Drama Leaves

måndag 24 maj 2010

Växthus-städning

Gårdagens väder var inte riktigt lika fint som lördagens men vad gör väl det, bara det inte regnar!

Jag bestämde mig för att städa växthuset riktigt ordentligt och hade turen att maken för ovanlighetens skull hade dammsugaren hemma (jag brukar få säga till i förväg) Det underlättar rejält med en byggdammsugare! Jag tömde växthuset och sen dammsög jag bort alla spindelnät/spindlar och allt "skrafs" (typ döda flugor, växtrester mm.) som gärna lägger sig i kanten mellan sockeln och glaset.

Därefter gick jag lös med skursvamp, wettex-trasa och skållhett vatten med lite Yes i. Jag fick även låna en mindre byggtrappa (den har jag när jag klipper fruktträden också) av min käre make för att nå uppe i taket. Det tog 5-6 timmar att gå över hela huset. Men då har jag också torkat allt! Varenda springa i profilerna (dom man skruvar fast saker i) är torkad. Och eftersom allt första ska skuras med svamp och sen torkas av (det krävdes 2 ggr) så tog det sin lilla tid (och flera vattenbyten) - men nu är det också skinande rent!

Idag är det jag som har träningsvärk i både armar och ben =) Man är ju inte van vid att gno på det sättet och jag hoppade upp och ner från trappan ett antal gånger.

Jag har haft stora problem med att myrorna (i mängder) underminerar plattorna i växthuset. Nu ser det faktiskt ut som om jag (äntligen) har hittat en läsning på problemet! Förr året tog jag bort alla sand och började om från början (med vad man sa var sand som blev hård efter bevattning -not! Tack Bauhaus för allt onödigt arbete) Myrorna flyttade in omgående och jag var snabb att ta till alla medel; nippon, kokande vatten, salt och FUN- light saft som ju sägs döda dem... men ingenting hjälpte.

Igår strödde jag ut lite, lite kanel i myrhålen och vips så försvann myrorna som i panik! Om det bara krävs lite kanel för att hålla dem därifrån så kommer jag gladeligen att fortsätta strö ut mer vid behov. Att det dessutom doftar kanelbullar därinne är ju inget negativt!

Idag bär det iväg till stan, nya tvättlinor är ett måste, några större lerkrukor likaså och förhoppningsvis täckbark till mitt pallkrageland som behöver en påfyllning i gångarna. Där har ni målet... sen får vi se om det är något mer som "råkar" följa med hem "hihihi"

Ha en bra dag

5 kommentarer:

 1. Härligt när ett sånt arbete är gjort:) Bra tips med kanel ...Ha så kul på shoppingrundan . Kram

  SvaraRadera
 2. Visst känns det bra i hela kropp och själ när man gjort ett sånt stort och bra jobb. Det var ingen liten insatts du gjort i växthuset.

  SvaraRadera
 3. Kanel...så bra...Persilja kan också funka men det verkar lättare med kanel.

  SvaraRadera
 4. Hehe, kanel mot myror var något nytt... det ska jag komma ihåg. Doften blir ju en bonus!

  SvaraRadera
 5. Vad skönt att ha städat växthuset så grundligt..... Usch myror... Har inte speciellt mycket myror i växthuset (ännu...), men utanför...... Har försökt allt och alla medel.... Mycket intressant det där med kanel - det måste jag prova.... Lite kaneldoft kan man ju leva med för att mota bort ett gäng myror......

  Ha' det bra!
  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)