Drama Leaves

lördag 17 juli 2010

Varannandagsväder

Ömsom regn ömsom sol är förvisso bra för både människor och växter, synd bara att vädret inte är i fas med våra aktiviteter...

Igår hade vi nog den skönaste kvällen hitills. Maken och jag gick och pulade länge och satt sen ute i trädgården till midnatt och bara njöt av värmen, lugnet och tystnaden.
Såg svalorna ta ut svängarna där de passerade gång på gång och slutligen kom fladdermössen =) Det har blivit lite av en sport att se om de finns kvar från år till år. De är två så vitt vi vet och det är ganska mysigt att sitta och betrakta deras ryckiga framfart när det börjar skymma
När mörkret sänkte sig över oss tände vi några lyktor och fortsatte njuta.

I morse vaknade jag av världens åska! Jag gillar ju åska men hade inte lust att vakna tidigt av den anledningen. Det är svårt att säga hur mycket det åskade men om jag säger som så att knallarna avlöste varann som nyårsraketerna vid tolvslaget så förstår ni säkert =) Och de var nära - hög mysfaktor!!!
Sen kom regnet! Det fullkomligt vräkte ner och under de kanske två minuter det varade hann vi får dryga 10mm. Gatan flöt (jag var ju tvungen att tassa upp och titta ut =)
Nu är det tveksamt hur dagens fortsatta väder kommer att se ut. Himlen är gråmulen för att stunden därpå se ut att kunna spricka upp i sol. Jag hoppas bara att det inte regnar mer idag! Två av mina döttrar ska vara med i Karnevalståget i Landskrona i eftermiddag och framåt kvällen ska de dansa på stora scenen på Rådhustorget (efter Erik Sades framträdande)


"Problemen" inför butiksstarten är lösta! Skam den som ger sig som man brukar säga, eller rätt man på rätt plats hade också passat här. Jag envisades med att stå på mig med mina rättigheter och igår fick jag prata med en annan handläggare på AF som var specialist på just frågor när det gäller att starta eget - enl. honom finns det inga problem, så nu vet jag hur jag ska gå tillväga =)


13 kommentarer:

 1. Toppen, Gittan! Grattis!
  Din daglilja är fantastiskt vacker, måste jag bara tillägga! ;)
  Ha det gott!
  /Cyrene

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att det verkar ordna sig med företaget!

  Vilken underbar kväll ni verkar ha haft igår. Sådana är oförglömliga!
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. Skönt att det ser ut att lösa sig för dig. Hur mycket onödigt gör man inte. I går vattnade jag som en besatt, fruktansvärt torrt, och vad händer, jo 30 mm regn på en liten stund. Så mycket att fördämningen uppe vid gatan brast, inte så kul precis.
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder! Måste prioritera ny kamera...

  kram louise

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att det löst sig med problemen..... Kuuul! Myskvällar är sköna och regn inte fel det heller..... Åh vad snygg daglija!!!! Åskat har det gjort här också, men samtidigt är det så varmt hela tiden att de rengskurar som kommer inte räcker..... Idag har jag vattnat hela dagen känns det som för att riktigt vattna igenom allt. Hua, men nu är det klart. I morgon bär det i väg på auktion.....

  Ha det gott och fortsatt lycka till med allt butikspysslande....
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 6. Hoppas det gick bra för döttrarna i "tåget"! Här kör vi beachhandboll för hela slanten ett par dagar nu. Kul!

  Vi har också suttit ute ett par kvällar, lääänge. Så tyst o så stilla!
  Även här kollar vi fladdermöss faktiskt. Lite kul!

  Det kom lite åska o regn här också i går morse mne inte så strängt tycker jag, mer så att det gick runt oss ett tag. Drar sig ju ofta till sjön här.

  Så bra att det ordnat sig med problemen kring AF, företag mm. Hade annars en tanke om ni kanske kunde starta i makens namn så länge....

  HA det bra! Kram!

  SvaraRadera
 7. Hillevissan. Tack!

