Drama Leaves

torsdag 30 juni 2011

I växthuset


Jag gick lös med häcksaxen på buxbumsplantorna på "lekplatsen". Nu fick de alla en liiite rundare form med hopp om en dag vara runda, fina klot allihop.

Under gårdagens morgonrunda gav jag till ett "WOW" högt för mig själv när jag såg färgen på denna skönhet! Jag tror att det är 'Niobe' ivfs så finns det en 'Naiobe' planterad i min trädgård någonstans =) I verkligheten är den ännu mörkare även om jag tycker att bilden blev ganska hyfsad för att vara på en röd blomma

Åter till handlingen (rubriken) I växthuset börjar det bli fullt. Gurkplantorna har passerat två meter och klättrar vidare mot nocken (nya frön är satta för ytterligare skörd)

I vanlig ordning är det 'Zeina' som ger bäst skörd

Även tomatplantorna närmar sig tvåmetersstrecken och börjar rodna (plockade de första röda i förrgårkväll)


Årets "rookie" Vinbärstomatplantan är gigantisk! De ska inte pinceras (dvs. tjuvskotten tas inte bort) och grenarna är både många och långa. De slingrar sig fram över de andra tomatplantorna och liggande på golvet. En liten gallring hade nog inte varit fel trots allt men det får vi ta nästa odlingsår.

Vinbärstomaterna är ca 1 cm i diameter och de sittersom ett pärlband på rankorna. Än är det ingen av dem som börjat rodna, men jag hoppas det sker snart. Det ska bli spännande att smaka en ny "ficktomat" (jag fyller fickorna om kvällen under min bevattningsrond)

10 kommentarer:

 1. Inte dumt med egna tomater och gurka! Och formklippningen ser ju mycket lovande ut, och rätt var det är så har det gått några år och de har vuxit till sig! Klematisen blir jag sugen på, supersnygg färg! Och en klematis till får man ju alltid plats med... /Katarina

  SvaraRadera
 2. Så du har två omgångar med gurka. Har jag inte tänkt på att man kan göra så. Gör ju så med annat men men, man lär sig alltid nytt.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. När jag läser såna här inlägg blir jag bara mer sugen på ett eget växthus.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. Oj vad det växer hos dig.
  Njutbart att få följa med i ditt växthus. Tror inte vi har några tomater... Vinbärstomat låter spännande.
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 5. Hej och hå vad svårt det är att skicka kommentarer, funkar inte riktigt, blir så trött :=))Men anonymt funkade.
  Har tomater men inga mogna, skulle det vara ovan. Är snurrig men vet att vi har tomater i allafall :=)
  kramiz

  SvaraRadera
 6. Fina bilder! Här växer det också för fullt, dock utan växthus! Klematisen Mississippi river är verkligen mörklila, mörkare och mindre blomma än jackmanii. Söt, men klättrar som sagt inte själv.

  kram louise

  SvaraRadera
 7. Hej - første gang jeg kigger ind her - altid dejligt at finde nye haveblogs.

  Jeg kigger ind igen en anden dag, når jeg har bedre tid :o)

  Min egen blog er desværre nede - har den været hele dagen - pga. skybruddet i København :o(

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Men....vilken oas i ditt växthus, enorma tomatplantor, gurkor och ngt som växer hejdlöst omkring! Underbart!!
  Hi, hi, ...jag som tyckte att min lilla "kub" tillväxthus var otroligt fräsch idag som förövrigt rymmer endast en bråkdel av det du har :)
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 9. Hej
  Vad glad jag blir när man hittar bloggare som är från Lund ;) Bor du i lund ? Du har en mycket fin blogg och den ska jag följa kramar// jeannette

  SvaraRadera
 10. Katarina: Allt egenodlat smakar mumma =) Jag hoppa ju att mina små buxbumar en dag ska vara lika ståtliga klot som dina! Kan man skynda på tillväxten på något sätt för det går ju sååååå himla långsamt "ler" Finns det hjärterum så finns det... plats för en klematis. Jag "behöver" ett par till jag med "fniss"

  Marina: Jag brukar så en andra omgång i slutet av sommaren för att kunna skörda ända in i okt/nov. om hösten är mild. Men i år gick det snabbt att nå taket så det hinns kanske t.o.m sås tre omgångar?

  AnnCharlotte: Jag har ju alltid haft ett så jag har aldrig behövt tråna... men har du plats med ett tycker jag du ska slå till. Om inte anant så kan man ju ha ett mindre på husets fasad (som Lottas vinkast)

  Kullervilla: Kan det vara värmen?! =)
  Vinbärstomaterna verkar inte motsvara beskrivningen alls (hittills) de har fel färg, är hårda i skalet och en aning sura...

  Louise: Det fungerar säkerligen bra utan växthus också ;-P

  Bea: hahah.. man anpassar innehållet efter ytan, är det inte så =)

  Jeanette: Välkommen hit! Nej, jag bor inte i Lund men strax utanför, i Kävlinge där jag även har min butik.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)