Drama Leaves

onsdag 27 januari 2010

Längtan...

Suck...nu är jag ordentligt trött på snö! Och då blir man ju inte direkt glad av att det kommer ännu mer just nu. Vi har haft snö i sex veckor! Borde man inte ta hänsyn till att vi Skåningar inte är vana vid snö? Jag menar, vi blir ju snöblinda efter två dagar!

Nä, jag fortsätter mina dagdrömmar... idag hittade jag en bild i datorn som maken tog på mig i somras. Det är inte ofta det förekommer bilder på mig överhuvudtaget och att dessutom se mig "in action" det är ju alltid jag som fotogtraferar här i huset.

Idag drömmer jag om att få färdigställa den del av den upphöjdarabatten som jag står i här. Det är den delen som även ska rymma dammen. Dammen har vi ställt i "förrådet som inte är byggt än" och bundit fast den i porten där så att den inte ska blåsa iväg när det stormar i Skåneland (som idag då)

Åh, vad jag längtar efter lite värme...

Hrm.. kanske man skulle ta och göra en trädgårdsritning... En enkel skiss där man ser hur trädgården ser ut...

Ärligt talat är jag sugen på att baka, men det går ju inte ihop med min nya nyttiga livstil =)

Det blir rita idag!

19 kommentarer:

 1. Ja, gör en ritning över trädgården, som vi får se...! Det är så kul att se hur andra har byggt upp sina trädgårdar. Även om man "stjäl" idéer av andra så är ju ingen trädgård den andra lik, det tycker jag är faschinerande, och inspirerande!

  SvaraRadera
 2. ...ja nu kommer det mera snö igen...hoppas vi får några fina dagar med sol när det snöat klart så det inte känns så onödigt som det gör om det bara ska slaska bort ;)
  En ritning skulle vara kul att se...

  SvaraRadera
 3. Hehe, nu ser man dig t.o.m. in action WOW
  Jag är också trött på snön, och undrar om jag kommer hem ikväll, det snöar mycket och lär bli rätt mycket snödrivor som det blåser.
  Skåne, vinter, snön faller aldrig uppifrån den kommer i stabilt sidoläge, hehe.
  kram petra B.

  SvaraRadera
 4. Oh I love that picture of you Gittan! You look quite fashionable and well groomed for doing such a messy job. My outfits for working outside, especially spreading bags of mulch is not fit for human eyes to see! Oh, I join you in the dream of warmth. We have no snow, but the ground, and bags of mulch at the store, are frozen solid. No matter how bundled up we get, that mulch is just a big lump, like a rock when frozen, impossible to spread. Baking does sound inviting, that warm stove.... :-)
  Kram,
  Frances

  SvaraRadera
 5. HederaHelix: Man får en helt annan bild av hur det ser ut med hjälp av en ritning. Jag visar när den är klar =)

  AnnCharlotte: Jag måste erkänna att för min del får den gärna töa bort omedelbart. Jag är så trött på snön! Jag gillar ju inte årstiden överhuvudtaget och nu har jag fått mer vinter än jag behöver.

  Petra: Man får ju passa på att visa att man gör något när det väl finns bildbevis =) Idag snöar det verkligen horisontellt och bara tanken på att ta min lilla Volvon till Malmö ikväll för att se hockey... nej, jag stannar hemma. Inte nog med bilturen utan sen ska man gå en lång sträcka från parkeringen upp till Arenan. Om maken och minstingen tvunget ska in dit så kan dom ta den stora bilen med fyrhjulsdrift istället. Den kör man inte fast/av vägen med i första taget.

  Frances: "LOL" I have to admit that I'm dressed the same way you are most times in the garden =) But I have actually bought a pair of jeans to wear only in the garden that's what I'm wearing here. If he had cought me dressed the way I use to be I would never had shown the picture here =)

  SvaraRadera
 6. "står i förrådet som inte är byggt än" ;-D
  Du får försöka se "snöanfallet" från den ljusa sidan..........det dröjer innan ni får en sån vinter igen :-). Det stör mig inte så mycket med snön för vi har ju ändå inget trädgårdsväder så här års. Men är det så här i mars DÅ jäklar DÅ blir jag sur :-(
  Nej, jag vet inte varför de tar ner så mycket skog. Först tänkte jag att det hade med fotbollsplanen att göra, men de har ju tagit ned så mycket, runt om hela idrottsplatsen, så föreningen är nog oskyldig....
  Ikväll blir det allsvensk handboll! Du är väl van vid elitserien i handboll därnere i Skåneland :-) Det blir liksom tvärtom mot hockeyn! Dröm på! Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Anette: Nä, handbollen är totalt ointressant för vår familj. (trots att vi bor på en handbollasort) Men MIF spelar hemma idag så övriga familjen ska förmodligen köra in och titta. Jag vägrar gå ut i det här snö-eländet vi har idag. jag är lite kinkig med vädret ska erkännas. Tänk att få bo i en varmare del av världen under vinterhalvåret - det vill jag göra "när jag blir stor" =D

  SvaraRadera
 8. Jag håller med-om snön. Vi har nog haft snö sen långt före jul känns det som- räcker nu! Jag är utarmad i själen=) ...vill ha vår! / kram åsa

  SvaraRadera
 9. Då får väl försöka baka nyttigheter kanske???