  Cyrene: Visst är den fin! Köpt som 'Stella d' Oro' men det är det ju INTE. Har ingen anin gom vad den kan heta men färgen är så mild och behaglig, jag gillar den jättemycket!

  Madame C: Dom kvällarna lever man gott på hela vinterhalvåret sen =)

  Mammi: Ja, nu kör vi! har redan handlat färg för att måla butiken, beställt hem bord och stolar till pentryt och sitter och gör beställningslistor så att jag kan fylla butiken till bristningsgränsen "skrattar" Regn är bra men det behöver ju inte komma som skyfall! Här finns risken för att det går upp i källaren när det regnar som värst och det är då inget skoj.

  Louise: Min kamera är ingen "värsting" men den tar ganska bra bilder. När de inte blri så bra så är det mig det beror på men så är det ju brorsan och inte jag som är fotograf "ler"

  Charlotte: Nu känns det riktigt bra med att starta eget! Alla hinder försvann som genom en vindpust och jag som haft så mycket huvudbry i onödan - tänk om jag fått rätt information från början... så mycket energi och sömnlösa nätter det besparat mig! Dagliljan är köpt som 'Stella d' Oro' men det är det inte. Stella visade jag i förra inlägget och hon är riktigt gul. Men denna är underbar i färgen, en av favoriterna (haha, jag älskar ju ALLA mina dagliljor) Här vattnas mest krukor men så har det också gått en bäck genom vår trädgård en gång i tiden så vi har inte så värst torrt. Hoppa sdu hittar något skoj på auktionen.

  Marina: Om du visste vilken kväll det blev igår! Det blev tårögt av glädjetårar redan innan de klev upp på scen. Där följde en riktigt bra show, M har inte dansat på många år och hoppade in med bara en veckas förvarning - starkt jobbat! Stolta stod vi och tittade på dem tillsammans med syster nummer två.
  Det känns SÅ skönt att ha fått klartecken från AF. Tänk om jag fått rätt besked från början, så mycket huvudbry jag sluppit då! Men nu kör vi!!! Vi har faktiskt funderat på om man kunde köra i hans namn till en början men han har ju redan sitt företag och det hade blivit lite krångligt med pappersexercisen. Lycka till i handbollen / kram

  SvaraRadera
 8. There are joy at every corner and time when we look and care. A hot summer day, a cool summer night, a rainy day, are things that spice up our life.... They come hand in hand, and thus so difficult to say which one is better.
  Cheers,
  ~bangchik

  SvaraRadera
 9. I dag blir det trädgården för hela slanten för min del, perfekt för kropp och själ (och rabatterna)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Här har vi haft ett "litet" regnväder den senaste månaden. Men man får vara glad för det lilla. Det är verkligen brunt och torrt överallt. Tom träden har börjat dö av torka.
  Så skicka hit Tor är du snäll!!

  Vilken härlig blomfluga du fångat. Försöker många gånger att fota humlor fulla med pollen men de rackarna är ju aldrig still och bilderna blir inte alls så bra som dina:)

  Österlen låter superhärligt, älskar kivik och stenshuvud är helt underbart. Var på ett helt outstanding Arboretum där i krokarna en gång, kommer inte ihåg vad det hette, men promenaden där igenom var oförglömlig.
  Hoppas du hittar något riktigt speciellt där idag!!
  Camilla

  SvaraRadera
 11. What great pictures of the bee (fly?) enjoying your pretty flower. We haven't had an evening warm enough to sit outside. The sun has been out, but not very warm. I was just thinking other than working in the garden we haven't sat out and just enjoyed it much this summer.
  I hope you get more sun and less rain!

  SvaraRadera
 12. Hej Gittan!
  Så mysigt det låter med sen kväll i trädgården med lyktor och diverse fladdermöss ;)
  Vackra bilder på dagliljan.
  Ja, du är absolut rätt kvinna på rätt plats med tanke på en affärsrörelse!Hurra för kvinnor som kan!
  Ha en fin dag!
  Kram Bea

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)