Drama Leaves

måndag 27 juni 2011

Utgrävningsarbete

En nyutslagen ros... ('Iceberg')
En nyutslagen Fuchia (Obs - den är köpt som VIT)
Fikonskörd i år?
Utgrävningsarbete på G. Slangen är mitt bästa redskap när jag ska gräva ut nya planteringar eller som i detta fallet bredda en befintlig plantering. Dryga halvmetern breddar jag Rönnrabatten
Alla perenner kommer att grävas upp och återplanteras tillsammans med en del nytt

Rönnrabatten ser idagläget oerhört trist ut, det händer liksom inget där!
Jag hann inte så värst lång under eftermiddagen, det var liiite väl varmt för att slita med tung lerjorden och min kropp värkte redan innan + att jag har en fläskläpp som heter duga efter att någon dj-la insekt bitit mig när jag skulle vara snäll och hjälpa maken fylla säckarna med häckklipp! Är man allergisk mot bett så blir man då rakt inte snyggare av att de attackerar en i ansiktet!
Idag fortsätter utgrävningarna men inte förrän senare för nu ska jag hem till en kompis på kaffe och "skitsnack" Något trädgårdsprat lär det inte bli. C har förvisso hus, men trädgård... nej det är inte hennes grej "ler"
Vi hörs!

11 kommentarer:

 1. Hej!
  Flitiga du som orkar bredda och förnya dina rabatter!
  Själv har jag ett stenröse som borde fixas, men...det är så tungt med sten och borde få tillgång en minigrävare ;)
  Det får bli till nästa sommar :)
  Ha en fin dag med dina väninna!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Det där blir ju kanonsnyggt. Härligt och fint med rabatter som har böljande former.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tycker du skall vara tacksam mot insekten. Den är inte alla som får flygande botoxinjektioner - och gratis dessutom!!!
  Rabatten tror jag kommer att bli jättefin!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Det är frustrerande när man inte är nöjd med en rabatt men oj så kul när man sätter i gång och gör om.
  Lycka till!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vad söt den var fuchian, även fast den var rosa :o) (har för mig att du inte är så förtjust i rosa...) Och visst är det kul att bredda/göra nya rabatter!!
  Har också vänner med hus fast utan trädgårdsintresse, visst är det märkligt..:o)

  SvaraRadera
 6. Bea: orkar och orkar... den andra planteringen (valnötsrabatten) har behövt breddas de senaste åren men lusten har inte funnits. Nu känne rjag att det är hög tid om inte en del av funkiorna ska försvinna för gott. Rönnrabatten är däremot så tråkig att det måste till en förändring i form av breddning och nyplantering.

  Lena: Jag kör vidare på den mjuka form den upphöjda rabatten har - gillar det skarpt!

  Ruben: Tack för den du! ;-P

  Marina: Ja, du vet ju som själv nyss gjort en liknande omändring. Rönnrabatten är katastroflt tråkig som den sett ut hittills. Men det ska nog bli bra!

  Rosor och ruiner: Visst är fuchian söt färgen till trots =) Du har helt rätt om mitt färgtycke. Jag försöker intala maken att vi ska gräva bort ännu mer gräs, men han är int elika fötjust i tanken som jag =)

  SvaraRadera
 7. Jag var tvungen att scrolla och se om jag verkligen hamnat på din blogg. En ros!!!??? Fast visst är den fin Iceberg! Grävning får man ta det lugnt med eller leja barnen som jag. /kram Anette

  SvaraRadera
 8. Anette: Hahaha... jag förstår hur du menar =) MEN vi har ju faktiskt TVÅ rosor, 'Iceberg' och numera även en orange historia som maken tvunget skulle ha (den fick ersätt den blå 'Rhapsody in Blue' som ju dog i vinter. Men nu blir det INTE fler rosor här!

  SvaraRadera
 9. Hej Gittan!
  Vi har ett ställe i trädgården där det är hopplöst med lökar. Har satt tonvis (överdrigt, och inte en lätt sådan ens) med Eremurus. De förde en tynande tillvaro under några år, men sedan försvann de. Vi fick fem stycken jättestora och fina kejsarkronlökar, köpta i Holland. Inte en enda kom upp. Vi har ingen sork, möjligen skogsmöss. Har insett, att det inte är lönt med lökväxter just där. Det konstiga är att två meter ifrån fungerar det med lökväxter.
  /R

  SvaraRadera
 10. överdrigt skall vara överdrift, men kanske lika svårt att förstå i alla fall! Ack!
  /R

  SvaraRadera
 11. Ruben: ;P Jag förstod även utan din förklaring. Tangetbordet gör oss alla till knasbollar ibland när det gäller stavningen =§

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)