Drama Leaves

måndag 13 juni 2011

Lite gott & blandat

'Rebecca' som är planterad på garagets baksida blommar, just så röd som jag ville minnas att hon varMitt i den upphöjda rabatten blommar 'Warsawska Nike' och jisses vad många knoppar den damen bjuder på i år!I det norra hörnet har 'Nelly Moser' öppnat ännu en blomma. Även hon har gott om knoppar.
Det jag gillar bäst med Klematisar är dess vackra innersta - vi vet ju alla att det är insidan som räknas
I den upphöjda rabatten är det ganska välvuxet i år. Inte kan man väl tro att det för två år sedan inte fanns en endaste växt planterad här?
Inne i växthuset växer det så det knakar och
gurkorna är skördeklara både den mindre 'Zeina'
och den längre 'Futura'
Nya tomatsorter provas varje år och i år kunde jag inte motstå att testa den nya Vinbärstomaten. Den blommar i mängder och verkar kunna ge en ganska rejäl skörd. Och stora är de då inte tomaterna här, jämför med min lillfingernagel...
Alla mina Stjärnflockor blommar också - mmm... jag gillar dessa blommor! Här (i den upphöjda rabatten) har vi 'Star of Royal' som jag tog frön ifrån förra året

De nya frösådderna (under Apeln) ser inte likadana ut men attans vad snygga de är!!!Än blommar bara den ena plantan men jag hoppas innerligt att alla frösådderna blev likadana!Ha en fortsatt härlig kväll - nu ska jag dricka kaffe och mumsa på resterna av "studenttårtan" (chokladkaka med hallon och vaniljvisp - mums!)Jag har haft problem med att publicera mina två senaste inlägg. Det fungerar varesig genom att klicka på knappen eller med hjälp av kortkommando - är jag ensam om det? Förra inlägget kunde jag publicera ett par dagar senare men nu är det tid igen!

4 kommentarer:

 1. Tack o lov inga publiceringsproblem för min del.

  Fina klematisar och annat.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Wow, så snygg den är den upphöjda rabatten. Inte kan man tro att det är så ung. Jösses, vilka gurkor. Mina växer väldigt dåligt i år. Jag köpte en annan sort än vanligt.....får väl se om det hinner bli nåt. Hoppas studenten avlöpte bra och att ni slapp bli blöta.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Oj vad det växer hos dig, redan stora gurkor. blir allt lite avis...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 4. Vad det växer hos dig! Upphöjda rabatten ser verkligen lummig ut och det var kul att se den från en annan vinkel. Fina klematis också. Alla mina frös ner men kommer nu snällt igen.

  Den blå rosen är en stamros som inhandlades på eftersommarrea på Flora Linnea i Helsingborg förra året. Halva priset, perfekt. Lycka till i jakten på en ny, tror jag har sett den på Hallandsåsen också men Helsingborg är väl inte heller så långt för dig.

  kram Louise

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)