Drama Leaves

fredag 23 juli 2010

Lägesrapport

Nu händer det saker på starta-eget-fronten!
Butiksnycklarna sitter i min nyckelknippa, möblerna till pentryt är komna, massor av varor är beställda från ett flertal olika företag (maken och jag besökte ett företags show-rum i måndags där vi gick i flera timmar och beställde en hel del) Och ännu mer ska beställas.

Däremot har jag börjat vela med om jag ska ha en kassa och separat dator eller om jag ska ha en PC-kassa... Har du någon åsikt om detta så skriv gärna ett par rader.

Igår var vi i butiken och började ställa iordning. Medan maken fyllde igen alla gamla hål i väggarna och tog bort listen som satt mitt på väggen så passade jag på att städa pentryt och den nybyggda toaletten. Svor över klantskallarna till hantverkare som byggt och målat där, man är allt bra miljöskadad när man är gift med en hanverkare och även jobbat som det själv. Men nu var det ju hyresvärden som stod för ombyggnaden och då får man ju ta det som det blir.

På kvällen for vi och handlade såna där livsnödvändiga saker som kaffekokare, kaffe, filterpåsar och toapapper - mer behöver man väl inte =) Och idag har jag målat golvlister, ytterdörren och en av väggarna i butiksdelen.

Imorgon blir det fortsatt målning för min del medan maken gräver färdigt för el och vatten mellan dammen och garaget här hemma.

Min dator är fortfarande död och det är jag lite deppig över... Just nu sitter jag på kontoret vid makens dator men vi kommer inte riktigt överens... Jaja, förhoppningsvis är min snart återupplivad igen och med lite tur så finns alla mina bilder kvar (som om jag var en kvinna med tur?) Men hoppet finns ju iaf.

Ha en fin helg, jag befinner mig leende och svettig i butiken där jag fortsätter att måla =P

Kram gittan

18 kommentarer:

 1. Späääänande!!!!

  PC-kassa helt klart, utan tvekan! Det är antagligen det billigaste alternativet dessutom. Du kommer kunna sköta kommande uppdateringar framgent på ett smidigt och billigt sätt. Det smartaste är dessutom att leasa kassan för få har du dessutom möjlighet att kunna byta den ifall det skulle vara aktuellt (ex. efter en 12-mån periods kontrakt). En dator kommer du ju ändå att behöva så genom att köpa en pc-kassa slår du två flugor i en smäll. Men anledningarna är mååånga till varför en pc-kassa är mycket bättre.

  Lycka till....... å hoppas att din dator snart blir frisk igen :-)
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 2. Låter svettigt att måla i denna värmen.
  Jag håller fortfarande tummarna för dig och dina bilder.
  Ha det gott i helgen!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Va spännande det låter med butiken o allt!

  Camilla o jag pratade i går om att vi måste åka o kolla hos dig sen när du är igång.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej Gittan!
  Du är duktig du som har massor med energi och brinner för din sak, vare sig det är rabatter, blomster eller egen affärsrörelse!!
  Lycka till!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vad kul att det är så på gång med saker och ting. Tråkigt med datorn. Jag har inte haft tid att titta runt så mycket på sista tiden så då kanske jag inte missat så mycket hos dig iallafall.
  Tack för lägesrapporten.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Hej igen!

  Mailar dig senare idag lite mer om kassorna!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 7. SPÄNNANDE!!! Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Spännande med dkin verksamhet som vi säkert kommer få höra mer om hoppas jag!

  Håller tummarna att datorn fixar sig, vet hur det är med havererad dator, råkade ut för det i vintras. Hade backup på alla foton som tur var för allt försvann från datorn...

  kram louise

  SvaraRadera
 9. Grattis till att det går framåt:) Ska bli spännande att få se bilder från butiken snart!
  Ha det gott, Charlotta

  SvaraRadera
 10. Det låter bara så himla kul att få ha ett sådant projekt framför sig.
  Mycket jobb, mycket svett men guuud vad bra det kommer att bli, det är jag övertygad om.
  Ha det super!!
  Camilla

  SvaraRadera
 11. Tänkte bara kommentera din stilla undran över Alliumblomställningrna. Mina har också spruckit upp, så jag tror att de gör så, mognar fast man plockat av dem omogna.
  Bara att kasta tillbaka ut i landet alltså:)

  SvaraRadera
 12. Angående blåbären har jag svarat under din fråga i min blogg ifall någon mer var intresserad av svaret! Blåbären rekommenderas!

  kram louise

  SvaraRadera
 13. Vad härligt att du är på G nu!! Ser fram emot att få göra ett besök i din butik snart!

  Kram!!

  SvaraRadera
 14. Ojoj, så nu är det riktigt på gång..! Är det i Kävlinge, eller?

  SvaraRadera
 15. Hejsan. Halkade in på din blogg och gillade vad jag såg:) En liten fråga bara. På din underbara bild i början av bloggen är en växtt brevid funkian som jag gillar. Vad heter den?? Det är den precis till vänster och lite bakom som ser ut som ngt gräs med en upprättstående blomma el liknande... mvh AnnaGreta

  SvaraRadera
 16. AnnaGreta: Det är Rosenstav, finns i både vitt och lila.

  SvaraRadera
 17. Charlotte: Det blir en Pc vilket jag var inne på ganska tidigt men så började jag tveka... ,ycket beroende på priset. Billigare blir det inte, den kostar mer än vad en separat kassa och en dator kostar tillsammans. Men jag tror ändå att den är värd det.

  Millan: MYCKET svettigt vill jag lova att det var! Eftersom jag inte fått nycklarna till butikens entrédörr än så kunde jag inte öppna ut och det var otroligt varmt och innestängt. Tur att kylen fungerar för det dracks mycket kallt vatten de dagarna.

  Marina: Ni är SÅ välkomna!

  Bea: När jag väl brinner för något finns det ingen broms! Jag älskar när det är många bollar i luften och detta kommer nog bli bra det med =)

  Annika: Ja nu är det full fart framåt! Datorn däremot börjar göra mig allt mer desperat, hoppas vår reparatör snart är tillbaks från sin semester!

  Anette: MYCKET =D

  Louise: Det kan jag lova att ni kommer att få göra. Risken är väl snarare att jag tröttar ut er med mitt affärsprat "skrattar" Back-up vilket "fult ord" när man önskat sig back-up i present men inte hunnit fylla år innan den behövdes =(

  Humlan: Du är alltid välkommen!

  andré: Dubbelt JA!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)