frossat på gubbar varenda kväll - mums!

    SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)