  Jag finns inte heller på speciellt många bilder. Kul när man fastnar någon gång då och då.

  Här har vi full snöstorm! Kram!

  SvaraRadera
 10. Jag brukar med undvika att fastna på bild.
  Snön verkar ligga ett tag till fast alternativet med barmark och gråa färger är inte bättre, tycker jag.

  SvaraRadera
 11. Ja längtan börjar bli stor att få se barmark säger jag bara.. snö snö djup snö har vi haft sedan före jul.. suck.. gäller att drömma sig bort till minnen och nya planer för den kommande säsongen.. Ha det gott.Moa

  SvaraRadera
 12. Trädgårdsplanering är bra botemedel mot "snösjuka"- det har jag också märkt!;-)

  SvaraRadera
 13. Vad roligt att du hittade in till mig. Då kunde jag hitta in till dig. Hit kommer jag gärna flera gånger. En till här som börjat det nya livet, får se hur det går...
  Nåt positivt med snö. Med småbarn så kommer det ej in så mycket skräp. Blommorna mår bra under ett skyddande snötäcke. Annars skulle det vara slask... Barna blir ej så skitiga ute så jag behöver tvätta mindre. Och framför allt ljuset. Det är mycket ljusare. Hoppas att du får en riktigt fin dag idag/Gela

  SvaraRadera
 14. Åsa: Ja snön har legat sedan strax efter Lucia och jag håller med dig!

  Marina: Funderade faktiskt på någon nyttig matbulle. Bröd ska jag aldrig mer baka, familjen äter ju inte upp det numera! Inte så kul när det ligger och möglar precis.

  Millan: Familjen vågar av någon anledning inte röra min kamera trots att jag visat hur den fungerar! Jag måste erkänna att jag föredrar att se den gröna gräsmattan istället för snön.

  Moa: Ingen kan då klaga på att vi inte haft någon vinter i år. Man undrar ju hur det står till med den globala uppvärmningen? Varmare vintrar osv...

  Nina: Mmm... det är ett MÅSTE att drömma och planera nu =)

  Gela: Kan bara hålla med dig. Men mina (snart vuxna) barn uppskattar inte snön på samma sätt längre.

  SvaraRadera
 15. Ja, det känns som det snart räcker med snö nu. Förra året hittade jag vintergäck och snödroppar i trädgården i början av februari, men det lär ju inte hända i år.

  Trädgårdsritningar är himla bra. Jag har precis gjort en skiss för min planerade omvandling av entrépartiet i år! :-)

  SvaraRadera
 16. Oh my, if only I could get into the yard. Too soggy with all the winter rains. I am not sure it will even be dry by spring at the rate we are going with rain. It just keeps coming down on us. I would much rather have the snow as it is pretty...

  SvaraRadera
 17. Det kommer att bli superfint det ser jag. Det du håller på att jobba med.
  Jag tycker att det är bra att du får snö ochså för det är väl inte bara vi här uppe som skall ha det vitt och fint :o). Snöslasket och blöta gräsmattor, upptinad sandlåda och en massa otäck lukt det är något jag inte ser framemot. Tänk om man kunde få välja bort månaden som det är som värst. Nä man blir aldrig nöjd hur det än blir. När jag slutar jobba då kanske jag uppskattar allt det som känns besvärligt nu. Annars får jag väl emigrera :o)
  Jag har fyndat ett par svarta trädgårdsbyxor på rean. Knäkorta med mycket fickor och rosa blombroderi, nu blir jag presentabel när jag går som en vinkel och rotar i rabatterna ;o)

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 18. andré: Där fick du mig att börja leta i bloggen efter de första vårblommorna från förra året. Men dom la jag nog upp på TB då och alla mina bilder därifrån är borta! Du kan tro att jag är nyfiken på vad du ska hitta på ;P

  Skeeter: I have to say that when all that snow melts I'll also have a very soggy garden! Normal winters we also gets a lot of rain(and almost never any snow) and the garden turnes into a quagmire.

  Gunilla: Vi kan emigrera tillsammans! Jag hade gärna bott lite längre söderut där vintern inte är så kall. Men man kan ju inte få allt som man vill. Så du ska vara presentabel i trädgården, det är jag ytterst sällan =) Byxorna jag har på mig på bilden är faktiskt köpta för att ha i trädgården men för det mesta har jag mina fula shorts om det inte är så varmt att det är bikini som gäller (vilket det ofta är)

  SvaraRadera
 19. Vilken härlig bild på dig... får också längtan när jag ser dig hålla på.
  Baka jo vars det är bra för humöret...
  eller... du kan baka knäckebröd..
  Kram
  Annika
  nej det blåste inte här idag

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)