Drama Leaves

onsdag 23 mars 2011

Pimpat lite här hemma...

Ledig måndag efter en helt underbar söndag (vädermässigt) och vart tog det vackra vädret vägen då? Inte mycket mening med att gnälla istället begav jag mig till Åkarps Allväxtcenter för att införskaffa lite nytt i blomväg... Men de säljer ut pga ägarbyte och det var ganska tunnsått med det mesta. Ett par fröpåsar, en kruka och ett gäng urblåsta ägg, allt för halva priset var vad jag fick med mig därifrån. Vilken tur att det ligger fler blomsteraffärer/plantskolor längs vägen =)

Väl hemma fick jag ju se till att styla och fixa lite snyggt. Min stil är ganska sparsam, däremot är helheten viktig. Jag har jättesvårt för när saker och ting inte passar ihop!

På farmors symaskin står en silverbricka (även den farmors) med lite smått & gott... en av farmors gamla kameror, farfars rakkniv, ett bläckhorn och deras dörrskylt... Väcker många, goa, barndomsminnen hos mig...

Jämte den sitter en gammal docka farmor gav mig... vill minnas att den tillhört mina äldre kusiner födda ca 15 år före mig


Fågelburen saknar innehåll, jag har liksom inte hittat rätta grejerna... och nytt för dagen är det Japanska tempelträdet (som ska få en mycket snyggare och mer passande kruka så snart jag hinner plantera om det)

Symaskinen står i matrummet, där har jag svarta sammetsgardiner och svarta trådgardiner med paljetter på... en lite fräck kontrast till det mahognyfärgade matbordet i Gustaviansk stil

Jag bestämde mig för att leta fram fjärilarna för nu är det vår!

Mindre fjärilar i silver och de större är svarta med silverglitter på - matchar gardinerna perfekt!
Dessutom, matchar alltsammans krukorna i fönsterna

På matbordet står gjutjärnskrukan (från min butik) jag köpte nyligen. I den placerades en variegerad murgröna, en rödbladig radiatorört och en pilea

De röda bladen tar upp färgen på möblemanget och är en fin kontrast till den gråvita krukan

som är så himla fiiiiiiin....

jag gillar de mjuka, svängda formerna...

Jag tror bestämt att den ska få en kompis =) En urna i gjutjärn men en mindre modell avsedd för en ensam blomma... Den hade passat finfint på gammelmormors skänk... eller kanske skulle man ha två. Jag menar tänk om jag åmgrar mig när jag sålt slut på dem.. ett par är alltid ett par och väldans anv.bara "ler"

I köket blev det också lite nytt, två konserveringsburkar (även de från butiken) fylldes med "salladstillbehör" solroskärnor och pumpakärnor - jag har fått frö- och kärnor-noja...
Nu är det bara tv-rummet som behöver lite förnyelse i blomväg sen ser det nog ganska vettigt ut hemma hos mig igen

Förresten, jag gjorde ett superfynd (med mina ögon sett) i en annan växtbutik. Jag köpte en Bananplanta för 29:- Den kunde jag ju inte gå förbi!
Ha det / gittan
Till A m. familj:
Tystnaden gör mig orolig, ett samtal hade suttit fint. Samtidigt är jag rädd att detta samtal inte ska vara positivt. Hoppas, hoppas, hoppas så att det går vägen - tänker på er alla!!!

5 kommentarer:

 1. Oj, vad du har varit flitig! Är det våren som ger dig sådan energi?
  Jättefint du har gjort med dina morföräldrar gamla saker och ny krukväxter är väl aldrig fel, fast jag har inte plats i fönstrena just.....som vanligt är de fulla med frösådder:-)
  Ha det gott. /Anette

  SvaraRadera
 2. Vilken energi du har, riktigt tjusigt du gjort hemma.
  Gillar din minnes bricka, så många saker som talar till dig… mysigt att samla dem så.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 3. Åkarps växtcenter hade jag alldeles glömt bort...mm, vad det väcker minnen...
  Antar att du bara går runt och myser i ditt nypmpmade hem nu då? Och knaprar nötter och äter kärnor?
  Tog nyss död på ett japanskt tempelträd här hemma och har letat efter ett nytt, men de tycks vara svåra att få tag på. Snygga är de i alla fall.
  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 4. Det är alltid kul att göra om lite....
  Gillar verkligen den där gjutjärnskrukan....
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 5. Härligt med lite förnyelse nu när våren börjar komma.
  Fönsterputsning och gardinbyte står på veckans meny.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)