Drama Leaves

måndag 24 augusti 2009

Oh, vilken underbar morgon! Oh, what a beutiful morning!

(Sorry, no english today since I'm to tired. Please use the google translater)


Jag har dragit på mig en dunderförkylning och helgen har gått i snörvlandets tecken. I lördags tog brorsan och jag ett jätteryck i vår fars lägenhet. Vi letade fram alla papper inför bouppteckningen och sorterade ut allt som ska köras till återvinning. Alla kläder kommer att lämnas till stadsmissionen med tanke på de hemlösa och allt annat som vi inte vill ha eller som ska sälja, kommer att lämnas till LIONS. Det känns bra att lämna till välgörenhet istället för att bara kasta. Vi jobbade undan så bra att vi tyckte att vi hade gjort oss förtjänta av en ledig söndag.

Igår var jag sämre än i lördags men vad hjälper det när gräsmattan MÅSTE klippas och jag är den enda i familjen som kan göra det (alla andra är SÅ allergiska) Jo.. man stoppar i sig ett par värktabletter så känner man inte hur öm kroppen och knoppen är. Eftersom jag aldrig får feber så är jag (enligt en läkare i min barndom) inte sjuk! Så lika bra att inse att jag är hur frisk som, även om näsan rinner hela tiden och hostan river i min såriga hals.

Gårdagens väder hade inte kunnat få mig att stanna inne ens om jag hade haft feber. Vilken underbar dag det var! Jag klippte gräset, klippte överblommade perenner och gick en runda med slangen. Slangen-rundan tar drygt en timmes tid eftersom jag vattnar rejält de dagar jag gör det. Det är bara de nyplanterade växterna som vattnas, de andra får minsann klara sig på egen hand.

Ni ser, här skämmer vi inte bort någon!

Imorse när jag klev upp i ottan (vilket jag alltid gör) var det ett helt underbart väder ute. Solen sken , det var helt vindstilla och termometern visade på 19 grader (66 degrees F) Jag tassade ut i det daggvåta gräset med kameran i handen.

(Nja, först började jag fotografera inifrån, sittande vid köksbordet, om jag ska vara ärlig)

Äppelträdet 'Ingrid Marie' börjar äntligen likna ett träd! Som jag kämpat och föjlt råd i både tidningar och böcker om hur man ska klippa fruktträd på rätt sätt. I vintras klippte jag det rejält för att få upp kronan och det såg fruktansvärt ut. Jag tror t.o.m att trädet skämdes =§
Det som lockar fram kameran där jag sitter vid köksbordet är färgerna i den upphöjda rabatten. Så vackert de lyser i morgonsolens sken!
Ullungrönnen får ganska många rönnbär i år. Det syns tydligt nu när de börjar rodna.
Nu kunde jag inte sitta inne längre! Frukosten var uppäten och solen lockade denna underbara morgon.
'Rhapsody in Blue' blommar igen!

Och det gör minsann 'Iceberg' också!
Lyckliga Lotta lyser upp på väggen under taket

Vilket underbart ljus det är denna vackra morgon!
Kannan jag fick på Mors dag har äntligen fått knoppar! Jag trodde inte den skulle hinna blomma i år.
I växthuset har jag satt en ny gurkplanta eftersom den förra gjort sitt. Jag får nog ta och binda upp den idag...
Skörden av hösthallon blir stor även i år. Härligt, jag älskar hallon! Det blir hallontårta på min födelsedag om en månad - tjoho!
Björnbärens blad skiftar redan färg. Vackert men är det inte tidigt? Kan det bero på att de står i kruka?
Den svarta Stockrosen blommar än. Till våren ska den få flytta till en plats där den syns bättre.
I Jordgubbslandet glimmar daggen som diamanter. På en del blad ser det nästan ut som frost.
Fler växter som börjat skifta färg. Det beror nog på att de fått flytta mitt i sommaren tror jag. Vi har helt enkelt stört årstidsrytmen.
Fjärilsbusken som jag "gjort" själv har vuxit rejält och blommar minsann!
Den nyinköpta Stjärnflockan blommar om
Och Dagliljan 'Stella dOro' blommar fortfarande. Det är helt klart den daglilja som blommat längst hos mig.
Lite godis som fick följa med in. Physalis, cocktailtomater och ett par hallon. En vitaminkick till min trötta kropp =)
Jag gör som igår (ingen feber = inte sjuk) tar ett par värktabletter (egentligen inget jag är glad för att ta) och går ut i trädgården och njuter av dagen!
Jag hoppas ni alla fortsätter njuta av det vackra sommarvädret!





