Drama Leaves

fredag 3 juni 2011

Under solen intet nytt...

Nej, här händer det inte mycket i trädgården. Jag rensar det lilla som behövs och klipper gräsmattan, mycket mer än så är det inte.

Så vad sjutton ska man blogga om då?
Det känns som om jag redan visat allt och hur kul är det med "repriser"?
Treamastarblomman - vacker men oönskad. Jag har lyckats sprida den med komposten och försöker varje år rensa bort alla plantor som envisas med att dyka upp lite varstans som t.e.x mitt i en av de Japanska lönnarna

I apeln vid ytterdörren hänger ett fågelbad från ELDgarden (säljs i min butik)

I växthuset väntar den första gurkan på att bli plockad . Det kan jag lova att den blir ikväll =) Detta är en av gurkfavoriterna 'Zenia' en minidrivgurka som är suveränt god och ger rikligt
Jämteden står en gurkplanta som blommar makalöst mycket MEN den ger ju inga gurkor! Sorten är ny för i år och kommer förmodligen INTE att odlas fler gånger. Sortnamnet får jag återkomma med, fröpåsen ligger jämte datorn därhemma.

Hela Körsbärsträdet är översållat med bladlöss!!! Här hjälper nog varesig vatten slangen eller något annat. Det är bara att huka rejält vid gräsklippning för att inte ha håret/ryggen full av löss när man klippt där

Viola cornuta blommar fint i murens framkant och till min glädje upptäckte jag en svart 'Molly Sanders' i pallkragen med perenner till salu - tjoho! Den köper jag !!! Och den ska jag genast plantera nere i muren

Ytterligare en av trädgårdens 12 klematisar är på väg att blomma

Ginkon vecklar ut sina barr allt mer och verkar, som väl är, inte ha tagit så stor skada av frosten som knep de första barren

Men den är ganska lång och tanig fortfarande (den växer ju så kopiöst lååååååååååångsamt)

En helbild på Valnötsträdet. Frosten knep så gott som alla blad på de nedre grenarna medan de övre ser betydligt bättre ut.

Planteringen inunder sett ur en annan vinkel (då är det väl inte en repris?)

Gårdagen ägnades åt att baka till yngsta dotterns studentfirande nästa vecka. Chokladkakorna(istf tårta), småfranskan och örtbrödet med oliver och soltorkade tomater är klara. Optimist som jag är så trodde jag att jag skulle hinna vara ute en stund (klippa gräset)också men se tiden den räckte inte till. Medan degen jäste skyndade jag ut och vattnade i växthuset och alla krukor, det vara vad jag hann! • Om man får en inbjudan med o.s.a varför orkar man då inte höra av sig med svar innan den dagen infaller?


 • Varför tvingas vi gång på gång ringa och fråga OM de tänker komma trots inbjudningskortet?

 • Varför är man så nonchalant? Eller förstår vedebörande inte att vi behöver veta hur många tält, bord och stolar vi ska hyra?

6 kommentarer:

 1. Tycker du hade mycket att visa, och repriser måste det ju bli i våra bloggar, för man kan ju inte skaffa nytt hela tiden...även om lite nytt då och då piggar upp..:o)
  Ha det gott i värmen!

  SvaraRadera
 2. Jag är väldigt sugen på ett ginkoträd...
  Har sett för lite drygt trehundra på ett ställe men det var nog bara knappt en och en halv meter...kanske man ska satsa på ett lite större om det går långsamt.....
  Kan bara hålla med om att det är trist med folk som inte svarar i tid...
  Ha det bra och lycka till med firandet....
  Själv ska jag gå på två studenter och nästa år är det dags för oss att ha den första....

  SvaraRadera
 3. Här händer det hur mycket som helst i trädgården tycker jag. En massa nytt slår ut varje dag, det blir grönare och frodigare och dofterna avlöser varandra.
  Ja, visst är de små gurkorna underbart goda!

  Lycka till med studentfesten.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Du hade ju jättemycket fint att visa! Valnötträd skulle jag gärna ha! Och de där gurkorna ser väldigt goda ut, usch vad jag blir hungrig...
  Ha det bra! /Katarina

  SvaraRadera
 5. Jag kikar gärna på bilder ur alla vinklar och vrår!
  Pust, ni verkar fira studenten betydligt mer än vi gör, sonens pappa och farmor kommer hit från norr, men sen är det bara vi familjen. Så var det även när dottern tog studenten fast vi bodde nära alla släktingar då, kanske skiljer sig firande åt mellan norr och söder?
  Vi blev lite förvånade här då maken fick inbjudan till ett studentfirande till en kille som praktiserat hos honom.
  Men gott att äta måste vi förstås ha, dottern planerar bakandet för fullt, det tycker ju hon är roligast.
  Jag ska ha utförsäljning i Ystad hela helgen, så jag kan inte vara ute och njuta av värmen alls, jag hoppas den stannar!

  Ha en härlig helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Rosor och ruiner: Jo, jag vet ju att det måste bli så men ibland känns det verkligen som om man bara visar samma varenda gång.

  AnnCharlotte: Du ska definitivt inte köpa för litet iaf. Vårt har inte växt mer än kansek 1 1/2 dm sedan vi planterade det för flera år sedan.

  Marina: Kan tänka mig att det händer bra mycket mer hos dig. Jag har ju inte så många blommande växte utan mest vackra blad.

  Katarina: Valnötsträdet är oerhört vackert men jag som inte äter valnötter kan på hösten svära ganska rejält över det. Nötternas höljen ligegr som geggiga mumier överallt och måste samlas ihop = orangebruna fingrar el. vantar Desutom måste bladen räfsas ihop och forslas bort. I komposten ska man INTE lägga dem! Dels avger de ett gift som övrig växtlighet inte tycker om och de förmultnar inte (jag provade inann jag visste) MEN trots de negativa sidorna så är jag väldigt glad över att ha ett valnötsträd i min trädgård (man morrar ju inte över det hela året "ler")

  Camilla: Ja, vi firar verkligen rejält här. Det kommer släktingar, goda vänner, kompisar till döttrarna och hos många bjuder man även arbetskamrater, grannar ovs. (arbetskamrater har ju varken maken eller jag) Så det blir en nätt skara. "Viktigt" är också hur man åker hem från sin student, först flak med klassen ett par rundor i stan därefter helst en fräck cabbe till hemmet.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)