Drama Leaves

onsdag 20 januari 2010

Award

Jag fick en Award av Susanne med bloggen Mellan himmel och jord (kan inte länka?)

med Awarden följde en uppgift, att berätta sju sanningar om mig själv. Nu har jag ju gjort det ett par gånger tidigare men har klurat lite och hoppas jag kommer med något nytt!
 1. Jag avskyr strumpor! Under (nästan) årets alla dagar går jag med bara fötter (även i vinterstövlarna) om det inte är alldeles för kallt. Då tvingas jag kapitulera.
 2. Jag är en vän av ordning och reda och tjejerna tycker nog att det är lite jobbigt. Här ligger det sällan saker framme på "fel" plats.
 3. Jag lagar all mat från grunden. Kan inte riktigt förstå vad andra människor köper i frysdiskarna med färdig mat, jag går bara förbi dem.
 4. Jag är envis till tusen! Framförallt så "kan jag själv" Om man bara vill tillräckligt mycket så går det! Men ibland så räcker inte musklerna till och de gånger jag har problem när jag (inte) kan själv ska man INTE fråga om jag vill ha hjälp =) Jag kommer på det till slut och ber då om den (det har jag ganska nyligen lärt mig)
 5. Jag är för det mesta glad och positiv och jag älskar livet!
 6. Jag gillar däremot inte mobiltelefoner något vidare. Det känns som om alla människors bäste vän numera är just mobilen och utan den går man ingenstans. Jag gör! Jag sitter inte med den och sms:ar vid alla möjliga tillfällen och jag svara inte alltid när den ringer. Jag gillar att inte vara nåbar alltid! Om det inte vore för maken hade jag nog inte ens haft någon mobil.
 7. Jag ÄLSKAR sol och värme! Jag är nog den första att "slänga kläderna" på våren. Med en mörk tröja så kan man lägga jackan tidigt på våren bara solen visar sig. Trädgårds-shortsen (med sina många fickor) är mina bästa vänner och till dem gör sig en bikini-behå bäst och naturligvis nakna fötter =) Jag hade gärna bott i en annan, varmare del av världen. Kläder är mest obekväma och ivägen - jag är The Bikini Gardener "skrattar"

Där fick ni veta lite mer om mig, den nakna sanningen skulle man ju kunna säga =)

Nu ska jag ta mig en skön dusch och sen blir det bakning. Det blir nybakta frallor till kvällens Gulasch soppa - smakar mums!
16 kommentarer:

 1. Roligt att du antog utmaningen, känner igen mig på några punkter och framför allt ang. strumpor, är likadan. Ett av de värsta plagg som finns, har fått många påpekande att jag kommer utan strumpor mitt i vinter.
  Ha en bra dag.
  Susanne

  SvaraRadera
 2. När det gäller strumpor är vi definitivt lika och jag är också rätt kvick med "vårkläderna". Fast nu är det vinterkläder som gäller och till och med jag har mössa på mig (som jag lånat från en av sönerna)! Fick ditt mail, men jag kan inte öppna det.......det var powerpoint eller nåt.......ska kolla mer sen om man kan hitta nån väg runt..Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Och jag ler när jag läser din första punkt! Du måtte vara varmblodig av dig, jag fryser bara jag tänker på att gå barfota så här års...brrr

  SvaraRadera
 4. Susanne: Jag avskyr strumpor på alla sätt, både att använda och som tvätt. Det finns väl inget tråkigare än att para ihop strumpor?

  Anette: Mössa... vad är det? "skrattar"

  Hedera Helix: Nej, snarare tvärtom. Jag fryser för det mesta men att dra på mig ett par strumpor det tar emot än mer. De kryper in mellan tårna och fastnar i hälarna och skaften skär in i benen. Luftiga inneskor på sin höjd, men helst inget alls. Det gäller att inte ha kalla golv =)

  SvaraRadera
 5. Seven wonderful truths! How great they all are! You need to move here! We have a 10 month growing season and it is warm year round except for January and some of February! I enjoyed this post! I like that you bake from scratch, and have no cell phone! Wonderful!

  SvaraRadera
 6. Congratulations Gittan on your well deserved award!

  SvaraRadera
 7. Grattis till Awarden.

  Jag läser och håller med i det mesta.
  Jag har aldrig strumpor på mig inomhus.

  Varma Kramar/Gunilla

  SvaraRadera
 8. Dirt Princess: I wish I could move there! But I don't think that the rest of my family would like it as much as I would. I love to cook from scratch, that's the way I was raised. My grandparents where farmers and I've learned a lot from them. I's great to know that the bread I usually bake is the same as my mum, my grandma and my great grandma made. Isn't it amazing?

  Tatyana: Thanks, you're so sweet!

  SvaraRadera
 9. Grattis!!!
  Håller med dej när det gäller mobiltelefoner. Numera kan man sitta runt ett bord o skicka snuskiga historier till dom andra som sitter vid samma bord!!! Hur är man då funtad? /Knatten

  SvaraRadera
 10. Nyfixat på bloggen ser jag! Fint!

  Ja, det låter dom du det där du skriver om, i sanningarna. Men att du itne fryser fötterna av dig!!!

  Kram!

  SvaraRadera
 11. These are always fun to read. I'm also stubborn and drive my husband crazy about not wanting any help, although like you I've learned lately that asking for help is okay. I'm impressed that you cook everything from scratch, I'm the one buying the frozen ready made stuff :)

  SvaraRadera
 12. Grattis!
  Kul att få veta lite mer om dig.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 13. Grattis till Awarden!
  Trevlig läsning och ler lite över din hurtfriska inställning till det mesta i livet! Du är bra Gittan!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 14. Knatten: Man kan undra om folk är för fega för att dra en vits för alla som man gjorde förr.

  Marina: Jag har lika kalla fötter med som utan strumpor =)

  Catherine: So you're one of those "lol"

  Vittran: Det gäller att våga bjuda på sig själv =)

  Bea: Det är nog tack vare den (var den nu kommer ifrån?) som jag klarat mig genom livet. Det har varit ganska mycket "motvind" genom åren tyvärr.

  SvaraRadera
 15. Vad roligt att läsa om dina sidor. Många av dem känner jag ju redan, men några inte. Jag skrattade när jag läste det där med att gå barfota. Jag är likadan. Till och med när jag är ute och går med hundarna (med skor eller stövlar då förstås:)).
  Däremot är vi olika med det där med kläder. JAg älskar att klä på mig. Bikini är min värsta ovän:)
  Ha en skön helg
  Kram Anna

  SvaraRadera
 16. Anna: Hej! Då vet jag att jag slipper dra på mig strumpor när vi ska hem till er i fortsättningen =)

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)