16 kommentarer:

  1. Det är nog dags att ta det lungt nu, även om doktorn sa något annat. Förkylningar kan bli ordentligt besvärliga om man överanstränger sig.
    Du får vila ute i trädgården samtidigt som du njuter av den.
    Hoppas att du fick en vitaminkick av det goda du tog in.
    Krya på dig!

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat, men de hemlösa får inga begagnade kläder, så gjorde man på 1970-talet, nu omsätter man kläder och annat till pengar..

    SvaraRadera
  3. Tur att jag inte träffade den läkaren när min mellersta son var liten, han som du hade aldrig feber inte ens när han hade fått scharlakansfeber, öroninflammation och ögoninflammation samtidigt och då fick jag ringa tre gånger innan de släppte in oss. (Till sist lärde jag mig ljuga så vi kom in lite snabbare när han blev sjuk)

    I alla fall är det underbara morgonbilder du visar, jag har jobbat mycket den sista veckan men hoppas få mer tid över nu till trädgården.

    Krya på dej!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Vittran: jag tar det lilla lugna men klarar inte av att göra ingenting, då blir jag knasig. Så lite småplock i min egen takt är vad som får mig att må bättre. Dessutom är frisk luft alltid nyttigt =)

    Hannele: Nej, det vet vi. De hemlösa får numera kuponger som de får "handla" kläder för på Stadsmissionen istället. Det tycker jag nog är mer rättvist.

    Millan: TAck =) Det är väl tur att man inte är så insnöad på att man måste ha feber för att vara sjuk längre! När jag någon enstaka gång får feber är jag mer död än levande och kan inte vara ensam hemma ens. Då behöver jag hjälp för att kunna stå upprätt.

    SvaraRadera
  5. Visst var det en underbar morgon idag! Jag ahde förmånen att börja lite senare idag så jag åkte till ksogen med hunden, 07.10 var vi där. Härligt! Så mycket rönnbär fanns där och de är ju så vackra.
    Hoppas du mår bättre nu (feber eller ej!).
    Du har så mycket fint hos dig, här tycker jag det mesta är i mellanfasen. Men visst finns här pärlor här också så klart men mycket är avblommat så är det bara.
    Hallontårta blev jag så sugen på men just nu har vi en rabarberkaka i ugnen eftersom jag såg att där faktiskt fanns en ehl del rabarber i trädgårdslandet, synd att förfaras.

    Krya på dig kramar!

    SvaraRadera
  6. Usch, för förkylning och det är många som har drabbats av den nu när skolorna börjat. Hoppas att du sköter om dig i alla fall och inte glömmer att vila också emellanåt!
    Så många härliga växter du visar, men de vackra tuvorna i de rödaktiga färgerna vad är det? De var så enormt vackra!!

    Vet du...ängeln har tre knoppar!! Månne de orkar utveckla dessa innan hösten?
    Kram / Bea

    SvaraRadera
  7. Oj, vad du står i trots att du är sjuk. Njuta av det vackra vädret kan du väl göra i hängmattan eller med kameran i näven utan att köra ett träningspass med gräsklipparen?!
    Jag gjöt lite i betong igår och idag tog jag en lunchpromenad i det härliga vädret.
    Ha det gott! /Åsa

    SvaraRadera
  8. Vackra bilder. Jag har varit vid stugan men glömde kameran. Lika bra det, jag kollar in dina foton istället! Krya på dig, kramar, Wi

    SvaraRadera
  9. In any language it's easy to see it was a very beautiful morning!! I have the same plant that's in the picture after the butterfly bush, I think it's Masterwort but I can't remember right now. I hadn't seen it anywhere else before.

