Drama Leaves

måndag 24 maj 2010

En mulen dag - A cloudy day

Jag började med att köpa täckbark till pallkragelands/trädgårdslandets gångar som behöver fyllas på. 300 liter var vad jag vågade lasta in, jag hade ju bara "den lilla bilen" - hoppas det räcker! (åsså bidde det en växt) På nästa stopp bidde det ytterligare tre växter... och sen bidde det hem om för en fika med min stora älskling Sandra innan jag for vidare =)

I began to bye bark wich I'm going to cover the paths in the veggie garden with. I bought 300 litres of bark since I had the small car - I hope that's enough (and I bought one plant) Next stop included three plants... and then I had lunch with my beloved doughter Sandra

Jag tycker att det skånska landskapet är som vackrast nu när rapsfälten lyser gula bland de i övrigt gröna åkrarna, doften av Raps får mig dessutom att tänka på mamma.
I think that the landscape in my part of the country is most beautiful now in springtime when the yellow colza is shining so brightly against the green fields. The scent of colza also make me think about my mum.Tredje anhalten blev Norrviddinge Handelsträdgård (på vägen mellan Kävlinge och Marieholm) Här finns det sommarblommor i mängder! De två första bilderna visar ett av växthusen där jag står placerad ungefär mitt i, förstår ni hur stort det är!
The third stop for today was the nursery in Norrviddinge. They have lost and lots of bienneal flowers. In the first two pictures I'm standing in the middle of that greenhouse, do you get how huge this is!


Här är ett av de andra växthusen
Here's one of the other greenhouses
Det finns även en avdelning med krukväxter, snittblommor, krukor och ögongodis =)
There's also a greenhouse filled with indoor plants, cut flowers, pots and eye-candy =)

Ute kan man hitta en del perenner, klätterväxter, utekrukor och inte att förglömma - de säljer grönsaker från egen odling! Ytterligare tre plantor fick jag med mig hem härifrån. Väl hemma igen hann jag precis lasta ur bilen innan regnet kom.
Outside those greenhouses you're abel to find perennials, outdoor pots and they also sell vegetables from there own plantation! I brought three more plants with me from Norrviddinge. Back home again I'd just finished unloading the car when it began to rain.

15 kommentarer:

 1. Jag vill också handla sommarplantor! Måste leta någon annanstans. De är så dyra och stora på SOlhaga.

  Rapsfält är vackert!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Härliga landskapsbilder med de solgula fälten.
  Men Gittan....vilka fina handelsträdgårdar det finns i dina trakter!!
  Förstår att de följer en hel del med hem efter ett besök där i den oasen med vackra blommor!
  Trevlig kväll!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 3. Jag håller med om att landskapet nog är som finast nu med alla rapsfälten! Själv glömmer jag alltid kameran när jag ska fotografera dem, och snart är de överblommade... Norrvidinge..? Det får jag också lägga på minnet.

  Så lite off topic: Än så länge är spindelliljan inte svår. Lökarna inhandlades denna vår, och jag bara stoppade ner dem i en hink med kogödsel (vilket är min vanliga "kur" för nya växter). De ska övervintras frostfritt så det är väl till nästa vår jag kan svara på om de är "svåra" eller ej. Jag glömde nämna att de doftar fantastiskt också! :-)

  SvaraRadera
 4. Låter som en givadne tur!! *ler* Vilken dröm o gå i de växthusen!
  Ha det gott! Kramen!!

  SvaraRadera
 5. Marina: Hoppas du hittar något trevligt ställe för även om mna sår mycket och anv. sig av perenner i krukorna så blir det lätt några köpta plantor ändå.

  Bea: Det finns faktiskt en hel del ställen värda ett besök (eller två) Men just nu är det så mycket perlargoner, dahlior och sånt som jag inte köper. Jag vill ha Blomsterlönnar och lite udda växter - tror bestämt att jag blivit ganska kräsen av mig när det gäller växter =I Men jag njuter av att bara gå där och titta också!

  andré: Kameran låg i tryggt förvar här hemma =) vilket den oftast gör när jag sticker iväg någonstans. Mobilen fick duga i brist på annat och sen får man ju inte fotografera när man sitter vid ratten "ups"

  Humlan: Den var helt ok =) Tyvärr fick jag ett väldigt tråkigt besked av en släkting jag träffade på där som förtog en del av köpglädjen.

  SvaraRadera
 6. Vilka fina rapsbidler! Det är ju nåt jag verkligen saaaaknar från Skåne!

  SvaraRadera
 7. Håller med dig, det är vackert i Skåne!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Hm, jag körde nästan förbi Tågarp idag. Var så sugen på att åka inom - men pengarna är slut.... Har du varit där?
  Norrvidinge har jag aldrig varit på, men det ser ut som om det vore värt ett besök.=)
  Ha det bra
  /Helen
  (Har du blivit kallad till intervju?)

  SvaraRadera
 9. Vilken trevlig utflykt, både rapsfälten och växthusen! Ser ut som ett sådant ställe där iaf jag hade haft svårt att hejda mig, då kanske det är tur att man bara är ute och åker i den lilla bilen:)

  Ha en fin vecka

  Rebecca

  SvaraRadera
 10. Hillevissan: Det gäller att välja boplats med hjärtat "skojar bara"

  Ruben: Visst är det!

  Helen: Tågarp... vad finns det i Tågarp? Du menar möjligtvis inte Hortogreen i Asmundtorp? Nej, jag har inte blivit kallad til intervju och har ärligt talat gett upp! Därav alla funderingar/planer på att starta eget istället.

  Rebecca: Jag vet inte om jag borde avslöja det men den "lilla bilen" är en volvo v40 dvs. en kombi men i mina ögon är den pytteliten (den minsta bil jag haft) Sen har vi ju den stora bilen som är en pic-up med täckt flak - när man kör med den då kan man handla!!!

  SvaraRadera
 11. Vilken runda du varit ute på:)
  Blir så himla sugen, har ju inte inhandlat en endaste sommarplanta ännu.
  Men det hinns väl förmodligen med:)
  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 12. Du väcker mitt köpbegär med bilder av blommor och plantor i massor! Jag som inte ska köpa mer,.....just nu i alla fall.....

  kram louise

  SvaraRadera
 13. Now that sounds like a great day! That nursery is huge. I really like getting to see what nurseries in other places look like.
  The colza is very pretty. I had to look it up because I'd never heard of it before.

  SvaraRadera
 14. Vad roligt att följa med dej i bilen förbi alla rapsfälten! Utflyktstips är alltid bra - sommarblommorna jag sådde är så pyttiga att jag undrar om de någonsin kommer att blomma. Det blir till att köpa...
  Hej hej
  /Ann Marie

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)