    SvaraRadera
  10. Marina: Tack! Så skönt att även du fick njuta av morgonen. Rabarberna måste jag ju också plocka. Men de hamnar nog i frysen för att bli paj i vinter.

    Bea: Tuvorna i rätt är Japansk Blodgräs, Imperata cylindrica 'Red Baron' Så skoj med knopparna. De klarar ju att står ute ganska kallt så förhoppningsvis får du känna doften av dem.

    Åsa: Det blir svårt! Vi äger varesig hängmatta eller solstolar =) Men jag tar det lilla lugna när jag är där ute. Och kroppen säger själv ifrån när den behöver få vilaom jag skulle gå fram för hårt (vilket jag inte gör). Gräsklipparen kan jag ju få att gå själv om jag inte orkar knuffa fram den dessutom.

    Wicke: Tack!

    Catherine: You are so right about that! It's an Astrantia major in that picture.

    SvaraRadera
  11. Ja, det kan verkligen vara ett härligt ljus nu fina dagar tidigt på morgonen. Och du har ju fångat det perfekt! Krya på dig!

    SvaraRadera
  12. Dear Gittan, I am so sorry you are sick, but glad you could still get out and enjoy the beautiful day. The clouds look magical and there is still wonder in the garden that helps any sickness fade into the background. Your harvest is fabulous and surely will bring you back to good health. I am so glad about the seeds getting to you!!!
    Triple kram,
    Frances

    SvaraRadera
  13. What a beautiful morning! I love the light and shadows at this time of the year. Your garden is lovely.

    SvaraRadera
  14. Vilka ljuvliga morgonbilder! Jag var oxå uppe tidigt så jag kan bara instämma på hur underbar morgon det var!
    Kommer gurkan att hinna ge något innan det blir för kallt?
    Har du en stund över så kanske du vill bjuda på kaffe nästa fredag? Förmiddag passar mig bäst om du kan eftersom Melle e i skolan?
    Kram/Veronica

    SvaraRadera
  15. Ljuvliga bilder från din trädgård. Det är en härlig känsla att springa omkring och fota på morgonen. Ibland undrar nog grannarna:=)) Tråkigt att du gått och blivigt förkylder.
    Skall vi nu försöka få till en dag då du kan komma hit…Jobbar resten av denna veckan och skall sen en tur till Ivö, kanske blir det Bäckaskog på lördagen. Sen jobbar jag igen i början av veckan och skall till Österlen på fredagen. Men kanske som det ser ut nu och om jag inte missat något så är torsdagen ledig. Kanske du kan då eller så får det bli veckan efter.
    Krya nu på dig, ut och plocka fläderbär och gör saft, varm sådan skall vara bra mot förkylning :=)))
    Vi hörs kramiz//kullervilla

    SvaraRadera
  16. andré: oftast uppmärksammar jag kvällsljuset mer men denna morgon var det så vackert att man måste vara blind för att inte se det =)

    Frances: Thanks! I think I'll get well quicker if I'm out there =)Don't have to do much just enjoy all the god stuff and the nice warm weather.

    garden girl: Thanks!

    Veronica: Gurkan hinner garanterat ge massor innan det blir för kallt. Vissa år har vi plockat gurkor i november! Men oktober är nog mer "normalt". Det ska bli SÅ skoj att träffas!!!

    Kullervilla: Jag kommer gärna och hälsar på! Lämnar ett meddelande åt dig på din blogg. Går det lika bra med flädersaft gjord på blommorna?

    SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)